Djøf

Djøfs lederpris 2019 går til den nye digitale leder med den klassiske baggrund

Del

En enig jury har peget på Rune Fleron Qvant som vinderen af Djøfs lederpris 2019. Cand.politen. med den digitale erfaring, der udfordrer det eksisterende og samtidig skaber resultater gennem ledelse og medarbejdertilfredshed.

Rune Fleron Qvant, modtager af Djøfs Lederpris 2019
Rune Fleron Qvant, modtager af Djøfs Lederpris 2019

Vinderen af Djøfs lederpris 2019 er 40-årige Rune Fleron Qvant, netop fratrådt Head of IT Transformation, Digital and Development i APM Terminals.

Han er et spændende ledelsestalent, som er kendt som forandringsagenten, der bliver sat til at rydde op. Han tilhører lige præcis generationen der er vokset op med en computer, og har arbejdet med og omkring teknologi og digitalisering hele sin karriere. Det har ført ham ind i maven af forandringerne af Mærsk.

Sammen med et udpræget kundefokus og sans for at skabe resultater er Rune blevet hidkaldt, når store digitale løsninger skulle implementeres, eller der skulle ryddes op i forretningen. Han har også arbejdet i London i en årrække og brænder for det globale. Som Rune udtrykker det, er ledelse af medarbejdere fra Kina, Indien eller helt andre steder meget lærerigt. Man skal øve sig på at neddæmpe sin danske hang til kontant og direkte tale. Relationerne skal først bygges op.

En moderne leder med blik for teknologi

Selv om Rune er kendt som en resultatorienteret leder, er han meget optaget af ledelse, og af at medarbejderne har det sjovt.

”Rune er en meget selvreflekteret leder. Han er en modig leder og prøver mange ting af. Han er den moderne djøf-leder, der i højere og højre grad arbejder inden for teknologi. Og han har hele tiden blik for den enkelte medarbejder, og hvordan de bedst muligt kan udfolde deres kompetencer. Det gælder ikke mindst kvinderne, som han aktivt prøver at skubbe mod stadig større opgaver”, siger Henrik Funder, formand for Djøf Privat og formand for juryen.

Den 40-årige Rune fik sin første lederopgave som 20-årig. Han startede med import-eksport på det østeuropæiske marked, mens han læste til polit. Han var også frivillig i Trygfonden, hvor han lærte at lede frivillige. Efter studierne var Rune Junior Partner i en teknologivirksomhed inden han i stedet valgte at søge uopfordret ind hos Mærsk. Her har Rune haft adskillige funktioner i over 10 år.

”Mange tror, at Mærsk er meget konform, og at det er svært at lave forandringer. Virkeligheden er, at der er meget højt til loftet. Det er entreprenante folk, hvis man har den rigtige idé”, siger Rune.

Nu er tiden imidlertid kommet til at drage videre, så 1. maj startede han i et spændende job hos Adecco, et stort globalt HR service firma. Her skal han opbygge en helt ny afdeling op under CIO’en, og igen skal kulturforståelsen stå sin prøve, denne gang med udgangspunkt i en Schweizisk/Fransk virksomhedskultur.

100 kandidater

Djøfs lederpris 2019 blev uddelt den 2. maj på Djøfs lederkonference ”Et marked af forandring”, der blev holdt hos Djøfs strategiske samarbejdspartner: Center for Ledelse. Foruden Rune Fleron Qvantvar følgende ledelsestalenter nomineret blandt mere end 100 kandidater:

 • Camilla Huus, der er antropolog og cand.scient.pol. og ledelsesansvarlig i Valcon, hvor hun er partner og COO. Hun har i mange år arbejdet professionelt med ledelse, og hos Valcon står hun i spidsen for at træne konsulenterne i ledelsesdisciplinerne, så de kan levere de allerbedste kunderesultater. Ambitionen er at skabe det bedste og lykkeligste firma i verden.
 • Nanna Jannov, der er den klassiske jurist, men med et meget kommercielt mind-set. Hun er Director, Head of Corporate & Pharma Legal hos LEO Pharma Global. Hun er vant til ledelse af tunge fagspecialister, men er meget opmærksom på, hvordan stabsfunktionen skal skabe værdi for virksomheden.

Djøfs lederpris uddeles en gang om året til et ledelsestalent, der både mestrer mennesker og strategier. En person, der har skabt resultater, og derved bidrager til vækst i dansk erhvervsliv. Prisen blev uddelt første gang i 2017.

Jurymedlemmerne i år

 • Henrik Funder, formand Djøf Privat og formand for juryen
 • Pui Ling Lau, COO, Realdania
 • Jesper Eigen Møller, næstformand for bestyrelsen Brøndbyernes IF mv.
 • Morten Falkenberg, CEO, Nobia Group
 • Anne Mette Dissing-Immerkaer, partner, Heidrick og Struggles
 • Britta Borch Egevang, direktør, Djøf

 Pressekontakt

 • Rune Fleron Qvant, Adecco Group Vice President, tlf +45 61 20 38 09
 • Henrik Funder, formand for Djøf Privat, tlf. 27 79 07 44
 • Torben Gross, pressechef i Djøf, tlf. 21 49 01 73

Nøgleord

Billeder

Rune Fleron Qvant, modtager af Djøfs Lederpris 2019
Rune Fleron Qvant, modtager af Djøfs Lederpris 2019
Download

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er den faglige organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 95.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet.

Fælles for djøferne er deres centrale betydning for udviklingen og driften af såvel private virksomheder som offentlige organisationer. Djøferne løfter komplekse opgaver, der kræver analytiske evner og stor indsigt i nationale og internationale forhold. Djøfere varetager mange forskellige funktioner inden for ledelse, administration, økonomi, jura, kommunikation, HR, marketing, undervisning og forskning med mere.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum