Lolland Kommune

Digitalt borgermøde på om mulig gasledning på Lolland

Del

Lolland Kommune inviterer til digitalt borgermøde den 26. maj om den gasledning fra Sydsjælland til Lolland-Falster, som Seas NVE og Nature Energy har søgt staten om tilladelse til. Borgermødet kan følges på Lolland Kommunes Facebook-side.

Formand for Teknisk Udvalg, Gerd Mortensen, fortæller, at Lolland Kommune ser store perspektiver i gasledningen:

”Det er et projekt, som rummer store muligheder for virksomhederne i kommunen. Det gælder f.eks. i deres fortsatte omstilling fra sort til grøn energi. Samtidig bærer gasledningen også kimen til løsning på, hvordan vi kan transportere den overskydende grønne energi, som vi producerer, ud af kommunen. Gasledningen er den grønne infrastruktur, som vi hidtil har manglet i vores geografi. Det er de perspektiver, som vi vil fortælle om på borgermødet, hvor der samtidig bliver mulighed for at stille spørgsmål.”

Borgermødet holdes digitalt pga. COVID-19, og det finder sted den 26. maj kl. 17.00-19.00. Borgermødet kan følges på Lolland Kommunes Facebookside og YouTube-kanal på samme måde, som når kommunen livestreamer byrådsmøderne.

Under mødet kan du stille spørgsmål ved at skrive en kommentar, eller du kan sende os en mail til tmm@lolland.dk. Samme mailadresse kan også bruges, hvis man ser borgermødet efterfølgende og har spørgsmål.

Program for borgermøde

  • Velkomst ved udvalgsformand Gert Mortensen
  • Orientering om formål, indhold og tidsplan ved viceborgmester Henrik Høegh
  • Nature Energy fortæller om baggrund for ansøgningen, placering af gasledning m.v.
  • Spørgsmål fra borgerne ved viceborgmester Henrik Høegh
  • Afrunding og næste skridt ved udvalgsformand Gert Mortensen

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Fire arkitektfirmaer skal konkurrere om at bidrage til udviklingsplan for Nakskov Havn7.9.2020 13:36:56 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden lancerede i april 2020 et samlet initiativ til udvikling af Nakskov. Det skete i forlængelse af udviklings- og investeringsstrategien Nakskov 2030, som kommunen vedtog i 2019. Initiativet har særligt fokus på at styrke tre områder, hvor potentialet for udvikling er størst: havnen, bymidten og Hestehoved. Den samlede projektøkonomi er mindst 150 millioner kr. Fire arkitektfirmaer er nu udvalgt til at deltage i en projektkonkurrence om at bidrage til en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn.

Ny rådgivningscafé hjælper borgere med psykiske eller sociale udfordringer1.9.2020 11:37:28 CESTPressemeddelelse

Mandag den 7. september slår Lolland Kommune dørene op for et nyt rådgivnings- og vejledningstilbud til alle borgere mellem 18 og 65 år, som oplever psykiske og/eller sociale udfordringer. Rådgivningscaféen er fysisk placeret på bibliotekerne i Maribo og Nakskov. Her kan man henvende sig anonymt og blandt andet få hjælp til budgetplanlægning, til at forstå post fra det offentlige og til at skabe overblik over hverdagen. Pårørende er også velkomne til at benytte sig af Rådgivningscaféen.

National Flagdag for veteraner i Lolland Kommune28.8.2020 06:10:00 CESTPressemeddelelse

For sjette år i træk hylder Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger nuværende og tidligere udsendte og deres pårørende 5. september. Alle er velkomne til at deltage i den officielle højtidelighed ved Veteranstenen foran stationen i Nakskov fra kl. 11.00 til 11.30 og i den efterfølgende kirkelige højtidelig i Sankt Nikolai Kirke fra kl. 12.00 til 12.45. Dagen rundes af med en lukket reception for kommunens veteraner i Toldboden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum