DI: Stort behov for nye reformer der giver flere hænder

- Vi er gudskelov på vej ud af coronakrisen og ser ind i en fremtid, hvor vi mangler hænder. Allerede nu mangler virksomhederne kvalificerede medarbejdere til at sikre væksten, og derfor skal vi i gang med reformerne siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.
Kommissionen peger bl.a. på udfordringen med, at for mange unge ikke er i uddannelse eller job, eller står uden for arbejdsmarkedet efter endt uddannelse.
- Der er et enormt potentiale i at hjælpe de unge, der står udenfor. For den enkelte er det vigtigt både socialt og økonomisk, men det er også godt for virksomhederne der kan besætte ledige stillinger, siger Lars Sandahl Sørensen.
- Så der er vundet meget ved at få de unge med. Vi vil få mere arbejdskraft, og det har store perspektiver for de unge, der har et helt liv på arbejdsmarkedet foran sig.
Vi skal uddanne rigtigt
Han er enig med kommissionen i, at unge ikke kun skal slås i hovedet med den økonomiske hammer.
- Vi skal sikre, at unge bliver hjulpet i gang. Er de ledige, skal de væk fra kontanthjælpen og ind på arbejdsmarkedet frem for lange uddannelsesforløb, forklarer Lars Sandahl Sørensen.
Og de, der tager uddannelser, skal uddannes rigtigt.
- Flere unge og voksne skal ind på erhvervsuddannelserne, hvor virksomhederne efter endt uddannelse mangler deres arbejdskraft. Og på videregående uddannelser skal vi også i langt højere grad uddanne dem, der er brug for, så vi ikke uddanner til ledighed, siger DI-direktøren.
- Det kræver større kontakt mellem virksomheder og studerende. Det kan være igennem studiejob og fælles projekter. Og så er det vigtigt, at kandidaterne søger job tidligt – allerede inden de har taget den sidste eksamen.
Mere jobrettet indsats
Kommissionen peger også på, at mange voksne har for dårligt fodfæste på arbejdsmarkedet.
- De skal have bedre hjælp til at komme i gang på arbejdsmarkedet. Det kræver en mere jobrettet indsats og flere tilbud om virksomhedspraktik, der kan bane vejen for nye job, siger Lars Sandahl Sørensen.
- Også alt for mange indvandrere og deres efterkommere står uden for arbejdsmarkedet, og vi skal gøre mere for, at de bliver en del af arbejdsfællesskabet.
Lars Sandahl Sørensen lover, at DI vil bidrage konstruktivt og med nytænkning til arbejdet med de nye reformer.
- Og i det hele taget skal erhvervslivet bidrage, og det skal vi bl.a. ved, at virksomhederne tager flere lærlinge ind, siger Lars Sandahl Sørensen.
Følg os på:
Kontakter
Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Nis Peder Kolby på nipk@di.dk eller tlf. 4032 3400
Billeder
Information om DI - Dansk Industri
Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.
DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.
Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Europæiske erhvervsorganisationer med DI i spidsen efterlyser klimahandling9.7.2025 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
EU skal følge sine klimamål op med handling. Det gavner både erhvervslivet og EU’s konkurrenceevne. Sådan lyder budskabet i en fælles erklæring fra europæiske erhvervsorganisationer fra Danmark, Tyskland, Frankrig, Irland, Sverige, Norge og Finland, som Dansk Industri har taget initiativ til.
DI: Hvor skal de ældre bo om 15 år?9.7.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Om kun 15 år er antallet af ældre over 80 år i Middelfart, Svendborg, Rebild, København, Helsingør Holbæk, Horsens, Odder, Silkeborg, Halsnæs, Skanderborg og Aarhus kommuner steget med over 60 procent, viser nye tal. Det kræver flere ældreboliger og plejehjem, som kommunerne allerede nu skal planlægge og reservere penge til. Friplejehjem kan være kommunernes redning, mener DI.
DI: Hvor skal de ældre bo om 15 år?9.7.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Om kun 15 år er antallet af ældre over 80 år i Middelfart, Svendborg, Rebild, København, Helsingør Holbæk, Horsens, Odder, Silkeborg, Halsnæs, Skanderborg og Aarhus kommuner steget med over 60 procent, viser nye tal. Det kræver flere ældreboliger og plejehjem, som kommunerne allerede nu skal planlægge og reservere penge til. Friplejehjem kan være kommunernes redning, mener DI.
DI: Ny EU-kvantestrategi er et stort spring fremad2.7.2025 15:35:25 CEST | Pressemeddelelse
Kommissionen har i dag fremlagt udspil til ny kvantestrategi, der lægger en ramme for hvordan vi omsætter kvanteteknologi til værdi i virksomhederne. Strategien vil styrke vores europæisk konkurrenceevne på området – men den kunne godt være endnu mere ambitiøs, mener DI.
DI: bøvl og byrder er største udfordring for konkurrencekraften1.7.2025 07:56:25 CEST | Pressemeddelelse
Landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri (DI), offentliggør i dag Danmarks hidtil mest omfattende studie af de administrative byrder, der dagligt rammer virksomhederne – og hvordan byrderne bremser vækst, skaber frustrationer og hæmmer europæisk konkurrencekraft og udviklingsmuligheder.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum