DI: Life science-strategi kan bringe Danmark styrket ud af krisen

DI hilser regeringens nye strategi for life science velkommen. Strategien vil styrke rammevilkårene for en vigtig branche for Danmarks økonomi og velfærd. Initiativerne i strategien vil være med til at styrke life science-forskning til gavn for udvikling og eksport af ny medicin, medicinsk udstyr og sundhedsteknologi. Den vil også øge danskerne adgang til bedre behandlinger og iværksætte en målrettet indsats mod kroniske lidelser og ulighed i sundhed.
- Regeringen med erhvervsminister Simon Kollerup i spidsen fortjener stor ros for at lancere en ambitiøs life science-strategi. Det går godt for Danmarks life science-virksomheder, men den internationale konkurrence er benhård, og den er blevet forstærket af coronapandemien. Derfor er det helt rigtigt at få styrket rammevilkårene for en af Danmarks største eksporterhverv netop nu, så Danmark kan fastholde og styrke sin position som en af verdens førende life science-nationer, siger adm. direktør i DI Lars Sandahl Sørensen, der dog håber, at regeringen vil følge op med at gøre forskningsfradraget permanent.
- Senere håber jeg, at regeringen vil tage initiativ til at gøre forskningsfradraget permanent og hæve loftet på merfradrag. På den måde kan politikerne sikre, at danske og udenlandske investeringer bliver lagt i Danmark, siger Lars Sandahl Sørensen.
Danmark har i dag en af verdens stærkeste life science-sektorer. En ny analyse fra Dansk Industri viser, at sektoren eksporterede for mere end 150 mia. kr. i 2020, svarende til over 20 procent af den samlede danske vareeksport – på trods af den globale pandemi. Den nye strategi skal være med til at sætte endnu mere skub på udviklingen.
- Strategien vil være til gavn for det danske sundhedsvæsen, de danske virksomheder og dansk økonomi. En life science-branche i vækst skaber nemlig flere arbejdspladser og flere penge til danskernes velfærd. Og det betyder også, at vi alle kan se frem til bedre behandlingsformer, medicinsk udstyr og andre sundhedsløsninger, siger Lars Sandahl Sørensen.
Regeringen lancerede life science strategien på et pressemøde i Industriens Hus fredag formiddag.
Foruden initiativer på bl.a. sundhedsdata, forskning og eksport, har regeringen lagt op til at tage fat på to af fremtidens store sundhedsudfordringer – kroniske lidelser og ulighed i sundhed.
- Kroniske lidelser og ulighed i sundhed er to af de store udfordringer, som samfundet står overfor. Derfor håber jeg, at regeringen vil følge strategiens initiativ med en task force på området op med en ambitiøs sundhedsaftale senere på året. Den bør skabe et godt grundlag for stærkt offentlig-privat samarbejde med fokus på forebyggelse, tidligere opsporing og diagnose, samt behandling af kroniske lidelser, siger Lars Sandahl Sørensen.
Læs hele strategien på Erhvervsministeriets hjemmeside.
Link til pressemøde kan ses her: https://vimeo.com/536974426
Følg os på:
Kontakter
Yderligere kommentarer kontakt pressekoordinator Lars Bøgeskov på 2236 3138.
Billeder
Information om DI - Dansk Industri
Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.
DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.
Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Europæiske erhvervsorganisationer med DI i spidsen efterlyser klimahandling9.7.2025 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
EU skal følge sine klimamål op med handling. Det gavner både erhvervslivet og EU’s konkurrenceevne. Sådan lyder budskabet i en fælles erklæring fra europæiske erhvervsorganisationer fra Danmark, Tyskland, Frankrig, Irland, Sverige, Norge og Finland, som Dansk Industri har taget initiativ til.
DI: Hvor skal de ældre bo om 15 år?9.7.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Om kun 15 år er antallet af ældre over 80 år i Middelfart, Svendborg, Rebild, København, Helsingør Holbæk, Horsens, Odder, Silkeborg, Halsnæs, Skanderborg og Aarhus kommuner steget med over 60 procent, viser nye tal. Det kræver flere ældreboliger og plejehjem, som kommunerne allerede nu skal planlægge og reservere penge til. Friplejehjem kan være kommunernes redning, mener DI.
DI: Hvor skal de ældre bo om 15 år?9.7.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Om kun 15 år er antallet af ældre over 80 år i Middelfart, Svendborg, Rebild, København, Helsingør Holbæk, Horsens, Odder, Silkeborg, Halsnæs, Skanderborg og Aarhus kommuner steget med over 60 procent, viser nye tal. Det kræver flere ældreboliger og plejehjem, som kommunerne allerede nu skal planlægge og reservere penge til. Friplejehjem kan være kommunernes redning, mener DI.
DI: Ny EU-kvantestrategi er et stort spring fremad2.7.2025 15:35:25 CEST | Pressemeddelelse
Kommissionen har i dag fremlagt udspil til ny kvantestrategi, der lægger en ramme for hvordan vi omsætter kvanteteknologi til værdi i virksomhederne. Strategien vil styrke vores europæisk konkurrenceevne på området – men den kunne godt være endnu mere ambitiøs, mener DI.
DI: bøvl og byrder er største udfordring for konkurrencekraften1.7.2025 07:56:25 CEST | Pressemeddelelse
Landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri (DI), offentliggør i dag Danmarks hidtil mest omfattende studie af de administrative byrder, der dagligt rammer virksomhederne – og hvordan byrderne bremser vækst, skaber frustrationer og hæmmer europæisk konkurrencekraft og udviklingsmuligheder.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum