DI - Dansk Industri

DI: Virksomhederne venter på de kommende ingeniører og it-specialister

Del

KLAUSULERET TIL 27/7 kl. 19:00. De unge, som i morgen får at vide, at de er optaget på en it- eller ingeniøruddannelse, vil være efterspurgt af erhvervslivet, når de er færdige med deres uddannelse. Virksomhederne har brug for ingeniører og it-specialister. Derfor er det glædeligt, at optaget på ingeniøruddannelserne og it-specialistuddannelserne er steget, mener DI.

 Det er også glædeligt, at flere bliver optaget på medicin. Virksomhederne i sundhedsindustrien vil meget gerne have mulighed for at rekruttere flere læger. Dem er der meget stor mangel på i dag.

- Virksomhederne har store problemer med at skaffe it-specialister og ingeniører. Hvis ikke de kan tiltrække de medarbejdere, de har brug for, får virksomhederne svært ved at udvikle sig og skabe fremtidens produkter og services. Derfor er det glædeligt, at der igen i år bliver optaget flere på disse uddannelser, siger underdirektør i DI Charlotte Rønhof.

- Der er desværre lang vej igen, før universiteterne leverer det antal nyuddannede it-specialister, ingeniører og læger, som erhvervslivet efterspørger, siger Charlotte Rønhof.

Det er også meget positivt, at der er sket en lille stigning i optaget på de korte tekniske uddannelser inden for produktion, automation og industriel it. Disse uddannelser er efterspurgt af virksomhederne – særligt inden for eksporterhvervene, fremstillingsindustrien og byggeriet.

- Der er behov for, at flere unge begynder på de uddannelser, som erhvervslivet efterspørger. Uddannelses- og forskningsministeriets redegørelse viser, at 80 pct. af de unge, der uddannes på universiteterne i disse år, skal arbejde i det private erhvervsliv, siger underdirektør Charlotte Rønhof, DI.

DI opfordrer de unge, som er blevet afvist, til at overveje situationen igen, og søge de ledige pladser på de erhvervsrettede uddannelser, der efterspørges af virksomhederne. Her er det en rigtig god ide at orientere sig i Uddannelseszoom på ministeriets hjemmeside.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos underdirektør Charlotte Rønhof, tlf.: 2060 6969, chr@di.dk, chefkonsulent Sarah Gade Hansen, tlf.: 3054 5391, sga@di.dk eller pressekoordinator Helen Jensen, tlf.: 2124 4702 eller heje@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum