DI - Dansk Industri

DI: Verdens største cykelløb er en unik mulighed for at promovere Danmark

Del

I 2021 bliver Tour de France skudt i gang i Danmark. Det står klart, efter der torsdag er blevet skrevet under på en aftale, som sender de tre første etaper af verdens største cykelløb til Danmark. Det vil være en unik mulighed for at vise danske styrkepositioner, såsom grøn omstilling og grønne løsninger, frem for hele verden, mener DI.

- Vi er rigtig glade for, at Tour de France-starten – den såkaldte Grand Départ – kommer til Danmark i 2021. Det er en af de største sportsbegivenheder i verden og et event, der ikke alene vil trække turister hertil i forbindelse med selve løbet, men som også vil være med til at markedsføre Danmark for de mange millioner tv-seere verden over, siger direktør Tine Roed, DI.

Danmarks turisterhverv skabte i 2018 over 53 mia. kr. i indtægter fra udenlandske turister, og et event som Tour de France vil være med til at understøtte Danmark som en attraktiv ”high-end”-destination.

- Vi skal bruge Tour de France til at tiltrække højtforbrugende turister til Danmark. Gastronomi, grønne løsninger, design og kultur er nogle af vores styrkepositioner, som vi skal sælge os på, da det er det, som tiltrækker de højtforbrugende turister, siger Tine Roed.

Tour de France er også en unik mulighed for at profilere danske styrkepositioner på flere områder end turisterhvervet såsom design, arkitektur og bæredygtighed.

- Når verdens øjne er rettet mod Danmark i dagene før og under cykelløbet, vil det være oplagt at fremhæve styrkepositionerne i dansk erhvervsliv og den liveability, der er medvirkende til, at det er attraktivt at drive virksomhed, bo og arbejde i Danmark, siger Tine Roed.

For at fejre, at Tour de France kommer til Danmark og hylde de seneste års arbejde fra bl.a. regeringen og de kommuner, som cykelrytterne vil rulle igennem i 2021, vil DI’s facade lyse op i Tour de Frances farver torsdag aften.

- Hele Danmark skylder en tak til alle, som har været involveret i arbejdet med at få Tour de France hertil. Det hylder vi i aften og vil med stor spænding glæde os til, at vi til juli om to år ikke behøver at følge cykelløbet i fjernsynet, men kan opleve cykelrytterne på de danske veje i levende live, siger Tine Roed.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere kontakt:
- Presserådgiver Niels Brandt Petersen, DI, tlf. 2622 4418, email nibp@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Presseinvitation: Hør de danske spidskandidater til Europa-Parlamentet give deres bud på EU’s grønne erhvervs- og vækstpolitik8.5.2019 10:33:49 CESTPresseinvitation

Valgkampen frem mod Europa-Parlamentsvalget er gået i gang. Ifølge meningsmålingerne står klima og miljø højt på danskernes dagsorden, når de den 26. maj skal beslutte, hvem der skal sætte den politiske kurs i Europa-Parlamentet. DI og CO-Industri inviterer til politisk debat med spidskandidaterne til Europa-Parlamentsvalget om de emner, der optager danskerne mest.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum