DI inviterer til folkehøring i Aarhus om bæredygtige byer og boliger med tech

På folkehøringen ”Bæredygtige byer og boliger med tech” i Aarhus skal deltagerne diskutere og udvikle nye idéer til, hvordan vi fremover kan bruge data og digitalisering til skabe endnu mere bæredygtige byer og boliger. Folkehøringen finder sted kl. 9.00-14.30 på Dokk1.
- Vi ved, at digitalisering kommer til at spille en stor rolle i fremtidens bæredygtige byudvikling. Det er for mig helt centralt, at vi husker, at digitaliseringen skal gavne borgerne, og derfor er det også vigtigt, at borgerne får mulighed for at melde ønsker og idéer ind, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.
Digitalisering af byer og boliger kan understøtte vækst, inklusion, bedre klima og øget sundhed. Samtidig kan anvendelsen af digitale teknologier forbedre måden vi designer, bygger og bruger vores byer, boliger og offentlige rum og medvirke til nye måder at organisere, bygge, udvikle og leve i byen på.
- Med folkehøringen i Aarhus vil vi invitere danskerne ind til en åben snak om, hvordan vi kan skabe klogere, sundere og mere bæredygtige byer i fremtiden. Det er vigtigt, at vi alle sammen får mulighed for at præge den udvikling, vi står over for, hvor digitale løsninger kun kommer til at fylde mere fremover, siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef, DI.
Flere steder i verden popper eksempler på fremtidens smarte byer op. De anvender smart grid-teknologi, intelligent belysning, gratis WiFi-spots samt smart parkering og trafikmonitorering.
Men hvordan ser vores bæredygtige lokalsamfund ud i 2030 – og hvad skal vi gøre for at komme derhen? Hvordan skal vores digitale infrastruktur se ud, for at vi ikke blot har smarte byer, men også bliver en smart nation? Hvordan skal vi gentænke brugen af digitale teknologier til ikke blot at forbedre, hvordan vores byer fungerer, men også den måde borgere, myndigheder, virksomheder og NGO’er interagerer på, så at vi er tilpasningsdygtige for fremtiden?
De spørgsmål skal deltagerne på folkehøringen diskutere og forsøge at komme med løsninger på.
- Vi vil gerne diskutere, hvordan vi sikrer, at vores samfund udvikler sig i en retning, som er til gavn for os mennesker. Teknologien skal bruges i byudvikling, der hvor det giver størst værdi for os og for klimaet, siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef, DI.
Folkehøringen ”Bæredygtige byer og boliger med tech” er en del af initiativet ”Danmarks digitale fremtid”, som består af 10 folkehøringer, der afvikles forskellige steder i landet. Hver folkehøring centreres omkring et bestemt tema inden for det digitale område, hvor DI sætter spot på forskellige digitale muligheder og dilemmaer, der påvirker alles arbejdsliv og dagligdag.
DI inviterer både borgere, politikere, meningsdannere og andre interessenter med om bordet, så samtalen bliver bred og inkluderende.
Efter hver høring følger mindst én politisk anbefaling, der kan handles på inden for det pågældende temafelt. Til den afsluttende folkehøring samles alle anbefalingerne til et samlet katalog, som efterfølgende overdrages til Christiansborg.
Læs mere om initiativet ”Danmarks digitale fremtid” her
Følg os på:
Kontakter
Yderligere oplysninger fås hos digitaliseringspolitisk chef i DI Christian Hannibal, tlf. 2064 4872, e-mail chhn@di.dk eller presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk
Billeder
Information om DI - Dansk Industri
Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.
DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.
Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
EU’s erhvervsministre i DI: Biosolutions skal kunne spire og gro i Europa18.7.2025 10:49:32 CEST | Pressemeddelelse
Nye innovative biologiske løsninger skal både på tallerkenen og på dagsordenen, lyder budskabet fra Dansk Industri efter en middag for EU’s erhvervsministre, EU-kommissær Stéphane Séjourné og chefen for Den Europæiske Investeringsbank, Nadia Calviño, i Industriens Hus. Fokus er på, hvordan Europa kan bevare sin globale førerposition inden for biosolutions.
DI: Kvantecomputeren Magne får nordisk forskning til at tage et kvantespring17.7.2025 10:32:00 CEST | Pressemeddelelse
Dansk kvantesatsning sætter Norden i førersædet i udviklingen af fremtidens løsninger. Det bliver verdens hidtil kraftigste kommercielle kvantecomputer – og det kan vi godt være stolte af, lyder det fra Dansk Industri.
DI: Ny EU-budgetramme rammer helt rigtigt med stor konkurrenceevnefond – men med en bitter eftersmag16.7.2025 17:50:26 CEST | Pressemeddelelse
EU-Kommissionen har ramt helt rigtigt med et nyt forslag om én stor konkurrenceevnefond på 409 milliarder euro, der skal styrke Europas konkurrencekraft inden for bl.a. forsvar, digitalisering og grøn omstilling. Fonden er en del af Kommissionens nye forslag til en ramme for EU's næste budget på 2 billioner euro i alt, hvoraf konkurrenceevne fylder omkring 23% af totale budget. Desværre lægger forslaget også op til en ny erhvervsskat, der vil skade Europas konkurrenceevne.
Europæiske erhvervsorganisationer med DI i spidsen efterlyser klimahandling9.7.2025 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
EU skal følge sine klimamål op med handling. Det gavner både erhvervslivet og EU’s konkurrenceevne. Sådan lyder budskabet i en fælles erklæring fra europæiske erhvervsorganisationer fra Danmark, Tyskland, Frankrig, Irland, Sverige, Norge og Finland, som Dansk Industri har taget initiativ til.
DI: Hvor skal de ældre bo om 15 år?9.7.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Om kun 15 år er antallet af ældre over 80 år i Middelfart, Svendborg, Rebild, København, Helsingør Holbæk, Horsens, Odder, Silkeborg, Halsnæs, Skanderborg og Aarhus kommuner steget med over 60 procent, viser nye tal. Det kræver flere ældreboliger og plejehjem, som kommunerne allerede nu skal planlægge og reservere penge til. Friplejehjem kan være kommunernes redning, mener DI.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum