Furesø Kommune

Digital rådgivning til Furesøs foreninger

Del

På torsdage i lige uger kan foreninger nu møde medarbejdere fra Furesøs Kultur og Fritid til onlinesparring og rådgivning om foreningsdrift og folkeoplysning. Et vigtigt tilbud til et stærkt påvirket område, mener udvalgsformand Tine Hessner.

Initiativet ’Åben Rådgivning’ er bl.a. opstået, fordi corona-nedlukningen betyder, at foreninger ikke kan komme ind på Furesø Rådhus og mødes fysisk med medarbejderne i Kultur og Fritid. Tine Hessner (R), formand for Udvalg for kultur, fritid og idræt, fortæller:

”Foreningsaktiviteten er stærkt begrænset under de nuværende restriktioner. Forvaltningen er hver dag i kontakt med foreninger via mail og telefon, og foreningerne er altid velkomne til at kontakte forvaltningen. Dette tilbud er et supplement til den daglige kontakt, hvor forvaltningen aktivt ønsker at række ud til foreningerne og hjælpe dem gennem usikre situationer ved at besvare spørgsmål om aktiviteter, der er relevante for foreningerne. Det kan være den årlige generalforsamling eller ansøgningen til de forestående sommerferieaktiviteter”, siger Tine Hessner (R), formand for Udvalg for kultur, fritid og idræt.

Første gang rådgivningen finder sted er allerede på torsdag d. 11. februar kl. 16-18. Der er i alt planlagt ni møder, og hver gang vil der være et særligt emne eller område, som foreningerne kan spørge ind til, som eksempel lokalebooking, tilskud eller mødeafvikling.

Åben Rådgivning hver anden torsdag

Alle godkendte foreninger har for kort tid siden modtaget en invitation om at deltage sammen med en oversigt over alle mødegangene. Muhammed Bektas (A), næstformand i Udvalg for kultur, fritid og idræt håber, at foreningerne vil gøre brug af tilbuddet:

”Vi er en kommune med mange frivillige og foreninger, der hver dag tilbyder aktiviteter, oplevelser og fællesskaber for Furesøs borgere. Jeg håber, at foreningerne vil gøre brug af dette tilbud, som ikke kun er en platform til at belyse sin egen situation, men også kan anvendes til at udveksle erfaringer foreningerne imellem fra en tid, som ingen havde kunnet forestille sig, men som vores foreninger på trods af omstændighederne har grebet imponerende an”, siger Muhammed Bektas (A), næstformand i Udvalg for kultur, fritid og idræt.

Om Åben Rådgivning

  • Åben rådgivning er et gratis tilbud til godkendte foreninger i Furesø Kommune om online rådgivning og sparring omkring foreningsdriften og folkeoplysningsloven.
  • Åben Rådgivning finder sted i alle lige uger på torsdage kl. 16-18. Første gang er torsdag d. 11. februar og sidste gang er torsdag d. 3. juni. Hver gang er der et særligt emne tilknyttet til rådgivningen.Følgende temaer er med: Sommerferieaktiviteter, håndtering af COVID-19, generalforsamlinger og møder i foreningen, tilskudsordninger, foreningskommunikation, lokalebooking, udsatte børn og unge, Åben Skole-samarbejder samt Fonde.dk og puljer.
  • Foreninger vælger helt selv, om de vil deltage i hele åbningstiden og høre på de forskellige spørgsmål og svar fra andre foreninger, eller om foreningen bare kommer ind i mødet, stiller sit spørgsmål og efter svar forlader rådgivningen igen.
  • På Fritidsportalen www.aktivfuresoe.dk kan foreninger finde en oversigt over møderækken samt en link til møderummet, som er det samme møderum hver gang.

Kontakter

Tine Hessner (B)

Formand for Udvalg for kultur, fritid og idræt; Medlem for Udvalg for skole og ungdomsuddannelse; Medlem af Økonomiudvalget; Medlem af Udvalg for beskæftigelse og erhverv

Tlf:4119 6041tih1@furesoe.dk

Muhammed Bektas (A)

Næstformand i Udvalg for kultur, fritid og idræt; Medlem af Udvalg for beskæftigelse og erhverv; Medlem af Udvalg for digitalisering og innovation; Medlem af Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Tlf:4267 5512mbe1@furesoe.dk

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum