DI - Dansk Industri

DI: Nyt universitetsudspil giver bedre uddannelser og mere fleksibilitet

Del

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers har i dag lanceret et universitetsudspil. Erhvervsorganisationen DI mener, at der er rigtig mange gode elementer og visioner i udspillet.

- Det er helt afgørende, at vi uddanner til fremtidens arbejdsmarked. Især er vi begejstret for, at regeringen vil øge fleksibiliteten i uddannelserne, fordi det giver nye muligheder for de unge og skaber meget mere samspil mellem virksomhederne, studerende og universiteterne, siger uddannelses- og forskningspolitiske chef, Mette Fjord Sørensen, DI

Udspillet følger op på de 37 anbefalinger, som Udvalget for Bedre Universitetsuddannelser kom med i starten af året. Regeringens udspil lægger bl.a. op til, at de studerende efter endt bachelor kan tage arbejde i en virksomhed, inden de fortsætter med kandidatuddannelsen. Desuden vil regeringen også udvide erhvervskandidatordningen.

- I fremtiden skal to ud af tre finde job i det private, og allerede med den udvikling, der findes nu på arbejdsmarkedet, vil der opstå behov for nye kompetencer. Fleksible uddannelser og fleksible muligheder er en stor del af løsningen, siger Mette Fjord Sørensen.

Regeringen vil også reducere antallet af uddannelser og gøre det mere overskueligt for de unge at vælge uddannelse. Det skal samtidig gøre det mere overskueligt for virksomheder, når de skal rekruttere nyuddannede fra universiteterne.

- Det er virkeligt godt, at uddannelses- og forskningsministeren får gjort op med den voldsomme vækst, der har været i antallet af uddannelser på universiteterne. Vi må erkende, at vi har fået et uoverskueligt antal universitetsuddannelser.

- For både virksomheder og studerende er det svært at se de finere nuancer mellem de knap 1.000 forskellige bachelor- og kandidatuddannelser. Bredere indgange og øget brug af specialiseringer vil gøre det nemmere at overskue. Det kan også hjælpe med at gøre dimittendernes overgang til job bedre, siger Mette Fjord Sørensen.

Regeringen vil også forbedre det nuværende optagelsessystem. Karakterer spiller fortsat en central rolle, men de skal nu suppleres af andre kriterier. Et nyt optagelsessystem skal understøtte et godt match mellem uddannelse og de studerendes faglige forudsætninger.

- I DI har vi længe ønsket et nyt optagelsessystem, hvor der er mere fokus på de unges faglige forudsætninger og motivation. Der er for mange benspænd i det nuværende optagelsessystem. For eksempel kan en enkelt dårlig karakter få stor betydning for ens muligheder. Vi foreslår fra DI, at man indretter et optagelsessystem, hvor både det generelle karaktergennemsnit og et vægtet karaktergennemsnit har en betydning, når man søger ind på en uddannelse, siger Mette Fjord Sørensen.

Regeringen vil også afskaffe den såkaldte karakterbonus, der giver studenterne mulighed for at gange deres snit med 1,08, hvis de påbegynder en videregående uddannelse senest to år efter færdiggjort ungdomsuddannelse.

- Det er også rigtig positivt. Studiepladser skal fordeles på baggrund af faglighed og ikke på grund af studenterhuens alder. Fremdrift i uddannelserne skal vi stimulere på andre og bedre måder, siger Mette Fjord Sørensen.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos uddannelses- og forskningspolitisk chef Mette Fjord Sørensen, tlf. +4552132312, e-mail mfj@di.dk eller pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. +4523284912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI Vand tager kampen op mod vandmangel og urenset spildevand18.6.2019 13:40:48 CESTPressemeddelelse

En række virksomheder, der arbejder med vandteknologi, vand- og spildevandsforsyning samt rådgivning, har i dag stiftet foreningen DI Vand. Foreningen vil arbejde for at forbedre vilkårene for millioner af mennesker, som lider under mangel på rent drikkevand og urenset spildevand. Det skal ske ved at styrke forskningen, sikre bedre rammevilkår for virksomhederne og øge eksporten af vandteknologi.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum