Det Kriminalpræventive Råd

Dit Liv På Nettet vinder Den Kriminalpræventive Pris

Del
Justitsminister Søren Pape har netop kåret og overrakt 50.000 kroner til vinderen af Den Kriminalpræventive Pris 2017. Vinderen er projektet Dit Liv På Nettet, som styrker skoleelevers etiske filter på nettet og gør forældrene opmærksomme på de unges digitale liv.

Den Kriminalpræventive Pris 2017 går til Dit Liv På Nettet, som er udviklet af Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune i samarbejde med Center for Digital Pædagogik og  SSP-samarbejdet i Aalborg Kommune.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har netop uddelt årets pris på Den Kriminalpræventive Dag i Kulturcenter Limfjord i Skive, hvor fagfolk inden for det kriminalpræventive felt er samlet.

- For mange børn og unge spiller internettet i dag en kæmpe rolle, og det er blevet mere og mere vigtigt, at de kan begå sig i cyberspace. For nylig kom regeringen derfor med et udspil, der sætter ind over for digitale sex-krænkelser, og som styrker den forebyggende indsats blandt unge. For internettet glemmer ikke, og derfor er det enormt vigtigt, at vores unge kender konsekvensen af de digitale fodspor, som de efterlader. Her spiller projektet Dit Liv På Nettet en væsentlig rolle i de unges digitale dannelse, og derfor er det med stor glæde, at jeg i dag kan overrække Aalborg Kommune Den Kriminalpræventive Pris, sagde justitsministeren i forbindelse med overrækkelsen.

Dit Liv på Nettet består af lettilgængeligt undervisningsmateriale til både elever og forældre. Materialet, som består af film, cases, fakta og historier fra det virkelige liv, får skoleelever til at reflektere over deres handlinger på nettet. Eleverne skal tage stilling til etiske dilemmaer, som er tematiseret efter de forskellige alderstrin.

Materialet har været brugt til 8000 elever i 2., 4., 6. og 8. klasse på skoler i Aalborg Kommune. Samtidig er materialet blevet brugt på de unges forældre, for at gøre dem opmærksomme på de unges digitale liv, og for at give forældrene et rum, hvor de kan dele erfaringer og bekymringer.

Dit Liv på Nettet har i løbet af et år bredt sig og bliver nu brugt i samtlige øvrige kommuner i Nordjyllands Politikreds.

- Tak til eleverne, som har taget i mod materialet. Vi har faktisk haft nogle, der klappede efter de havde fået materialet præsenteret, sagde Bjarne Jensen, SSP og Forebyggelseskonsulent i sin takketale.

Med ham på scenen var Diana Gammelgaard Larsen og Nuuradiin S. Hussein.

Den Kriminalpræventive Dag bliver holdt af Det Kriminalpræventive Råd, som i år sætter fokus på forebyggelse af ungdomskriminalitet. Mere end 600 fagfolk og eksperter er mødt op for dagen igennem at høre oplæg og debat om emnet.

Kontakter

Billeder

Information om Det Kriminalpræventive Råd

Det Kriminalpræventive Råd
Det Kriminalpræventive Råd
Artillerivej 55
2300 København S

45 15 36 50http://www.dkr.dk

Det Kriminalpræventive Råd arbejder for at forebygge kriminalitet og skabe et tryggere samfund. 

Følg pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd

Stor Christiansborg-konference: Bandekriminalitet knækkes med øget forebyggelse7.2.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Rockere og bander står bag drab, vold og narkohandel, og de seneste års strafskærpelser har langt fra løst problemerne. Derfor skal der satses meget mere på forebyggelse i bl.a. kommuner og foreninger. Det Kriminalpræventive Råd samler i dag justitsministeren, retsordførere, borgmestre, politiet og eksperter til en konference om, hvordan rocker- og bandekriminalitet forebygges mest effektivt, så færre unge ender i kriminelle miljøer.

Samtykke på skoleskemaet skal bidrage til færre overgreb10.1.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Siden 2021 har samleje uden samtykke været en voldtægt, men mange unge er i vildrede med, om de har fået ja eller nej til sex – de efterspørger viden om samtykke. Det Kriminalpræventive Råd lancerer derfor nyt undervisningsmateriale, der skal sætte gang i diskussioner om grænser, signaler og samtykke. Alle unge – og ikke kun gymnasieelever – bør undervises i grænser og samtykke, lyder opfordringen.

150.000 ofre for it-kriminalitet: Danskerne overvurderer egne digitale evner22.11.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Omkring 150.000 danskere udsættes hvert år for it-kriminalitet, viser en netop offentliggjort offerundersøgelse, som Justitsministeriet, Rigspolitiet og Det Kriminalpræventive Råd står bag. Danskerne overvurderer egne evner til at spotte digital svindel, og det fører til store økonomiske tab. Tag dig god tid, når du færdes online og gør en aktiv indsats for at undgå online svindel, lyder det fra Det Kriminalpræventive Råd.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye