DI Byggeri

DI Byggeri: Morsø Kommune er nordjysk mester i at give byggetilladelser

Del

Mens Brønderslev har barberet 16 dage af sagsbehandlingstiden sammenlignet med sidste år, går det den modsatte vej for flere andre kommuner i Nordjylland. I Vesthimmerlands Kommune er sagsbehandlingstiden fordoblet. Flere nordjyske kommuner bør sætte mere fart sagsbehandlingen, mener DI Byggeri Nordjylland.

I Nordjylland er der store forskelle på, hvor langt tid man skal vente på at få byggetilladelsen i hus. I Morsø Kommune tager det i gennemsnit 23 dage at få sagsbehandlet en byggesag, mens det i Jammerbugt Kommune tager 77 dage i gennemsnit. Det viser en ny analyse fra DI Byggeri.

- I halvdelen af de nordjyske kommuner er den gennemsnitlige ventetid forlænget i forhold til året før. Det bør få kommunerne til at se på, om der kan gøres mere for at sikre virksomheder og borgere en bedre service, siger Michael Jørgensen, der er formand for DI Byggeri Nordjylland.

Ventetiderne er opgjort fra den dag, hvor kommunerne har modtaget alle oplysninger i byggesagen, så det dermed er den reelle sagsbehandlingstid i kommunerne, der måles på. Den gennemsnitlige ventetid på en byggetilladelse i Nordjylland er steget fra 41 dage i 2020 til 51 dage i 2021.

- Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, at ventetiden samlet set er steget, men vi oplever også kommuner, som kæmper med en langt større bunke af ansøgninger, siger Michael Jørgensen og fortsætter:

- I Hjørring er der en stigning i ansøgninger på 30 procent og i Aalborg er stigningen 17 procent. Der er dog også kommuner, der har færre sager og stigende sagsbehandlingstid. Det skal kommunerne arbejde benhårdt på at ændre, siger han.

Vallensbæk og Odder er de to kommuner i Danmark, der er hurtigst til at sagsbehandle byggesager med en gennemsnitlig ventetid på seks dage. København har med en gennemsnitlig ventetid på 158 dage den længste ventetid i hele landet.

Se ventetiderne for din kommune her.

Kontakter

Formand for DI Byggeri Nordjylland Michael Jørgensen 2124 3455
Regional konsulent for DI Byggeri Nordjylland Dennis Jensen, telefon 2065 5202

Information om DI Byggeri

DI Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/

DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere.

Læs mere: DI Byggeri

Følg pressemeddelelser fra DI Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Byggeri

DI Byggeri: Faxe Kommune er mester i at give byggetilladelser på Sjælland og øerne21.3.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Med en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på 17 dage fastholder Faxe pladsen som den suverænt hurtigste kommune på Sjælland og Lolland-Falster, når det gælder behandling af byggesager. Samlet set placerer regionens kommuner sig i midterfeltet i forhold til resten af landet, men stort set alle regionens kommuner har i det seneste år har forkortet deres sagsbehandlingstiderne mærkbart.