Det Kriminalpræventive Råd

Dit Liv På Nettet vinder Den Kriminalpræventive Pris

Del

Justitsminister Søren Pape har netop kåret og overrakt 50.000 kroner til vinderen af Den Kriminalpræventive Pris 2017. Vinderen er projektet Dit Liv På Nettet, som styrker skoleelevers etiske filter på nettet og gør forældrene opmærksomme på de unges digitale liv.

Den Kriminalpræventive Pris 2017 går til Dit Liv På Nettet, som er udviklet af Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune i samarbejde med Center for Digital Pædagogik og  SSP-samarbejdet i Aalborg Kommune.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har netop uddelt årets pris på Den Kriminalpræventive Dag i Kulturcenter Limfjord i Skive, hvor fagfolk inden for det kriminalpræventive felt er samlet.

- For mange børn og unge spiller internettet i dag en kæmpe rolle, og det er blevet mere og mere vigtigt, at de kan begå sig i cyberspace. For nylig kom regeringen derfor med et udspil, der sætter ind over for digitale sex-krænkelser, og som styrker den forebyggende indsats blandt unge. For internettet glemmer ikke, og derfor er det enormt vigtigt, at vores unge kender konsekvensen af de digitale fodspor, som de efterlader. Her spiller projektet Dit Liv På Nettet en væsentlig rolle i de unges digitale dannelse, og derfor er det med stor glæde, at jeg i dag kan overrække Aalborg Kommune Den Kriminalpræventive Pris, sagde justitsministeren i forbindelse med overrækkelsen.

Dit Liv på Nettet består af lettilgængeligt undervisningsmateriale til både elever og forældre. Materialet, som består af film, cases, fakta og historier fra det virkelige liv, får skoleelever til at reflektere over deres handlinger på nettet. Eleverne skal tage stilling til etiske dilemmaer, som er tematiseret efter de forskellige alderstrin.

Materialet har været brugt til 8000 elever i 2., 4., 6. og 8. klasse på skoler i Aalborg Kommune. Samtidig er materialet blevet brugt på de unges forældre, for at gøre dem opmærksomme på de unges digitale liv, og for at give forældrene et rum, hvor de kan dele erfaringer og bekymringer.

Dit Liv på Nettet har i løbet af et år bredt sig og bliver nu brugt i samtlige øvrige kommuner i Nordjyllands Politikreds.

- Tak til eleverne, som har taget i mod materialet. Vi har faktisk haft nogle, der klappede efter de havde fået materialet præsenteret, sagde Bjarne Jensen, SSP og Forebyggelseskonsulent i sin takketale.

Med ham på scenen var Diana Gammelgaard Larsen og Nuuradiin S. Hussein.

Den Kriminalpræventive Dag bliver holdt af Det Kriminalpræventive Råd, som i år sætter fokus på forebyggelse af ungdomskriminalitet. Mere end 600 fagfolk og eksperter er mødt op for dagen igennem at høre oplæg og debat om emnet.

Kontakter

Billeder

Information om Det Kriminalpræventive Råd

Det Kriminalpræventive Råd
Det Kriminalpræventive Råd
Artillerivej 55
2300 København S

45 15 36 50http://www.dkr.dk

Det Kriminalpræventive Råd arbejder for at forebygge kriminalitet og skabe et tryggere samfund. 

Følg pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd

Ny kampagne skal hjælpe unge med at tune ind på hinandens seksuelle grænser24.9.2018 06:00pressemeddelelse

De fleste seksuelle overgreb sker blandt teenagere. Oftest blandt kærester eller bekendte - derhjemme og i forbindelse med en fest eller bytur. De unge vil gerne respektere hinandens seksuelle grænser, men det kan være svært at finde ud af, hvornår der er givet grønt lys til sex, og hvornår man presser for meget på. Mange unge ved ikke, hvordan man taler om sex og grænser. Derfor lancerer Det Kriminalpræventive Råd en kampagne, der skal hjælpe unge med at tune ind på hinandens seksuelle grænser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum