DI - Dansk Industri

DI: AUB-aftale skal holde hånden under lærlinge og elever

Del

Efter langvarige forhandlinger er der kl. 20.30 torsdag aften indgået en aftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter om, hvordan opsparede midler i Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) skal udmøntes. Pengene er indbetalt af danske virksomheder, og de skal som en del af finansminister Nicolai Wammens tre økonomiske hovedspor frem mod sommerferien gå til at understøtte danske virksomheder under corona-krisen og virksomhedernes uddannelse af lærlinge og elever. DI er tilfredse med aftalen, som udmønter 6,1 mia. kr., og tilbagefører knap 5 mia. kr. til virksomhederne.

- Aftalen er afbalanceret. Den tager hensyn til, at virksomhederne mangler likviditet ved, at der sendes penge tilbage i virksomhederne, siger Kim Graugaard, viceadm. direktør i Dansk Industri (DI).

-  Virksomhederne har betalt for meget ind til AUB i flere år, så det er tilfredsstillende, at de får penge tilbage netop i en situation, hvor de fleste virksomheder er meget pressede. Samtidig understøtter aftalen, at virksomhederne får hjælp til at fastholde så mange praktikpladser som muligt i 2020. Det er helt afgørende, så vi bedst muligt sikrer uddannelsen af fremtidens faglærte i en svær tid, siger Kim Graugaard.

Private og offentlige arbejdsgivere har siden 2016 betalt 1-1,5 mia. kr. for meget ind om året til den statslige ordning AUB, hvor arbejdsgiverne kollektivt finansierer udgifter til elevers løn under skoleophold og skolepraktikydelsen. Statsrevisorerne kritiserede i april Børne- og Undervisningsministeriet for at opkræve for meget og endda over en årrække.

- Aftalen i dag gør op med, at virksomhederne skal fortsætte med at indbetale for meget til AUB. Det er en overbetaling, som Statsrevisorerne har påpeget er forkert, og i DI er vi tilfredse med, at det nu er lykkedes fremadrettet at modvirke en systematisk opsparing i AUB-ordningen, siger Kim Graugaard.

Corona-krisen har presset danske virksomheder massivt. Derfor er det vigtigt generelt at få virksomhederne på fode igen, så de også kan genoptage og fastholde deres indsats for uddannelse af elever og lærlinge i den kommende tid.

- Når corona-krisen og eftervirkningerne heraf er ovre, vil Danmark fortsat have brug for nye faglærte. Selv om ingen kender behovet, er det vigtigt, at vi med aftalen både understøtter virksomhederne og hjælper de nuværende elever og lærlinge videre i deres uddannelse. Samtidigt ser vi frem til efterårets nye drøftelser, hvor det bliver vigtigt, at vi finder nye veje til at sikre, at vi kan uddanne faglærte, selv om tiderne er svære, siger Kim Graugaard.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger hos viceadm. dir. Kim Graugaard via presserådgiver Lars Bøgeskov 22363138

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Permanent forskningsfradrag kan bevare dansk førerposition i life science18.9.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Regeringen har indført et forskningsfradrag på 130 procent i 2020 og 2021 for at bevare erhvervslivets investeringer i nye og forbedrede produkter under corona-krisen. DI og de mange life science-virksomheder mener, at forskningsfradraget bør indføres permanent for at sikre fortsat vækst og bevare Danmarks førende stilling på verdensmarkedet. Permanent forskningsfradrag på 130 procent er en af de forslag, som i dag vil blive diskuteret på Sundhedsindustriens Dag, hvor life science-industrien mødes kl. 12.00 med politikere og organisationer for at diskutere branchens og det danske sundhedsvæsens fremtid.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum