DI - Dansk Byggeri

DI Dansk Byggeri: Faxe har den korteste ventetid på byggetilladelser

Del

Mens Faxe Kommune giver grønt lys til at bygge i løbet af i gennemsnit 17 dage, så tager det mere end fem gange så langt tid at få en byggetilladelse i Kalundborg. Flere sjællandske kommuner bør sætte fart på deres sagsbehandling, mener DI Dansk Byggeri Sjælland og Lolland-Falster.

I kommunerne på Sjælland, Lolland og Falster er der store forskelle på, hvor langt tid man skal vente på at få lov til at bygge et hus, en lagerhal eller en udestue. For eksempel tager det i gennemsnit 17 dage at få sagsbehandlet en byggesag i Faxe Kommune, mens det i Kalundborg, Odsherred og Roskilde i gennemsnit tager henholdsvis 86, 74 og 74 dage. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Industri.

- Det glæder mig, at Faxe igen i år holder fast i en kort sagsbehandlingstid, mens ventetiden jo desværre er alt for lang i de mange af vores sjællandske kommuner med en gennemsnitlig ventetid på omkring 54 dage. Heldigvis er der kommuner, hvor byggesagerne går nemmere, for eksempel i Lejre, Næstved, Ringsted og Vordingborg, der alle har lige omkring en måneds ventetid. Der er dog stadig kommuner, hvor sagsbehandlingen må kunne gøres mere effektiv, så vi kan få ventetiden ned, siger Jesper Toftebjerg Andersen, formand for DI Dansk Byggeri Sjælland og Lolland-Falster,

Ventetiderne er opgjort fra den dag, hvor kommunerne har modtaget alle oplysninger i byggesagen, så det dermed er den reelle sagsbehandlingstid i kommunerne, der måles på.

- Det er et område, som har stor betydning. Ikke kun for byggevirksomhederne, men også for kunderne som i sidste ende bliver ramt af den lange ventetid. Kommunerne bør sætte sig en målsætning om, at den gennemsnitlige ventetid skal ned på omkring 14 dage. Det er ambitiøst, men det tager vi gerne en dialog med kommunerne om, siger Jesper Toftebjerg Andersen.

Den gennemsnitlige ventetid på en byggetilladelse på hele Sjælland og Lolland-Falster har været uændret de seneste to år på 54 dage. Der er dog kommuner, som med en målrettet indsats har formået at nedbringe ventetiden. Det gælder fx Greve, der har nedbragt den gennemsnitlige ventetid med 26 dage og Vordingborg med hele 36 dage.

- Der er god grund til at rose de kommuner, der har prioriteret sagsbehandlingen. Det viser, at indsatsen hjælper. Jeg kan derfor kun opfordre til at fortsætte det gode arbejde, siger Jesper Toftebjerg Andersen.

Vallensbæk er den kommune i Danmark der, med en gennemsnitlig ventetid på fire dage, er hurtigst til at sagsbehandle byggesager. Samsø har med en gennemsnitlig ventetid på 192 dage den længste ventetid i hele landet.

Læs analysen af ventetiden på en byggetilladelse her

Se den gennemsnitlige ventetid i din kommune her.

Kontakt:

Formand for DI Dansk Byggeri Sjælland og Lolland-Falster Jesper Toftebjerg Andersen, telefon 4021 7565

Regional konsulent for DI Dansk Byggeri Sjælland og Lolland-Falster Anders Hjorth Jensen, telefon 2713 4989

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Ben Ron på benr@di.dk eller tlf. 2830 5452

Information om DI - Dansk Byggeri

DI - Dansk Byggeri
DI - Dansk Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://www.danskbeton.dk

Om DI Dansk Byggeri:

DI Dansk Byggeri er et branchefællesskab for 6.300 virksomheder inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Medlemsvirksomhederne beskæftiger 73.000 medarbejdere og omfatter såvel udførende virksomheder som materialeleverandører.

 Læs mere: www.danskindustri.dk/brancher/di-dansk-byggeri/

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri