DI - Dansk Industri

DI: Uafklaret brexit-drama skaber usikkerhed for danske virksomheder

Del

Danske virksomheder risikerer at lide store økonomiske tab, hvis usikkerheden om brexit fortsætter, siger Thomas Bustrup, direktør i DI.

Ved torsdagens EU-topmøde gav EU’s stats- og regeringschefer Storbritannien mulighed for at udsætte brexit til efter den 29. marts. Det britiske parlament skal nu enten godkende premierminister Theresa Mays udtrædelsesaftale eller finde en alternativ løsning med et parlamentarisk flertal. DI efterlyser klare svar, så virksomhederne kan forberede sig bedst muligt på fremtidens udfordringer.

- Vi er bekymrede for den uafklarede situation omkring brexit. Selv med udsættelsen, som briterne fik på EU-topmødet, er der stadig risiko for et kaotisk brexit uden aftale blot på et senere tidspunkt. Denne situation vil medføre maksimal usikkerhed for virksomhederne om spillereglerne for eksport, import og investeringer, siger Thomas Bustrup.

Ved EU-topmødet blev briterne tilbudt to løsninger: Enten at vedtage den færdigforhandlede brexit-aftale inden den 29. marts og forlade EU den 22. maj. Eller at komme med et bud på en alternativ løsning senest den 11. april, som EU27 så vil forholde sig til.

- Vi håber at det britiske parlament vil tage ansvar og erkende, at alle har en interesse i en ordentlig skilsmisse med EU uden for store, negative økonomiske konsekvenser for virksomhederne og økonomien. Det bør være topprioriteten i øjeblikket, siger Thomas Bustrup.

- Hos DI følger vi udviklingen meget tæt. Betingelserne for vores fremtidige samhandel med Storbritannien efter brexit er stadig ukendte, og det er noget vores medlemsvirksomheder er meget optagede af. Virksomhederne skal forberede sig på alt fra ny erhvervsregulering, kommercielle kontrakter, told, data til it-systemer. Det forsøger vi at hjælpe dem med bedst muligt, siger Thomas Bustrup.

I 2018 eksporterede danske virksomheder varer og tjenester for i alt 86 mia. kr. til Storbritannien, som er Danmarks fjerdestørste eksportmarked. Ifølge OECD vil et ”no deal” brexit koste 1,3 pct. af dansk BNP, og et betydeligt antal danske arbejdspladser kan komme i fare.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos underdirektør Anders Ladefoged, +32 491 569 209, al@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum