DI Silkeborg Viborg

DI med opfordring til kommunerne: Lad os hjælpe hinanden

Del

Coronakrisen har ramt erhvervslivet hårdt. I Midtjylland er der sat gang i en stribe initiativer, som skal holde hjulene i gang. Men der er brug for, at kommunerne samarbejder endnu mere med de lokale virksomheder og med hinanden. Derfor lancerer DI 45 konkrete anbefalinger til kommunerne, så virksomhederne, medarbejderne og de lokale samfund kommer så helskindet som muligt ud af krisen.

- Mange virksomheder leverer til kommunerne, og endnu flere oplever kommunerne som myndighed. Kommunernes indsats og prioriteringer har en stor indflydelse på, hvor hårdt krisen kommer til at ramme lokalt, siger formand Peter Stampe fra DI Silkeborg-Viborg.

DI anbefaler blandt andet, at kommunerne holder et højt aktivitetsniveau og indgår i en konstruktiv dialog med virksomhederne. Derudover er der behov for at sætte fokus på den kommunale sagsbehandling og tilpasse pasnings- og undervisningsordninger til familier, hvor forældrene arbejder hjemme. I et langsigtet perspektiv foreslår DI også, at kommunerne øger investeringerne i digitalisering og miljø- og klimaforbedringer.

- Vi oplever, at kommunerne har haft en massiv opmærksomhed på det lokale erhvervsliv, men på nogle områder er der behov for at gøre endnu mere. Stadig flere brancher vil blive berørt af krisen. Derfor håber jeg, at de anbefalinger, vi kommer med, vil blive positivt modtaget. Og jeg håber, at de kan være til inspiration for alle de kommuner, som er klar til at give den en ekstra skalle, siger Peter Stampe.

I Silkeborg Kommune er der taget en lang række tiltag, der understøtter virksomhederne. Både fra kommunens side og fra Erhverv Silkeborgs side, som har haft en systematisk kontakt med medlemmerne.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Chefkonsulent Dennis Jensen på mail deje@di.dk eller mobil 2065 5202.

Billeder

Information om DI Silkeborg Viborg

DI Silkeborg Viborg
DI Silkeborg ViborgFor yderligere information om DI Silkeborg/Viborg:

Chefkonsulent Dennis Jensen
Mail: deje@di.dk
Tlf. 3377 3896
Mobil: 2065 5202

Chefsekretær Lissen S. Bundgaard
Mail: lsb@di.dk
Tlf. 3377 3702

Følg pressemeddelelser fra DI Silkeborg Viborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Silkeborg Viborg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum