DI Hovedstaden

DI-måling: Lyngby-Taarbæk Kommune er blevet mere erhvervsvenlig

Del

DI er netop kommet med en ny måling, som kortlægger den lokale erhvervsvenlighed på tværs af landet. Lyngby-Taarbæk Kommune indtager i dette års måling en plads som nummer 66. Det er en fremgang på syv pladser i forhold til sidste år.

Der er god infrastruktur i Lyngby-Taarbæk Kommune, hvilket trækker kommunen op i årets måling af den lokale erhvervsvenlighed. Derudover er der sket en markant fremgang på uddannelsesområdet. Den flotte udvikling er især båret frem af virksomhedernes positive vurdering af kvaliteten i kommunens folkeskoler.

For ser vi på andelen af unge, der vælger en erhvervsuddannelse efter folkeskolen, ligger kommunen fortsat nær bunden af undersøgelsen.

- Der er fortsat behov for at kommunen sætter ind, så flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Selvom det siden sidste år er gået den rigtige vej, vælger kun ca. 7 procent af kommunens unge at blive murer, industriteknikker eller kontoruddannet. Det er altså langt fra nok, hvis vi skal mætte efterspørgslen på faglært arbejdskraft og sikre både hænder og hoveder til at gennemføre den grønne omstilling, siger formand for DI Hovedstaden, Peter Lanng Nielsen.

Målingen viser også, at der er flere steder, hvor kommunen med fordel kan sætte ind for at styrke den lokale erhvervsvenlighed. Blandt andet inden for den grønne udvikling, og erhvervslivet tilkendegiver, at kommunen både bør satse mere på at konkurrenceudsætte kommunale opgaver, tiltrække kvalificeret arbejdskraft og styrke samarbejdet mellem kommunens jobcenter og virksomheder.

Akilleshælen i årets måling findes i den kommunale sagsbehandling. Det viser sig, at Lyngby-Taarbæk er blandt de kommuner i Danmark, hvor det står værst til med sagsbehandlingen. Virksomhederne efterlyser især en mere effektiv og kompetent byggesagsbehandling, hvilket skal ses i lyset af, at Lyngby-Taarbæk Kommune har en af landets højeste timepriser.

-Vi ved, at Lyngby-Taarbæk Kommune har ambitioner om at nedbringe ventetiderne i byggesagsbehandlingen, men at manglen på byggesagsbehandlere har sat en kæp i hjulet. Knapheden på byggesagsbehandlere er ikke enestående for Lyngby-Taarbæk. Så tiden er måske moden til at tænke lidt ud af boksen og for eksempel få omskolet ledige akademikere til byggesagsbehandlere, siger Mads Raaschou, formand for DI Byggeri Hovedstaden.

Et sted, hvor Lyngby-Taarbæk Kommune tidligere har været udfordret i DI’s årlige måling, er på dialogen med erhvervslivet. Årets måling viser, at dialogen med både politikere og embedsmænd er blevet bedre.

- Det kan siges meget kort, god dialog betaler sig. Vi ser ofte at kommuner, der har en god dialog med deres lokale virksomheder, også klarer sig godt i vores måling. Lyngby-Taarbæk viser gode takter i forhold til dialogen med det lokale erhvervsliv, så mit råd til kommunen er simpelthen: ”Keep up the good work”, siger Peter Lanng Nielsen.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2022

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. år i træk, DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • 7.915 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder samt statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

KORT OM HOVEDSTADEN

Analysen fra DI måler erhvervsvenligheden i danske kommuner. Som i de foregående år, klarer hovedstadskommunerne generelt ikke så godt, når man sammenligner med resten af landet. Ud af de 93 kommuner, der indgår i undersøgelser, er gennemsnitsplaceringen for hovedstadskommunerne 67.

Den mest erhvervsvenlige kommune i regionen er Ballerup med en samlet 21. plads, mens den mindst erhvervsvenlige er Gribskov på 92. pladsen.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For mere information

Ditte Rieland, presserådgiver, tlf. 2246 7822
Morten M. Larsen, chefkonsulent i DI Hovedstaden, tlf. 5213 2328
Peter Lanng Nielsen, formand i DI Hovedstaden, tlf. 4046 4790
Mads Raaschou, Formand i DI Byggeri Hovedstaden, tlf. 2844 0088

Information om DI Hovedstaden

DI Hovedstaden
DI HovedstadenFølg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum