DI - Dansk Industri

DI: Godt for Danmark at Brexit-aftale er tættere på en realitet

Del

Der er grund til optimisme, efter den britiske regering onsdag valgte at godkende Brexit-aftalen, der ridser op, hvordan Storbritannien til marts forlader EU.

Det mener Dansk Industri (DI), som har fulgt forhandlingerne om det britiske exit tæt de seneste mange måneder, hvor der undervejs har været mange sten på vejen, der har skabt usikkerhed for britisk og dansk erhvervsliv.

- Vi glæder os over, at Mays regering har sagt god for den udtrædelsesaftale, som er indgået med EU på teknisk niveau. Det reducerer risikoen for, at Storbritannien forlader EU uden en aftale, hvilket ville få meget ubehagelige konsekvenser for danske virksomheder, siger Thomas Bustrup, direktør i DI.

Aftalen skal nu godkendes af EU’s resterende 27 stats- og regeringschefer og efterfølgende af det britiske parlament og Europa-Parlamentet. Aftalen sikrer blandt andet en vigtig overgangsordning frem til udgangen af 2020, hvor virksomhedernes handel med det britiske marked kan foregå på samme vilkår som i dag.

- Overgangsordningen skaber en vis afklaring for virksomhederne, der længe har levet med usikkerhed på grund af Brexit. Men aftalen er ikke hjemme, før den er godkendt i Underhuset i London og EU. Først da kan vi ånde lettet op, siger Thomas Bustrup. 

Næste store opgave for EU’s og de britiske forhandlere bliver herefter at få landet en ny, permanent handelsaftale. De forhandlinger er ikke gået i gang endnu, og de skal afsluttes på rekordtid, hvis aftalen skal nå at være klar, når overgangsperioden udløber med udgangen af 2020.

- Hvis EU og Storbritannien ikke når at få forhandlet en ny handelsaftale på plads på den meget korte tid, der er til rådighed, kan virksomhederne imødese en ny risiko for en no-deal situation og ny usikkerhed, når vi nærmer udgangen af 2020. Det er vigtigt at have i baghovedet, så vi ikke tror, at alt nu er på plads og helt i orden, siger Thomas Bustrup.

Danske virksomheder eksporterede for 86 mia. kr. til Storbritannien i 2017. Eksporten sikrer 65.000 arbejdspladser i Danmark fordelt på mange sektorer. Danske virksomheder har investeringer for ca. 200 mia. kr. i Storbritannien.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere information:
- Thomas Bustrup, direktør, DI, tlf. 3377 3725, email thb@di.dk
- Anders Ladefoged, europapolitisk chef, Dansk Industri, tlf. +32 491 569 209, email al@di.dk.
- Niels Brandt Petersen, presserådgiver, Dansk Industri, tlf. 2622 4418, email nibp@di.dk.

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Presseinvitation: Hør de danske spidskandidater til Europa-Parlamentet give deres bud på EU’s grønne erhvervs- og vækstpolitik8.5.2019 10:33:49 CESTPresseinvitation

Valgkampen frem mod Europa-Parlamentsvalget er gået i gang. Ifølge meningsmålingerne står klima og miljø højt på danskernes dagsorden, når de den 26. maj skal beslutte, hvem der skal sætte den politiske kurs i Europa-Parlamentet. DI og CO-Industri inviterer til politisk debat med spidskandidaterne til Europa-Parlamentsvalget om de emner, der optager danskerne mest.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum