DI - Dansk Byggeri

DI Dansk Byggeri: Assens er fynsk mester i byggesagsbehandling

Del

Mens Assens giver grønt lys til at bygge i løbet af i gennemsnit 15 dage, så tager det mere end fem gange så langt tid at få en byggetilladelse i Nyborg og på Langeland. Flere fynske kommuner bør sætte fart på deres sagsbehandling, mener DI Dansk Byggeri Fyn.

På Fyn er der store forskelle på, hvor langt tid man skal vente på at få lov til at bygge et hus, en lagerhal eller industribygninger. For eksempel tager det i gennemsnit 15 dage at få sagsbehandlet en byggesag i Assens Kommune og 19 dage i Middelfart, mens det i Nyborg, på Langeland og i Faaborg-Midtfyn i gennemsnit tager henholdsvis 80, 74 og 67 dage. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Industri.

- Det glæder mig, at Assens holder fast i en kort sagsbehandlingstid og oven i købet har evnet at skære yderligere fire dage af i forhold til sidste år. Også Middelfart glimrer ved at forbedre sig med to dage. Begge kommuner er oppe i top ti over de hurtigste kommuner på landsplan, siger Dan Johansen, formand for DI Dansk Byggeri Fyn.

- Men desværre er ventetiden for lang i de fleste af vores kommuner. I Odense er ventetiden oppe på 47 dage, og det er en forværring på to dage i forhold til sidste år. Kerteminde og Langeland har forlænget sagsbehandlingen med hhv. 12 dage til 65 og 40 dage til hele 74 dage, mens Nyborg er landets niende langsomste med 80 dage i gennemsnit. Det må kunne gøres mere effektivt, så vi kan få ventetiden ned, siger Dan Johansen.

Ventetiderne er opgjort fra den dag, hvor kommunerne har modtaget alle oplysninger i byggesagen, så det dermed er den reelle sagsbehandlingstid i kommunerne, der måles på.

- Det er et område, som jeg ved, mange kommuner prioriterer. Men det kan gøres bedre. Jeg vil opfordre alle vores fynske kommuner til at have en målsætning om, at den gennemsnitlige ventetid skal ned på 14 dage. Jeg ved, at det er en ambitiøs målsætning, og det er naturligvis noget, vi gerne tager en dialog med kommunerne om, siger Dan Johansen.

Den gennemsnitlige ventetid på en byggetilladelse på Fyn var i 2020 på 48 dage. Det er præcis den samme ventetid som i 2019. Dog har flere kommuner formået at nedbringe den gennemsnitlige ventetid. Fx Faaborg-Midtfyn Kommune, der har nedbragt den gennemsnitlige ventetid med 15 dage, Svendborg Kommune med ni dage og Nordfyns Kommune med ni dage.

- Jeg glæder mig over, at flere kommuner her på Fyn har bragt ventetiderne ned.. Det er flot arbejde, som forhåbentligt kan inspirere flere kommuner til at gå samme vej, siger Dan Johansen.

Vallensbæk er den kommune i Danmark der, med en gennemsnitlig ventetid på fire dage, er hurtigst til at sagsbehandle byggesager. Samsø har med en gennemsnitlig ventetid på 192 dage den længste ventetid i hele landet.

Læs analysen af ventetiden på en byggetilladelse her.

Se den gennemsnitlige ventetid i din kommune her.

Kontakt:

Formand for DI Dansk Byggeri Fyn Dan Johansen, telefon 2012 6255

Regional konsulent for DI Dansk Byggeri Fyn Steen Høygaard, telefon 2566 6317

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Ben Ron på benr@di.dk eller tlf. 2830 5452

Information om DI - Dansk Byggeri

DI - Dansk Byggeri
DI - Dansk Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://www.danskbeton.dk

Om DI Dansk Byggeri:

DI Dansk Byggeri er et branchefællesskab for 6.300 virksomheder inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Medlemsvirksomhederne beskæftiger 73.000 medarbejdere og omfatter såvel udførende virksomheder som materialeleverandører.

 Læs mere: www.danskindustri.dk/brancher/di-dansk-byggeri/

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri