Lolland Kommune

Digital hjælp til skilsmissefamilier

Del
Skilsmissefamilier i Lolland Kommune kan nu få digital hjælp til at håndtere de svære følelser og udfordringer, der ofte følger med en skilsmisse. Med tilbuddet om at benytte sig af det digitale værktøj ”SES” (Samarbejde efter Skilsmisse) får forældrene adgang til en evidensbaseret samling af materialer og metoder, der kan forbedre samarbejdet til gavn for både dem selv og deres børn.

SES er bygget op i 3 dele – læring om ”sig selv”, læring om ”samarbejdet om børnene” og læring om ”børnene og deres reaktioner”. Når forældrene logger ind på SES via deres telefon eller pc, får de adgang til 18 digitale moduler, som de i ro og mag kan benytte sig af derhjemme. De kan for eksempel hjælpe til en bedre forståelse for, hvorfor børnene og de voksne selv reagerer som de gør, og der er gode råd om tilgivelse og konkrete værktøjer til konflikthåndtering og kommunikation. Blandt andet er der små film, der viser, hvordan forældrene kan håndtere specifikke, genkendelige situationer, så de ikke ender med en konflikt.

”I Lolland Kommune oplever vi, at mange skilsmissefamilier har behov for støtte. En stor del af de konflikter, forældre fortæller om, bunder i et svært samarbejde efter en skilsmisse. De har behov for konkrete dagligdagsværktøjer til at takle udfordringerne på en god måde, inden de vokser sig store og går ud over børnenes og deres egen trivsel. Det får de, når de logger ind på SES,” fortæller formand for Børne- og Skoleudvalget Signe Lund og fortsætter:

”SES er et godt og oplagt supplement til vores tidlige indsatser på børne- og familieområdet. Det bygger på solid forskning, og så har det den klare fordel, at forældrene kan bruge materialerne på den måde, der giver bedst mening for dem, og når som helst det passer ind i deres hverdag. Derfor giver SES også mulighed for at forebygge nogle af de konflikter, der ellers let kan opstå i den sårbare tid efter en skilsmisse, og som kan ende med at gå ud over børnene. Jo tidligere i processen, vi kan hjælpe forældrene, jo større positiv forskel vil det også gøre for børnene i familien.”

Primærpersonalet i Lolland Kommune skal bidrage til implementeringen af redskabet som en del af det tidlige forebyggende arbejde. For eksempel kan en sundhedsplejerske, som oplever en familie i opbrud, udlevere et adgangskort til forældrene og vejlede dem i at logge ind på den digitale platform. Derudover får pædagoger, lærere, læger, psykologer, jobcentre og præster mulighed for at henvise til platformen eller udlevere digitale adgangskort.

FAKTA om Samarbejde efter Skilsmisse

Samarbejde efter Skilsmisse (SES) er en spin out virksomhed fra Københavns Universitet, hvor det startede som et forskningsprojekt i 2014.

Bag SES står en gruppe af anerkendte fagpersoner og forskere med viden om skilsmisser, digital formidling og klinisk forskning.

Forskningen viser, at den digitale skilsmissehjælp har stor effekt. Dem der benytter ”Samarbejde efter Skilsmisse” får det psykisk og fysisk bedre og bliver mindre fjendtlige over for deres omgivelser. Det kan bl.a. resultere i mindre sygefravær, højere produktivitet og færre besøg hos læge, psykolog og advokat.

Læs mere om SES på www.ses.dk

Nøgleord

Kontakter

Signe LundFormand for Børne- og Skoleudvalget

Tlf:30 12 37 82

Malene Linn SkottProjektansvarligBørn, Unge og Familie

Tlf:24 49 18 11

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Elever som valgte Søllested Skole, da Horslunde Skole lukkede, har fortsat kørsel27.6.2025 10:58:11 CEST | Pressemeddelelse

Klima-, Teknik- og Miljøudvalget har besluttet, at de elever som valgte at starte i Landsbyordningen i Søllested, da skolen i Horslunde lukkede, fortsat kan blive befordret, selvom busrute 774 mellem Horslunde Terminal og Søllested Landsbyordning lukker pr. 29. juni 2025. Ordningen gælder for de elever, som kommer direkte fra den lukkede skole i Horslunde, samt for de elever, der dags dato har ladet sig indskrive i Landsbyordningen i forvisning om, at de kunne køre til skole med bus. Forældrene skal, som hidtil, betale hvad der svarer til buskortet på den tidligere rute. Den særlige aftale om befordring gælder i maksimalt 7 år. Således kan elever, der er indskrevet og starter i 0. klasse efter sommerferien, gøre deres skolegang færdig i Søllested Landsbyordning. Da der er tale om frit skolevalg skal alle eleverne, der benytter ordningen betale et beløb svarende til et almindeligt buskort. Tine Vinther Clausen, der er formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget, fortæller: "I forbindel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye