DI - Dansk Industri

DI: Nyt teleforlig styrker mobil- og bredbåndsdækningen

Del

Regeringen har i dag indgået forlig med samtlige partier i Folketinget om den fremtidige politik på teleområdet i Danmark. Forliget erstatter det tidligere, som går helt tilbage til 1999.

- Vi er glade for, at der nu er indgået et bredt forlig om fremtidens telepolitik. Det vigtigste for os er, at forligspartierne er blevet enige om at mobil- og bredbåndsdækning i Danmark fortsat skal være drevet af markedet og være teknologineutral, siger DI's direktør Lars Frelle-Petersen.

- Danmark har Europas bedste mobildækning. 9 ud af 10 danskere kan få ultrahurtigt bredbånd og alt sammen til nogle af EU’s laveste priser. Det viser tydeligt, at det private marked leverer varen, siger han. 

- Derfor er det positivt, at den offentlige støtte nu i højere grad skal begrænses til tyndt befolkede områder, hvor markedet ikke når ud, og at der kommer fokus på at skabe bedre kommunale vilkår for bredbånd, såsom kortere sagsbehandling, lavere masteleje og hurtigere gravetilladelser.

Forligspartierne er også blevet enige om at etablere et nyt brancheforum, som skal fremme udrulning af 5G i Danmark.

- Det er rigtig positivt, at man nu vil nedsætte et forum med fokus på 5G-udrulning i Danmark. 5G vil styrke grundlaget for flere af fremtidens teknologier, såsom IoT, big data og kunstig intelligens, fortsætter Lars Frelle-Petersen.

Endelig har regeringen annonceret en auktion for nye licenser til mobilt bredbånd. Her indgår bl.a. langtrækkende frekvenser, som er velegnede til at sikre bedre mobildækning og skabe forbindelse til det stigende antal sensorer i maskiner og produkter. 

- Den kommende auktion får stor betydning for fremtidens mobilmarked. Derfor er det afgørende, at regeringen fokuserer på at sikre effektiv konkurrence i mobilmarkedet og lave priser til brugerne – fremfor et kortsigtet fokus på indtægter til statskassen, siger Lars Frelle-Petersen.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos fagleder Peder Søgaard-Pedersen, tlf. 2128 6755, peso@di.dk eller pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Virksomheder kan levere løsningerne på klodens udfordringer19.10.2018 08:56pressemeddelelse

Der bliver etableret konkrete samarbejder, og der kommer bud på løsninger på klodens udfordringer, når repræsentanter fra regeringer, civilsamfund og erhvervslivet fredag og lørdag mødes i København til det grønne topmøde P4G. Fredag foregår topmødet i Industriens Hus, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen og Dansk Industris (DI) adm. direktør, Karsten Dybvad, er værter. Formålet med mødet er at få erhvervslivet til at spille sammen med regeringerne, civilsamfundet og de grønne organisationer om at opfylde FN’s 17 Verdensmål og klimaaftalen fra Paris. - P4G's mål om at skabe offentlig-private partnerskaber afspejler den vitale rolle, som den private sektor spiller for at skabe en bedre verden for os, for vores børn og vores børnebørn. Der skal innovative virksomheder til at levere mange af de nye løsninger, som kan sikre rent vand, bæredygtig energi og mad til alle i fremtiden, siger Thomas Bustrup, direktør i DI. P4G-topmødet skal støtte og udvikle offentligt-private partnerskaber o

DI: EU-topmøde - Brexit handler om danske job18.10.2018 14:53pressemeddelelse

EU’s stats- og regeringschefer drøftede de næste skridt i Brexit-forhandlingerne på gårsdagens møde. Det udestående spørgsmål om den irske grænse til trods, fortsætter parterne den konstruktive dialog. Målet er at nå frem til en aftale, som begge parter kan underskrive, inden for de næste par måneder. - Mange danske virksomheder og arbejdspladser er afhængige af samhandlen med Storbritannien. Derfor er det helt afgørende, at vi får en politisk aftale om Storbritanniens udtrædelse af EU, så de danske virksomheder kan fortsætte deres forretninger i Storbritannien med færrest mulige benspænd, siger Karsten Dybvad, adm. direktør i Dansk Industri. - EU-topmødet viser, at der både fra EU’s stats- og regeringschefer og fra den britiske regerings side fortsat arbejdes målrettet på at finde en god løsning. Det er positivt. Det vigtigste er ikke en hurtig aftale - men en god aftale. Det betyder også en aftale, der respekterer det indre markeds balance mellem rettigheder og forpligtelser, siger K

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum