DLG a.m.b.a

DLG overtager Carlsbergs andel af Sejet Planteforædling

Del

DLG overtager Carlsbergs ejerandel på 25% i Sejet Planteforædling, der er blandt Europas førende. Planteforædling er et vigtigt strategisk område for DLG’s kerneforretning både i Danmark og internationalt.

Efter en stribe frasalg styrker DLG-koncernen - Danmarks 11. største virksomhed målt på omsætning - nu sin kerneforretning med overtagelsen af Carlsbergs 25% ejerandel i Sejet Planteforædling. DLG øger dermed sin ejerandel fra 75% til 100% – et udtryk for, at planteforædling betragtes som et vigtigt strategisk område for DLG-koncernens kerneforretning.

”Vi fortsætter med at styrke kerneforretningen i DLG. Planteforædling og markedsledende sorter af høj kvalitet er en afgørende konkurrenceparameter for os. Vores overtagelse af Carlsbergs ejerandel giver os mulighed for at udvikle Sejet Planteforædling og forretningsområdet yderligere. Vi er førende på europæisk plan, og den position skal vi nu udbygge,” siger Bent Nissen, vicekoncerndirektør for Planteavl i DLG.

Han understreger, at Sejet i de senere år har øget sin position markant og klart er blandt Europas førende på området. Det gælder især markederne i Danmark, Tyskland, Storbritannien, Sverige og Frankrig.

”Vi er meget tilfredse med den udvikling, som Sejet Planteforædling har gennemgået de senere år med stigende markedsandele i både Danmark og udlandet. Som eneejere vil vi sætte endnu mere fart over den udvikling, så vi kan udbygge vores førerposition,” siger Bent Nissen.

Benchmark hitter

Blandt de positive tendenser i Sejets udvikling har været øgede markedsandele på andre arter end byg. Mens Sejets bygsorter længe har været førende, har også flere hvedesorter vundet betydelige markedsandele i ind- og udland.

Især hvedesorten Benchmark er meget populær og vil igen i høsten 2017 blive den mest dyrkede hvedesort i Danmark, hvor den har været den højst ydende hvedesort to år i træk. Benchmark vinder samtidig store markedsandele på det tyske marked og vinder indpas på andre markeder i Europa.

Sejet er derudover meget aktiv i målrettede forskningsprojekter, herunder et projekt om sorternes rodvækst til forbedring af vand- og næringsstofudnyttelse. Sejet investerer løbende i udstyr og nye faciliteter.

Nøgleord

Kontakter

Jes Randrup, kommunikationschef, DLG-koncernen, jesr@dlg.dk, +45 4219 0535

Billeder

Links

Information om DLG a.m.b.a

DLG a.m.b.a
DLG a.m.b.a
Axelborg, Vesterbrogade 4A
1620 København V

33683000https://www.dlg.dk/

Om DLG 

DLG er ejet af danske landmænd og er med 7.400 medarbejdere i over 20 lande og en omsætning på 54,5 mia. kr. ét af Europas største grovvareselskaber. DLG’s kerneforretningsområder er Grovvarer, Vitaminer & Mineraler samt Service & Energi.

 

Om Sejet Planteforædling

Sejet Planteforædling har siden 1947 varetaget landbrugets interesser i forædling af moderne kornsorter. DLG ejer 100% af selskabet, der er en udbygget og moderne forædlingsvirksomhed i konstant udvikling. Virksomheden benytter de nyeste teknologier som fx genmarkører og har eget forædlingsprogram inden for vårbyg, vinterbyg, vinterhvede, vintertriticale og hestebønner. Sejet Planteforædling har stor succes med egne sorter som fx Benchmark, Matros, Jura og Flair og arbejder tæt sammen med en langt række forædlingsfirmaer i Europa. Sejet Planteforædling havde i 2015 en nettoomsætning på 44,6 mio. kr. og et resultat på 16,3 mio. kr. Læs mere på www.sejet.dk

 

 

Følg pressemeddelelser fra DLG a.m.b.a

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DLG a.m.b.a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum