World Animal Protection Danmark

Efter mange års grov mishandling: Sydafrika stopper opdræt af vilde løver.

Del

Sydafrikas regering vil nu stoppe løveopdræt, der er blevet stærkt kritiseret af dyrebeskyttelsesorganisationer i årevis.

Den sydafrikanske miljøminister Barbara Creecy meddelte søndag, at det afrikanske land nu endelig vil forbyde opdræt af løver, der hidtil er blevet opfostret under helt uacceptable forhold på mere end 350 farme i Sydafrika. Hovedparten af de indespærrede rovdyr på stedet er løver, men nogle farme holder også leoparder og tigre.

Her er de vilde dyr i mange år blevet udnyttet på flere forskellige måder:

Som klappe- og kæledyr for turister, til iscenesatte blodsports- og trofæjagter, og som ingredienser i traditionel asiatisk medicin.

“Den sydafrikanske regerings beslutning er en vigtig sejr for Sydafrikas løver, der i alt for mange år er blevet behandlet fuldstændig respektløst som forbrugsvarer, i stedet for som vilde dyr,” siger Gitte Buchhave, direktør for World Animal Protection Danmark.

Sammen med NGO’en Blood Lions, har World Animal Protection i flere år kæmpet mod løveopdræt, og for at få  forbudt den kommercielle udnyttelse af de opdrættede løver.

Nu ser det ud til at kampen endelig er vundet.

Og den sydafrikanske minister nøjes ikke med et forbud mod de omstridte løvefarme.

Barbara Creecy, der er minister for skov, fiskeri og miljø, sagde søndag, at hun helt konkret vil forbyde salg af løvers kropsdele og knogler, stoppe interaktion mellem turister og løver, samt forbyde trofæ-jagt på løver opdrættet i fangenskab.

“Den livslange udnyttelse af vilde dyr, som vi ser på de her løvefarme, er helt uacceptabel, Selvom de er opdrættet i fangenskab, er deres instinkter intakte, og livet på en løvefarm kan aldrig opfylde deres naturlige behov. Det er et modigt skridt af den sydafrikanske minister, og et første skridt i retning af en bedre fremtid for vilde dyr mange steder i verden,” siger World Animal Protections danske direktør, Gitte Buchhave.

Fakta om løveopdræt i Sydafrika:

- Når løveungerne ikke får modermælk, er de mere modtagelige for sygdomme og risikerer at få infektioner i hjerne og rygmarv, lammelser i kroppen samt andre misdannelser.

- NGO’en Blood Lions anslår at der hidtil har været holdt mellem 8000-12.000 løver i fangenskab på over 350 farme.

- Cirka halvdelen af de iscenesatte trofæjagter i Sydafrika, er betalt af amerikanske turister. Den anden halvdel er primært fra Kina, Rusland og tidligere Sovjet-stater.
- Trofæjægerne bruger typisk kun løvernes hoved, som de får udstoppet.

- Resten af løvernes krop sælges til asiatiske lande, hvor deres kropsdele bruges i landenes traditionelle medicin.

Om World Animal Protection Danmark:

WAP er en selvstændig del af World Animal Protection International, som er en global dyrebeskyttelsesorganisation, der har højeste rådgivningsstatus i FN og Europarådet.

World Animal Protection opererer i 50 lande, og har afdelinger i 14; herunder England, USA, Canada, Brasilien, Kina, Indien, Thailand, Australien og Holland


 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om World Animal Protection Danmark

World Animal Protection Danmark
World Animal Protection Danmark
Amagertorv 29, 2.
1160 København K

https://www.worldanimalprotection.dk/

World Animal Protection er en global dyrebeskyttelsesorganisation med kontorer i 14 lande.

Alene i Danmark har World Animal Protection over 50.000 faste støtter og 120.000 følgere på FacebookI over 50 år har organisationen ydet førstehjælp til dyr i katastrofeområder, og dyr i hele verden har nydt godt af World Animal Protections støtter. Dyrebeskyttelsesarbejdet udføres primært på baggrund af private donationer.

Følg pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum