DigiRehab satte kurs mod ny vækst i EU-projekt: ”I dag er det ikke nok bare at have et godt produkt”

Hvordan skaber man mere vækst i sin iværksættervirksomhed – ikke mindst med de udfordringer, som COVID-19 har udløst? Og hvorfor sælger produktet ikke nærmest af sig selv, når det nu er så godt?
Det har mange virksomheder fået gode svar på i regionalfondsprojektet ”Sund Vækst”, der er drevet af Erhvervshus Hovedstaden.
Det gælder blandt andet den fire år gamle welfaretech-virksomhed DigiRehab i Viborg, der producerer og sælger en software-løsning, der gør det muligt for borgere, der får hjælp af den kommunale hjemmepleje, til at træne fysisk – blot med assistance fra deres sosu-assistent.
Markedsforståelse og strategisk retning
DigiRehab havde solgt softwareløsningen til over 20 kommuner, men ville gerne have endnu mere tempo på væksten.
"Vi troede, at når vi havde vist vores værd i en stribe kommuner, ville kunderne komme af sig selv. Men produktet sælger ikke sig selv, bare fordi vi synes, at det er godt, og derfor henvendte vi os i ”Sund Vækst” for at arbejde med en vækstplan og et bud på en bedre kommunikation med kunderne,” fortæller administrerende direktør i DigiRehab, Niels Heuer.
I ”Sund Vækst” betaler virksomhederne 15.000 kr. for at deltage og forpligter sig desuden til at levere 400 arbejdstimer. For indsatsen får virksomhederne en række workshops, en dybdegående vækstanalyse, en optimeret forretningsmodel, en langsigtet vækstplan, adgang til eksperter og sparring – samt op til 95.000 kr. i støtte til køb af ekstern konsulenthjælp.
For DigiRehab har deltagelsen i ”Sund Vækst” skabt en ny markedsforståelse og en klarere strategisk retning for virksomhedens vækst.
"Vi undrede os over, at vi ikke havde mere vækst med et produkt, som er interessant for medarbejdere og kan spare kommunerne penge. Nu har vi har indset, at vi i langt højere grad skal ind og understøtte kommunerne, for værdikæden rummer simpelthen andet end det at sælge et produkt. Det handler også om oplysning og om implementering af produktet i dagligdagen i hjemmeplejen,” siger direktør Niels Heuer.
Han tilføjer, at forløbet i ”Sund Vækst”, som sluttede i foråret 2020, har givet stof til eftertanke om væksten i DigiRehab:
"Vi har fået bedre forståelse for markedet med offentlige kunder. Ofte kan der være gået op til halvandet år, fra den første kontakt og frem til et salg, og vi fik indsigt i, hvad der i den periode sker på den anden side af forhandlingsbordet.”
Med den nye indsigt har DigiRehab lagt kursen i forhold til udbredelsen til offentlige kunder. Der er udformet en vækstplan med mål om 8-10 nye kommuner i kundekartoteket hvert år i de næste tre-fire år samt eksport af trænings-løsningen til Tyskland, Norge, Finland, Østrig og Sverige.
”Vi er meget interesserede i vækst, og siden nytår har vi udvidet bestyrelsen med flere professionelle kræfter,” siger Niels Heuer.
DigiRehab fik også fornyet sin kommunikationsstrategi, og efter forløbet har virksomheden ansat en kommunikationsmedarbejder samt yderligere en konsulent.
66 virksomheder med i ”Sund Vækst”
Regionalfondsprojektet hjælper virksomheder som DigiRehab, der arbejder inden for sundhed- og velfærdsteknologi (health tech og care tech), med at lave vækstplaner, der skal booste salget i det offentlige. Projektet startede i 2016 og har siden hjulpet 45 virksomheder - primært i Hovedstaden - med at lave effektive vækstplaner for salg til det offentlige.
I april 2020 fik projektet en tillægsbevilling fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses COVID-19-pulje. Det giver yderligere 21 virksomheder mulighed for at få kigget på nye forretningsmuligheder i både Danmark og udlandet for salg af deres sundhedsløsninger.
"COVID-19 fylder en del for virksomheder, der har det offentlige som kunder. Nogle virksomheder ser COVID-19 som potentiale, men de fleste har svært ved at tænke det ind som en ny forretningsmulighed,” siger Brian Jacobsen, projektleder ved Erhvervshus Hovedstaden.
Også DigiRehab har mærket COVID-19-pandemiens konsekvenser, siger Niels Heuer:
I det seneste halve års tid har det været lidt trægt at komme i kontakt med nye offentlige kunder. Men vi skal nok komme tilbage, når åget fra COVID-19 efterhånden letter.”
Projektleder Brian Jacobsen ser dog store muligheder i COVID-19 for virksomheder, der producerer velfærds- og sundhedsløsninger:
"COVID-19 rummer både udfordringer og muligheder for virksomheder, der sælger til offentlige kunder. I denne periode er offentlige kunder vigtige, fordi de har stabile budgetter og efterspørger sundheds- og velfærdsteknologi uanset COVID-19. Og samtidig er der nye forretningsmuligheder – både i Danmark og i udlandet – for sundhedsløsninger, som kan afhjælpe følgerne af epidemien.”
FAKTA Om ”Flere vækstvirksomheder – Sund vækst”
Projektet hjælper virksomheder inden for sundhed- og velfærdsteknologi (health tech og care tech) med at lave vækstplaner, der skal booste salget i det offentlige. Projektet fik i april 2020 tillægsbevilling fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses COVID-19-pulje til at hjælpe virksomhederne med de udfordringer og muligheder, som pandemien har skabt.
Projektet startede i juni 2016 og slutter med udgangen af 2021. Det har modtaget medfinansiering på 14,8 mio. kr. fra EU’s Regionalfond og 2,2 mio. kr. fra de decentrale erhvervsfremmemidler.
Erhvervshus Hovedstaden er operatør på projektet.
Læs mere på projektets hjemmeside
Læs mere om projektet i Erhvervsstyrelsens projektdatabase
Læs mere om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
FAKTA Om EU’s Regionalfond
I perioden 2014-2020 investerer EU's Regionalfond, Socialfond og danske partnere hvert år 1 mia. kr. i aktiviteter, der skaber vækst og beskæftigelse i hele landet.
Regionalfondsprogrammet for 2014-2020 er målrettet bedre vækstvilkår for små og mellemstore virksomheder, der spiller en vigtig rolle i at skabe vækst og nye arbejdspladser i Danmark.
Derfor medfinansierer EU's Regionalfond projekter, der skal:
- Styrke virksomhedernes innovationsevne
- Udarbejde vækstplaner for virksomhederne
- Hjælpe virksomhederne med at blive mere ressourceeffektive.
-
Understøtte bæredygtig, grøn byudvikling i kommuner med byer over 30.000 indbyggere
Nøgleord
Kontakter
Niels Heuer, adm. direktør, DigiRehab, 22 72 72 20
Brian Jacobsen, projektleder for "Sund Vækst", Erhvervshus Hovedstaden, 41 88 66 61
Billeder


Information om Erhvervsstyrelsen
Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen
Trecifret million-boost skal styrke og udvikle fremtidens grønne teknologier1.7.2025 14:06:29 CEST | Pressemeddelelse
Nu får virksomheder, uddannelsesinstitutioner og aktører, der arbejder med grønne teknologier i Syd- og Nordjylland, mulighed for at få boostet udviklingen af deres grønne teknologier. Fonden for Retfærdig Omstilling investerer 250 mio. kr., som kan søges fra i dag og frem til oktober.
Nye investeringer i pyrolyseprojekter skal udvikle og skalere nye grønne produkter og løsninger3.4.2025 09:23:08 CEST | Pressemeddelelse
Investeringer i grøn teknologi kan føre til innovation og vækst, skabe nye jobmuligheder, og reducere afhængigheden af importerede fossile brændstoffer. Men der er også betydelige omkostninger forbundet med at skifte fra fossile brændstoffer til vedvarende energikilder, modernisere infrastruktur og implementere nye teknologier, og flere grønne teknologier er fortsat på et stadie, hvor der er teknologisk usikkerhed. Nye pyrolyseprojekter understøtter derfor teknologiudvikling, modning, test og demonstration samt opskalering igennem hele værdikæden.
Øgede investeringer i udvikling, test og forskning skal styrke virksomhedernes konkurrenceevne på CCUS-området3.4.2025 09:21:37 CEST | Pressemeddelelse
Danske virksomheder har gode muligheder for at indtage en styrkeposition i et voksende marked for CCUS-teknologier ved at udvikle og levere økonomisk bæredygtige og skalerbare CCUS-løsninger. Investeringer i grøn teknologi og kompetenceudvikling hos fire ambitiøse CCUS-projekter skal bidrage til både kommerciel og bæredygtig vækst.
Ny indsats skal få flere SMV’er ind i grønne leverandørkæder31.1.2025 12:36:18 CET | Pressemeddelelse
Nu får små og mellemstore virksomheder i Syd- og Nordjylland mulighed for at styrke deres forudsætninger for at levere til store virksomheder, der arbejder med teknologier som CO2-fangst, -lagring og -anvendelse, power-to-X, pyrolyse og cirkulær økonomi. Virksomhederne kan få støtte på mellem en og fem mio. kr. til blandt andet investeringer, køb af rådgivning og indsigt i nye markeder, som kan styrke deres position i værdikæden.
100 mio. kr. til udvikling af Power-to-X i Syd- og Nordjylland9.12.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Indstillingsudvalget for Fonden for Retfærdig Omstilling har bevilget 100 mio. kr. til fire projekter i Syd- og Nordjylland. Gennem teknologisk udvikling, investeringer og kompetenceudvikling skal projekterne styrke værdikæderne og øge konkurrencedygtigheden på Power-to-X-området.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum