DI - Dansk Industri

DI: Dejligt med stor genåbning

Del

Regeringen og folketingets partier er blevet enige om yderligere genåbning af samfundet. Meget positivt, mener DI.

Dansk Industri er godt tilfreds med, at regeringen og folketingets partier er blevet enige om yderligere genåbning af samfundet. Det indebærer bl.a., at forsamlingsloftet hæves fra fem til ti personer indendørs og fra ti til 50 personer udendørs. Det skal træde i kraft 21. april, hvorefter det hæves til 25 indendørs, som DI har ønsket, den 6. maj.

- Det er godt, at vi udnytter de lave smittetal til at hæve forsamlingsloftet, så vi igen kan se flere mennesker både i arbejdsmæssig sammenhæng og privat. Vi er meget tilfredse med, at der er blevet lyttet til vores ønske, for vi har brug for at se hinanden mere, selvom vi havde håbet, der var plads til at se flere mennesker indendørs også. Det er længe at vente tre uger på, at loftet indendørs kommer op på 25 personer, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

Den 21. april vil der også blive mulighed for indendørs servering på restauranter med bordbestilling og fremvisning af coronapas, ligesom Superligaen åbner igen med begrænset antal tilskuere og ligeledes med coronapas.

- Det er rigtig godt, at vi med coronapasset kan øge genåbningen og fremrykke aktiviteter, der ellers ville have været lukket i længere tid. Det er præcis sådan, vi skal bruge et coronapas, så det kommer danskerne til gavn, siger Lars Sandahl Sørensen. 

Han tilføjer: 

- Dog skal vi være opmærksomme på, at en række brancher inden for oplevelser, rejser, turisme og eksport fortsat har brug for hjælp, og dem må vi ikke glemme nu.

Partierne er desuden enige om, at en flere skolebørn, studerende og afgangselever kan vende tilbage i skolen, og at der bliver åbnet for mere indendørs idræt for unge og ældre.

- Det er godt for både børn og voksne, at der bliver åbnet mere. En hver genåbning er en god genåbning, og det er godt, at partierne i et bredt samarbejde har fundet løsninger til gavn for erhvervslivet og danskerne i det hele taget. Vi har brug for, at Danmark åbner, siger Lars Sandahl Sørensen.

- Og det er vigtigt, at partierne fortsat mødes løbende og vurderer, om mere kan åbnes helt og hurtigere, end det sker nu.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt pressekoordinator Lars Bøgeskov på 22363138

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: I 2030 skal 40 procent af erhvervslivets ledere være kvinder6.5.2021 21:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Der er for få kvinder i den private sektor og særligt i de øverste ledelseslag. Det er en reel hæmsko for vores samfunds og erhvervslivs udvikling. Derfor samler DI som de første dansk erhvervsliv i et mangfoldighedsløfte, The Gender Diversity Pledge, hvor vi sammen giver hånd-slag på at arbejde for at øge diversiteten i toppen af erhvervslivet, så vi når en 40/60-kønsfordeling i 2030.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum