DI Aalborg

DI: Rebild blandt landets bedste erhvervskommuner

Del

Rebild springer 16 pladser frem i Dansk Industris årlige undersøgelse af Lokal Erhvervsvenlighed

Det går godt med erhvervsvenligheden i Rebild Kommune. Rebild springer nemlig fra en placering som nummer 30 til en placering som nummer 14 i Dansk Industris årlige undersøgelse af Lokal Erhvervsvenlighed. Særligt i kategorierne ”Uddannelse” og ”Arbejdskraft” ser det godt ud. Her lander kommunen i år henholdsvis som nummer 6 og 3 blandt landets kommuner.

- Adgang til medarbejdere er altafgørende for virksomhederne i øjeblikket, så hvis kommunerne kan gøre det godt på det område, så er der virkelig mulighed for at understøtte en positiv udvikling i området, forklarer Peter Rindebæk, der formand for DI Aalborg.

Det største spring tager Rebild Kommune i kategorien, som handler om brug af private leverandører. Her springer kommunen fra nummer 50 til nummer 19 på ranglisten.

- Rebild Kommune har gjort en række konkrete tiltag for at forbedre udbudspolitikken og samarbejdet med de private leverandører. Derfor er det dejligt at se, at det også slår igennem i undersøgelsen her, siger Peter Rindebæk.

Af konkrete tiltag i udbudspolitikken kan nævnes den såkaldte ”arbejdsgaranti”, hvor kommunen har hævet grænsen for, hvornår man som virksomhed skal stille med en bankgaranti, når man byder på en opgave.

- Det er både dyrt og besværligt for virksomhederne, når de skal runde banken, før de byder på mindre opgaver. Det kan især afholde de små virksomheder fra at byde ind på kommunale opgaver, forklarer DI-formanden.

Generelt klarer de nordjyske kommuner sig godt sammenlignet med resten af landet, da syv ud af ti kommuner i Nordjylland har en placering blandt den bedste halvdel af landets kommuner. Både Morsø og Thisted klarer sig rigtig flot, og ligger på hhv. en 2. og 19. plads i den samlede placering. Jammerbugt er højdespringer sammen med Rebild og rykker ligeledes 16 pladser frem til en 31. plads, mens Aalborg klarer sig skidt og rykker 11 pladser tilbage i år til nummer 65.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2022

• DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. år i træk DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.

• 7.915 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.

• Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.

• Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.

• 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Følg Dansk Industri på:

    

Information om DI Aalborg

DI Aalborg
DI AalborgFor yderligere information om DI Aalborg:

Chefkonsulent Henrik Marcher Larsen
Mail: heml@di.dk
Tlf. 3377 3962
Mobil: 4015 8858

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Aalborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Aalborg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum