Djøf

Djøf om OK21-forlig i kommunerne: Ansvarligt med perspektiver

Del

Mandag morgen er der indgået OK21-forlig om de generelle vilkår for medarbejdere i kommunerne. Den økonomiske ramme blev som forventet smal, men der er alligevel gode perspektiver i forliget. Bl.a. er der afsat midler til de enkelte organisationers egne forhandlinger, så der senere på måneden kan aftales specifikke forbedringer for de enkelte personalegrupper.

Økonomien i OK21-forliget i staten lagde i sidste weekend sporene til det forlig, der nu er indgået i kommunerne. Så også i kommunerne er der indgået et ansvarligt forlig, som tager højde for, at den økonomiske situation er historisk usikker.

Udover generelle lønforbedringer på i alt 5,02 % over de næste tre år har man indgået aftale om at afsætte midler til seniorområdet og udvikling af både ledere og medarbejderrepræsentanter, så de bliver endnu bedre til at håndtere udfordringer i det psykisk arbejdsmiljø.

Formand for Djøf Offentlig Sara Vergo siger om overenskomstresultatet:

”Der er indgået et ansvarligt forlig med - efter omstændighederne - fornuftige lønforbedringer til medarbejderne. Jeg synes, at vi har ramt en passende balance, hvor vi anerkender, at ansvarlighed er flere ting. Vi tager i fællesskab både ansvar for samfundsøkonomien og for alle de dygtige og hårdtarbejdende medarbejdere i kommunerne, som med hvert deres bidrag leverer velfærd til danskerne hver eneste dag.”

Sara Vergo fortsætter:

”Nu ser jeg frem til, at vi senere på måneden skal mødes til forhandlinger med kommunerne om den akademiske overenskomst. Begge parter har stillet krav, som det skal blive godt at få foldet ud og drøftet, og jeg er sikker på, at vi i fællesskab kan finde gode løsninger, så kommunerne også i fremtiden kan rekruttere og fastholde dygtige akademikere. Vi glæder os bl.a. til at drøfte vores krav om oprettelse af en kommunal kompetencefond og bedre muligheder for fleksibilitet for medarbejderne."

Sara Vergo træffes for yderligere kommentarer på tlf. 31 37 39 20.

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 100.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.

Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum