DI - Dansk Industri

DI: Nyt universitetsudspil giver bedre uddannelser og mere fleksibilitet

Del

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers har i dag lanceret et universitetsudspil. Erhvervsorganisationen DI mener, at der er rigtig mange gode elementer og visioner i udspillet.

- Det er helt afgørende, at vi uddanner til fremtidens arbejdsmarked. Især er vi begejstret for, at regeringen vil øge fleksibiliteten i uddannelserne, fordi det giver nye muligheder for de unge og skaber meget mere samspil mellem virksomhederne, studerende og universiteterne, siger uddannelses- og forskningspolitiske chef, Mette Fjord Sørensen, DI

Udspillet følger op på de 37 anbefalinger, som Udvalget for Bedre Universitetsuddannelser kom med i starten af året. Regeringens udspil lægger bl.a. op til, at de studerende efter endt bachelor kan tage arbejde i en virksomhed, inden de fortsætter med kandidatuddannelsen. Desuden vil regeringen også udvide erhvervskandidatordningen.

- I fremtiden skal to ud af tre finde job i det private, og allerede med den udvikling, der findes nu på arbejdsmarkedet, vil der opstå behov for nye kompetencer. Fleksible uddannelser og fleksible muligheder er en stor del af løsningen, siger Mette Fjord Sørensen.

Regeringen vil også reducere antallet af uddannelser og gøre det mere overskueligt for de unge at vælge uddannelse. Det skal samtidig gøre det mere overskueligt for virksomheder, når de skal rekruttere nyuddannede fra universiteterne.

- Det er virkeligt godt, at uddannelses- og forskningsministeren får gjort op med den voldsomme vækst, der har været i antallet af uddannelser på universiteterne. Vi må erkende, at vi har fået et uoverskueligt antal universitetsuddannelser.

- For både virksomheder og studerende er det svært at se de finere nuancer mellem de knap 1.000 forskellige bachelor- og kandidatuddannelser. Bredere indgange og øget brug af specialiseringer vil gøre det nemmere at overskue. Det kan også hjælpe med at gøre dimittendernes overgang til job bedre, siger Mette Fjord Sørensen.

Regeringen vil også forbedre det nuværende optagelsessystem. Karakterer spiller fortsat en central rolle, men de skal nu suppleres af andre kriterier. Et nyt optagelsessystem skal understøtte et godt match mellem uddannelse og de studerendes faglige forudsætninger.

- I DI har vi længe ønsket et nyt optagelsessystem, hvor der er mere fokus på de unges faglige forudsætninger og motivation. Der er for mange benspænd i det nuværende optagelsessystem. For eksempel kan en enkelt dårlig karakter få stor betydning for ens muligheder. Vi foreslår fra DI, at man indretter et optagelsessystem, hvor både det generelle karaktergennemsnit og et vægtet karaktergennemsnit har en betydning, når man søger ind på en uddannelse, siger Mette Fjord Sørensen.

Regeringen vil også afskaffe den såkaldte karakterbonus, der giver studenterne mulighed for at gange deres snit med 1,08, hvis de påbegynder en videregående uddannelse senest to år efter færdiggjort ungdomsuddannelse.

- Det er også rigtig positivt. Studiepladser skal fordeles på baggrund af faglighed og ikke på grund af studenterhuens alder. Fremdrift i uddannelserne skal vi stimulere på andre og bedre måder, siger Mette Fjord Sørensen.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos uddannelses- og forskningspolitisk chef Mette Fjord Sørensen, tlf. +4552132312, e-mail mfj@di.dk eller pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. +4523284912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Byrdelettelser for milliarder gavner erhvervslivet8.2.2019 08:24:08Pressemeddelelse

Regeringen har i dag offentliggjort sit udspil ”Mindre bureaukrati – mere vækst”, som skal lette byrder og bøvl for virksomhederne med i alt 2,6 mia. kr. fordelt på 42 initiativer. Udspillet indeholder mange elementer, som vækker glæde i DI. Udspillet består af tre dele: Bedre digitalisering, mere digitalisering samt enkle og effektive regler. - Vi er rigtig glade for udspillet. Det indeholder flere forslag, som vi længe har arbejdet for. Der er mange konkrete forslag, som regeringen vil kunne sætte i værk med det samme. Samtidig er der en lang række forslag til i alt cirka 1,3 mia. kr., som skal forhandles på Christiansborg, siger Kent Damsgaard, direktør i DI. DI opfordrer derfor til et bredt samarbejde på tværs af de politiske partier om at lette byrderne for erhvervslivet. - Ledere og medarbejdere i især mindre virksomheder knokler dagligt for at få forretningen til at udvikle sig og dermed skabe vækst og arbejdspladser. Derfor er der næppe noget mere frustrerende at bruge tiden på

H.K.H. Kronprinsen står i spidsen for danske og grønlandske virksomheder på international minekonference7.2.2019 17:00:00Pressemeddelelse

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen tager i starten af marts sammen med mere end 30 danske og grønlandske virksomheder, energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, Dansk Industri (DI), Grønlands Erhverv og Generalkonsulatet i Toronto til verdens største minekonference i Canada. Det er første gang, at Kongehuset deltager i et erhvervsfremstød målrettet investeringer i Grønland.

DI: Det grønne vækstteam rammer plet31.1.2019 09:30:00Pressemeddelelse

De ti anbefalinger fra regeringens vækstteam for grøn energi- og miljøteknologi kan være med til at give et tiltrængt løft af eksporten. DI opfordrer regeringen til hurtigst muligt at følge op på anbefalingerne og præsentere en egentlig vækstplan. Vækstteamet for grøn energi- og miljøteknologi har haft til opgave at komme med anbefalinger til regeringen om, hvordan virksomhederne, som producerer grøn energi- og miljøteknologi, kan vokse i en tid med hård international konkurrence og stigende digitalisering. Anbefalingerne blev i dag præsenteret for regeringen. Og vækstteamet fokuserer på, hvordan man kan bruge de data, som forsyningsselskaberne har om danskernes forbrug af el, vand og varme, til at skabe nye grønne produkter, services og løsninger. - Danmark er i dag helt i front inden for digitalisering. Men vi har kun udtømt en brøkdel af mulighederne. Det er helt rigtigt set af vækstteamet, at vi skal i gang med at finde den næste generation af løsninger, siger Tine Roed, direktør i

Flere SMV’er skal tænke stort24.1.2019 11:11:04Pressemeddelelse

De små og mellemstore virksomheder (SMV’er) er kernen i dansk erhvervsliv. De udgør 99 pct. af alle virksomheder, og de er afgørende for væksten i Danmark. Mange SMV’er sprænger allerede i dag skalaen og vokser ud af SMV-segmentet. Men Danmark har brug for endnu flere små og mellemstore virksomheder, der tænker stort og har vækstambitioner. Og når SMV’erne tænker stort, er det helt afgørende, at resten af samfundet også gør det. På SMV Dagen 2019 sætter DI fokus på, hvad der skal til, for at flere SMV’er kan udvikle deres forretning, vokse og skabe vækst. Pressen inviteres til SMV Dagen 2019 – Tænk stort! Din virksomhed i større skala, Onsdag den 30. januar, kl. 8.30, Industriens Hus, Rådhuspladsen, Købehavn V. På SMV Dagen overrækker H.K.H Prins Joachim traditionen tro DI’s Initiativpris. Prisen er en hyldest til de virksomheder i DI's medlemskreds, som i særlig grad har udvist initiativ, vækst og virkelyst. Nogle andre af dagens hovedpersoner er virksomhedsledere, der sprænger skalae

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum