DI - Dansk Industri

DI: Kabel til Storbritannien vil blive en stor gevinst

Del

Med regeringens beslutning om at godkende Viking Link, er vi kommet væsentligt tættere på at få et søkabel, som kan transportere strøm mellem Danmark og Storbritannien. Kablet vil blive en stor gevinst for den grønne omstilling og for forsyningssikkerheden i Nordeuropa, mener DI.

Viking Link vil blive verdens længste elektriske kabel. Det vil kunne transportere 1.400 MW strøm, hvilket svarer til en tredjedel af det gennemsnitlige danske elforbrug. Kablet vil blive omkring 750 km langt. Heraf vil de 630 km ligge på bunden af Nordsøen.

- Med kablet åbner et helt nyt marked for elektricitet. Prisen på elektricitet er højere i Storbritannien end i Danmark. Derfor vil vi få en højere pris for vores grønne strøm, end vi kan få i dag. Det sænker behovet for støtte og styrker den grønne omstilling i Danmark, siger Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi.

Beregninger viser, at Viking Link vil give et samfundsøkonomisk overskud på op mod 4,7 milliarder kroner i kablets levetid.

Kablet vil forbinde havvindmølleparkerne på den britiske og danske side af Nordsøen og skabe en øget forsyningssikkerhed.

- I de perioder, hvor der er mangel på strøm på det nordiske marked, vil vi kunne importere strøm fra Storbritannien. Forbindelsen vil altså være med til at sikre, at vi har stabile forsyninger af grøn strøm på alle tider af døgnet året rundt, siger Troels Ranis.

Viking Link ventes at føre til let forhøjede priser for elektricitet på spotmarkedet. Til gengæld vil forbrugerne slippe med lavere nettariffer. Prisen for at etablere kablet og de nødvendige forbedringer på land er beregnet til 11 milliarder kroner.

DI har længe efterlyst investeringer i mere infrastruktur på tværs af grænser.

- Med investeringer i nye kabler tager vi et vigtigt skridt mod et mere sammenhængende europæisk energisystem. Det vil skabe øget konkurrence og sikre en effektiv grøn omstilling, hvor vi kan integrere store mængder vedvarende energi, siger Troels Ranis

Følg os på:

    

Kontakter

Branchedirektør i DI Energi Troels Ranis træffes gennem pressekoordinator i DI Claus Kaae-Nielsen på clkn@di.dk eller 2332 6829.

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Danmark vinder VM-guld i fremtidsparathed19.6.2018 13:37pressemeddelelse

Det viser en ny global undersøgelse fra IMD World Competitiveness Center, der er udkommet i dag. Undersøgelsen rangerer landene efter digital konkurrenceevne, hvor Danmark ender på en 4. plads. Det er én plads bedre end sidste år. Danmark vinder dog guld, når det kommer til fremtidsparathed, blandt andet fordi danske virksomheder tager de nye digitale muligheder til sig. Det glæder Lars Frelle-Petersen, direktør i DI: - Det er fantastiske nyheder. Jeg må tilstå, at jeg nok hellere vil kåres til verdensmester i fremtidsparathed end i fodbold. For det gør, at vi er godt rustet til at vinde den globale konkurrence om vækst og arbejdspladser. Vi skal blive bedre til at fortælle resten af verden, at vi er i den globale elite, så de bedste hoveder og mest innovative virksomheder i højere grad søger til Danmark. Undersøgelsen viser dog også, Danmark har udfordringer på en række parametre. Blandt andet er Danmark ifølge undersøgelsen kun nummer 44 i verden, når det kommer til naturvidenskabeli

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum