DI - Dansk Industri

DI: Nyt mærke skal øge tilliden til datasikkerhed

Del

Borgerne skal have tillid til at danske virksomheder behandler deres data sikkert og ansvarligt. Det skal en ny mærkningsordning være med til at sikre. Bag mærket for it-sikkerhed og digital ansvarlighed står Dansk Industri, Industriens Fond, Forbrugerrådet Tænk, Dansk Erhverv og SMV Danmark.

- Vi deler bekymringen for konsekvenserne, hvis data bliver misbrugt. Danske virksomheder og myndigheder skal kunne anvende data og digitaliseringens muligheder – og derfor skal vi også vise i ord og handling, at vi tager et stort digitalt ansvar bl.a. igennem større gennemsigtighed og oplysning, siger direktør Lars Frelle-Petersen, DI.

Det kommende mærke er blevet gjort muligt af en bevilling fra Industriens Fond på 18 millioner kroner. Pengene skal bruges til at opbygge organisationen og administrationen bag mærket. I den forbindelse etableres der et sekretariat med en direktør i spidsen, som får til huse i Industriens Hus.

- Mærkningsordningen vil hjælpe virksomhederne til at blive digitalt ansvarlige virksomheder og samtidig skabe større efterspørgsel efter digital ansvarlighed. Tillid til data kan blive en vigtig konkurrencefordel for Danmark, siger Lars Frelle-Petersen

For at få det nye mærke skal virksomhederne leve op til en række kriterier, der både adresserer it-sikkerhed og ansvarlighed i datahåndteringen. Kriterierne vil blive endeligt fastlagt i løbet af de kommende måneder, men det kan eksempelvis være i hvor høj grad, at it-sikkerhedsspørgsmål er forankret i ledelsen, eller i hvilken grad kunder og samarbejdspartnere har kontrol over egne data.

- Data giver nogle fantastiske muligheder for, at både myndigheder og virksomheder kan målrette alt fra sygdomsbehandling til forbrugerprodukter, så det bedst muligt passer til det enkelte menneske. Men med store datamængder følger også et stort ansvar, og desværre har vi set nogle opsigtsvækkende eksempler på, at det ansvar ikke er blevet løftet godt nok, siger Lars Frelle-Petersen.

Mærket ventes indført i løbet af 2020. Det nye sekretariat vil holde løbende kontrol med, om virksomhederne, der har fået mærket, fortsat lever op til mærkningsordningens kriterier. Virksomheder, der ikke lever op til kriterierne, risikere at blive frataget mærket.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI samler 25 erhvervsledere, der skal fremme mangfoldighed i dansk erhvervsliv2.7.2020 13:59:15 CESTPressemeddelelse

Dansk erhvervsliv skal blive bedre til at tiltrække og fastholde talent af forskellige køn, alder og baggrund, hvis vi skal sikre vores innovations- og konkurrenceevne. Derfor nedsætter DI et nyt specialudvalg med Lars Rasmussen i spidsen, der er bestyrelsesformand for en række life science virksomheder. Mangfoldigheds- og ligestillingspolitik skal spille en central rolle i erhvervspolitikken, mener DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen.

DI: Klimaaftale tager flere store skridt ind i en grønnere fremtid22.6.2020 06:21:07 CESTPressemeddelelse

Med dagens klimaaftale står et bredt flertal i Folketinget sammen om en lang række tiltag, som vil fremme den grønne omstilling i Danmark og bane vejen for, at Danmark når nærmere klimamålsætningen om 70 pct. CO2-reduktion i 2030. DI glæder sig over aftalen, som i høj grad også tager afsæt i anbefalingerne fra erhvervslivets klimapartnerskaber og følger sigtelinjerne i DI’s egen 2030-plan. Samtidig hilser DI planerne om en grøn skattereform til efteråret velkomne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum