DI - Dansk Industri

DI: Nyt teleforlig styrker mobil- og bredbåndsdækningen

Del

Regeringen har i dag indgået forlig med samtlige partier i Folketinget om den fremtidige politik på teleområdet i Danmark. Forliget erstatter det tidligere, som går helt tilbage til 1999.

- Vi er glade for, at der nu er indgået et bredt forlig om fremtidens telepolitik. Det vigtigste for os er, at forligspartierne er blevet enige om at mobil- og bredbåndsdækning i Danmark fortsat skal være drevet af markedet og være teknologineutral, siger DI's direktør Lars Frelle-Petersen.

- Danmark har Europas bedste mobildækning. 9 ud af 10 danskere kan få ultrahurtigt bredbånd og alt sammen til nogle af EU’s laveste priser. Det viser tydeligt, at det private marked leverer varen, siger han. 

- Derfor er det positivt, at den offentlige støtte nu i højere grad skal begrænses til tyndt befolkede områder, hvor markedet ikke når ud, og at der kommer fokus på at skabe bedre kommunale vilkår for bredbånd, såsom kortere sagsbehandling, lavere masteleje og hurtigere gravetilladelser.

Forligspartierne er også blevet enige om at etablere et nyt brancheforum, som skal fremme udrulning af 5G i Danmark.

- Det er rigtig positivt, at man nu vil nedsætte et forum med fokus på 5G-udrulning i Danmark. 5G vil styrke grundlaget for flere af fremtidens teknologier, såsom IoT, big data og kunstig intelligens, fortsætter Lars Frelle-Petersen.

Endelig har regeringen annonceret en auktion for nye licenser til mobilt bredbånd. Her indgår bl.a. langtrækkende frekvenser, som er velegnede til at sikre bedre mobildækning og skabe forbindelse til det stigende antal sensorer i maskiner og produkter. 

- Den kommende auktion får stor betydning for fremtidens mobilmarked. Derfor er det afgørende, at regeringen fokuserer på at sikre effektiv konkurrence i mobilmarkedet og lave priser til brugerne – fremfor et kortsigtet fokus på indtægter til statskassen, siger Lars Frelle-Petersen.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos fagleder Peder Søgaard-Pedersen, tlf. 2128 6755, peso@di.dk eller pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI Vand tager kampen op mod vandmangel og urenset spildevand18.6.2019 13:40:48 CESTPressemeddelelse

En række virksomheder, der arbejder med vandteknologi, vand- og spildevandsforsyning samt rådgivning, har i dag stiftet foreningen DI Vand. Foreningen vil arbejde for at forbedre vilkårene for millioner af mennesker, som lider under mangel på rent drikkevand og urenset spildevand. Det skal ske ved at styrke forskningen, sikre bedre rammevilkår for virksomhederne og øge eksporten af vandteknologi.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum