DI - Dansk Byggeri

DI Dansk Byggeri: Vallensbæk har den suverænt korteste ventetid på byggetilladelser i Hovedstaden

Del

Mens Vallensbæk giver grønt lys til at bygge i løbet af i gennemsnit af blot fire dage, så tager det meget længere tid at få en byggetilladelse i resten af hovedstadsområdet. Værst står det til i Hvidovre, hvor ventetiden gennemsnitlig er 167 dage. Flere hovedstadskommuner bør sætte fart på deres sagsbehandling, mener DI Dansk Byggeri Hovedstaden.

I hovedstaden er der store forskelle på, hvor langt tid man skal vente på at få lov til at bygge et hus, en lagerhal eller en udestue. For eksempel tager det i gennemsnit 17 dage at få sagsbehandlet en byggesag i Ballerup Kommune, mens det i Albertslund, Herlev og Brøndby i gennemsnit tager henholdsvis 140, 78 og 79 dage. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Industri.

- Det glæder mig, at Vallensbæk igen i år holder fast i en kort sagsbehandlingstid, mens ventetiden jo desværre er alt for lang i de fleste af vores hovedstadskommuner med en gennemsnitlig ventetid på omkring tre måneder. I København, hvor der jo er godt gang i byggeriet, er ventetiden helt oppe på 116 dage. Det må kunne gøres mere effektivt, så vi kan få ventetiden ned, siger formand for DI Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou.

Ventetiderne er opgjort fra den dag, hvor kommunerne har modtaget alle oplysninger i byggesagen, så det dermed er den reelle sagsbehandlingstid i kommunerne, der måles på.

-Vi vil gerne i dialog med kommunerne om sammen at se på, hvor forsinkelserne ligger. Nu har vi haft den nye byggesagsbehandling og det nye bygningsreglement så længe, at vi må kunne se, hvor problemerne ligger. Vi har allerede behandlet en række udfordringer, men hvis der er andre, må de frem i lyset. Det er i både kommunernes, bygherrernes og entreprenører/håndværkernes interesse, siger Mads Raaschou

Den gennemsnitlige ventetid på en byggetilladelse i hele hovedstaden er steget fra 69 dage i 2019 til 91 dage i 2020.

- Vi ved, at der er en stor stigning i antallet af byggesager hos kommunerne. Coronakrisen har ikke sat en stopper for byggeriet. Det er positivt, og derfor er det også ærgerligt, hvis væksten skal hæmmes af lange sagsbehandlingstider, siger Mads Raaschou.

Vallensbæk er den kommune i Danmark der, med en gennemsnitlig ventetid på fire dage, er hurtigst til at sagsbehandle byggesager. Samsø har med en gennemsnitlig ventetid på 192 dage den længste ventetid i hele landet.

Læs analysen af ventetiden på en byggetilladelse her.

Se den gennemsnitlige ventetid i din kommune her.

Kontakt:

Formand for DI Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou, telefon 2844 0088

Regional konsulent for DI Dansk Byggeri Hovedstaden Anne Ginderskov, telefon 4079 5870

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Ben Ron på benr@di.dk eller tlf. 2830 5452

Information om DI - Dansk Byggeri

DI - Dansk Byggeri
DI - Dansk Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://www.danskbeton.dk

Om DI Dansk Byggeri:

DI Dansk Byggeri er et branchefællesskab for 6.300 virksomheder inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Medlemsvirksomhederne beskæftiger 73.000 medarbejdere og omfatter såvel udførende virksomheder som materialeleverandører.

 Læs mere: www.danskindustri.dk/brancher/di-dansk-byggeri/

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri