DI - Dansk Byggeri

DI Dansk Byggeri: Haderslev har den korteste ventetid på byggetilladelser

Del

Mens Haderslev giver grønt lys til at bygge i løbet af i gennemsnit 12 dage, så tager det mere end fire gange så langt tid at få en byggetilladelse i Varde, Vejle og Aabenraa. Selvom Sydjylland er landets hurtigste landsdel, så bør flere sydjyske kommuner sætte fart på deres sagsbehandling, mener DI Dansk Byggeri Sydjylland.

I Sydjylland er der store forskelle på, hvor langt tid man skal vente på at få lov til at bygge et hus, en lagerhal eller en udestue. For eksempel tager det i gennemsnit 12 dage at få sagsbehandlet en byggesag i Haderslev Kommune, mens det i Vejle, Varde og Aabenraa i gennemsnit tager henholdsvis 59, 52 og 49 dage. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Industri.

- Det glæder mig, at Haderslev igen i år holder fast i en kort sagsbehandlingstid, mens ventetiden jo desværre er alt for lang i de fleste af vores sydjyske kommuner med en gennemsnitlig ventetid på omkring to måneder. Det må kunne gøres mere effektivt, så vi kan få ventetiden ned, siger Michael Mathiesen, formand for DI Dansk Byggeri Sydjylland.

Ventetiderne er opgjort fra den dag, hvor kommunerne har modtaget alle oplysninger i byggesagen, så det dermed er den reelle sagsbehandlingstid i kommunerne, der måles på.

- Det er et område, som kommunerne bør prioritere, og jeg er sikker på, at man med en målrettet indsats kan få den gennemsnitlige ventetid markant ned for hele landsdelen, siger Michael Mathiesen.

Men selvom den gennemsnitlige ventetid på en byggetilladelse i hele Sydjylland er steget fra 29 dage i 2019 til 36 dage i 2020, har flere kommuner formået at bringe ventetiden ned. Det gælder fx Vejen, der har nedbragt den gennemsnitlige ventetid med 23 dage, Billund med 17 dage og Fredericia med syv dage.

- Det er rigtig godt at se, at det i mange kommuner går den rigtige vej. Indsatsen virker, og jeg er overbevist om, vi kan blive endnu bedre. Derfor en opfordring herfra til at fortsætte det gode arbejde, siger Michael Mathiesen.

Vallensbæk er den kommune i Danmark der, med en gennemsnitlig ventetid på fire dage, er hurtigst til at sagsbehandle byggesager. Samsø har med en gennemsnitlig ventetid på 192 dage den længste ventetid i hele landet.

Læs analysen af ventetiden på en byggetilladelse her.

Se den gennemsnitlige ventetid i din kommune her.

Kontakt:

Formand for DI Dansk Byggeri Sydjylland Michael Mathiesen, telefon 2249 6560

Regional konsulent for DI Dansk Byggeri Sydjylland Peter Houmann Wagner, telefon 2566 6309

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Ben Ron på benr@di.dk eller tlf. 2830 5452

Information om DI - Dansk Byggeri

DI - Dansk Byggeri
DI - Dansk Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://www.danskbeton.dk

Om DI Dansk Byggeri:

DI Dansk Byggeri er et branchefællesskab for 6.300 virksomheder inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Medlemsvirksomhederne beskæftiger 73.000 medarbejdere og omfatter såvel udførende virksomheder som materialeleverandører.

 Læs mere: www.danskindustri.dk/brancher/di-dansk-byggeri/

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri