Du kan stadig tale med headspace – nu også i weekenden
I denne periode holder headspace også telefonlinjer og chat åbne i weekenden for at være nogen at tale med, når de unge har behov. Man kan tale om alt – intet er for stort eller småt.
Fra i morgen lørdag den 21. marts kl. 9.00 åbner headspace Danmark, udover de lokale numre, et midlertidigt nationalt telefonnummer: 2597 0000. Linjen er åben alle dage (også weekender) fra 12.00 til 18.00.
I morgen, lørdag, holder vi telefonerne ekstraordinært åbent fra 9.00 til 18.00. headspace-chatten vil fremover have samme åbningstider som den nationale telefonlinje og holder også åbent fra 9.00 til 18.00, i morgen.
”Det er afgørende for os, at vi er til at få fat på, når de unge har behov for det, også i denne særlige situation, hvor de unge ikke kan dukke op fysisk. Derfor har vi besluttet at udvide åbningstiderne på telefon og chat indtil videre,” siger Trine Hammershøy, direktør i Det Sociale Netværk/headspace Danmark.
Den nationale telefonlinje vil være åben, så længe der er behov for den.
I øjeblikket kontakter mange unge headspace med bekymringer om coronavirus. Derfor har vi her samlet en række gode råd til, hvordan man bedst kommer igennem denne ekstraordinære situation:
1) Tænk rationelt
Prøv at bevare roen. Det er naturligt, at det går op og ned i samfundet, og vi skal nok også komme igennem denne situation. Vi har et godt sundhedssystem, der er gearet til at tage hånd om os i krisesituationer.
2) Accepter dine følelser
Acceptér, at du har det, som du har det. Vær i dine følelser og accepter dem. Det er helt okay at være bange, nervøs og bekymret, men du skal også vide, at situationen vil ændre sig på et tidspunkt, og vi vil komme ud på den anden side.
3) Find ud af, hvad der virker for dig
Hvad plejer at hjælpe dig med at slappe af, slippe dine bekymringer og aflede dine tanker? Det kan måske være: at læse en god bog, dyrke motion, høre din yndlingsmusik, meditere eller spille et spil.
4) Facetime med dine venner og familie
Drik en kop kaffe, spil et spil eller bare vær i hinandens selskab - over Facetime. Det kan være med til at gøre tiden nemmere, og I kan sammen få sat ord på jeres tanker om situationen.
5) Følg sundhedsstyrelsens anbefalinger
Vask hænder, host i ærmet, hold afstand til folk og brug håndsprit, når du er ude.
6) Tal om dine bekymringer!
Det kan være en god ven, bedsteforældre eller andre, du er tryg ved. Brug dem til at tale situationen igennem. Det hjælper ofte at sætte ord på sine tanker og bekymringer. Det at dele sine tanker med andre, giver ro.
Nøgleord
Kontakter
Jakob Risom LangelundPresse- og kommunikationschef
Tlf:+45 6165 6540jr@detsocialenetvaerk.dkVedhæftede filer
Information om headspace
headspace er et gratis og anonymt landsdækkende rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12-25 år. Her kan børn og unge komme med alle slags problemer – store som små. headspace er fysisk til stede i en lang række danske byer, men er i øjeblikket udelukkende tilgængeligt online via chatfunktionen på headspace.dk og på telefonen til det enkelte centre.
headspace hjælper årligt over 9000 unge mennesker på landsplan. Det er blevet til 46.000 unge, som headspace har hjulpet godt videre i livet siden 2013.
Du kan læse mere om headspace på vores hjemmeside: www.headspace.dk
Følg pressemeddelelser fra headspace
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra headspace
headspace Danmark får millionstøtte fra Folketinget til at understøtte indsats for unges mentale helbred i Ukraine2.7.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Med en bevilling på tre millioner kroner fra Beskæftigelsesministeriet og med bred opbakning fra Folketinget kan headspace Danmark nu bidrage til udviklingen af frivilligdrevne centre, som skal yde mental støtte til Ukraines krigsplagede unge.
Verden kigger mod Danmark og headspace: Poul Nyrup hovedtaler på WHO-topmøde om mental sundhed17.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Mistrivsel og dårlig mental sundhed er en voksende global udfordring, som de nationale sundhedsvæsener ikke kan løfte alene. I disse dage mødes 34 lande derfor til topmøde arrangeret af WHO i Paris for at sætte fokus på nye løsninger. Særligt er der fokus på, hvordan man på tværs af samfundets sektorer – fra uddannelse og arbejdsliv til bolig, kultur og forsvar – kan være med til at beskytte og styrke mental sundhed. I headspace Danmark, og det danske civilsamfund generelt, tager man i disse år store skridt inden for forebyggelse, tidlige indsatser og tværgående samarbejde. Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark, er derfor inviteret til at være hovedtaler på topmødet. Poul Nyrup Rasmussen siger: “Flere og flere mennesker kæmper med mistrivsel og mental sundhed, mens systemerne knirker under presset – ofte fordi vi først sætter ind, når mennesker allerede er blevet syge. Og det er ganske enkelt for sent. Mental sundhed handler ikke bare o
Folkemøde-event skal samle opbakning til headspace-center på Bornholm5.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Behovet og viljen er der, siger Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for headspace Danmark. Nu skal indsatsen op i gear– med hjælp fra lokale aktører.
Ny chat til pårørende: Få støtte hos headspace Family4.6.2025 13:35:34 CEST | Pressemeddelelse
I headspace Family-chatten kan familier og pårørende chatte om alt det, som fylder i en hverdag, når man er tæt på en ung, der har det svært. I chatten møder man ligesindede frivillige, der selv har stået i modvind som pårørende.
headspace Danmark har åbnet center i Næstved24.3.2025 14:07:49 CET | Pressemeddelelse
Dørene er nu slået op til nyt headspace-center i Næstved, hvilket betyder, at områdets børn og unge har lettere adgang til gratis og anonym rådgivning i trygge rammer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum