DI - Dansk Industri

DI: Taksterne skal ned og kvaliteten op i den kollektive transport

Del

Den kollektive transport skal være grønnere, billigere for brugerne og mere effektiv. DI præsenterer i dag en fuldt finansieret investeringsplan for den kollektive transport på 22 milliarder kroner. Planen kommer få uger inden, at regeringen indleder forhandlinger med partierne i Folketinget om en grøn mobilitetsplan.

Den kollektive transport spiller en vigtig rolle i et effektivt og klimavenligt samfund. Og den er med til at nedbringe belastningen af vejene. Hvis vi kan gøre den kollektive trafik tilgængelig og attraktiv for flere bliver trængslen på vejene mindre – til gavn for de pendlere og virksomheder, som kun kan benytte vejene.

-          Vi skal se vores infrastruktur i en sammenhæng. Hvis ikke vi har en konkurrencedygtig og effektiv kollektiv transport, vil vejene stoppe fuldstændig til. Dermed taber både virksomheder og borgere kostbar tid, siger Michael Svane, branchedirektør i DI Transport.

Den kollektive transport er udfordret. Det er i de senere år blevet dyrere at benytte busser og tog sammenlignet med andre transportformer. Og covid-19 har ført til, at mange har valgt den fra.

Derfor er det nødvendigt at styrke den kollektive transport, skabe sammenhæng til de andre transportformer og gøre den mere attraktiv for flere.

DI har 6 anbefalinger med 18 konkrete forslag, som skal få flere til at vælge den kollektive transport. Blandt andet bør vi investere i den kollektive transport, så den bliver mere pålidelig med flere afgange og kortere rejsetid. Og det er nødvendigt at sænke priserne på billetter og skabe en mere enkel struktur. DI har i sin investeringsplan fundet finansiering til at investere 22 milliarder kroner i den kollektive transport frem mod 2030.

-          Det kræver politisk vilje, hvis vi skal have mange flere til at benytte den kollektive transport. Busser og tog skal effektivt kunne transportere os fra a til b. Og det skal være til en fornuftig pris, som kan konkurrere med at køre i egen bil, siger Michael Svane.

Flere analyser viser, at 11 til 13 procent af danskerne vil rejse mindre med den kollektive transport i fremtiden, mens 6 procent af kunderne hos DSB siger, at de slet ikke kommer tilbage.

-          En sådan udvikling vil skabe yderligere problemer med forringet mobilitet og markant mere trængsel. Derfor er der er brug for, at vi investerer i den kollektive transport, sætter os mål for udviklingen og følger op på, at vi når dem, siger Michael Svane.

Planen for den kollektive transport er en del af en samlet investeringsplan for mobilitet og infrastruktur, hvor investeringer i cykeltrafikken og vejene også er omfattet. DI præsenterer den samlede investeringsplan senere på foråret.

Følg os på:

    

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Virksomheder skal forberede sig på nye EU-krav til brug af kunstig intelligens21.4.2021 14:48:07 CEST | Pressemeddelelse

Virksomheders og myndigheders brug af kunstig intelligens skal reguleres intelligent, så vi kan sætte turbo på den digitale udvikling i Europa. EU-Kommissionen lægger med et nyt udspil onsdag op til mere ansvarlig brug af data og stiller samtidig krav til brug af den moderne teknologi. DI hilser den nye regulering velkommen, men frygter samtidig tunge administrative byrder for virksomhederne.

Glædeligt at private sociale tilbud får lov at bestå – lad os nu holde fokus på kvaliteten14.4.2021 13:42:16 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet har indgået en aftale om styrkelse af tilsynet på socialområdet. Aftalen indeholder en generel styrkelse af socialtilsynet og en særlig styrkelse af det økonomiske tilsyn med både offentlige og private sociale tilbud. Aftalen indeholder derimod ikke som frygtet et forbud mod private tilbud, og det glæder DI.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum