Det skal være en god oplevelse at få kontrolbesøg fra Landbrugsstyrelsen
Cirka 12.500 landmænd og virksomheder får hvert år besøg af Landbrugsstyrelsens kontrollører, og selvom en del af besøgene er varslede i forvejen, kommer besøget sjældent belejligt. Derfor er det vigtigt for det gode kontrolbesøg, at landmanden eller virksomheden kender rammerne for besøget på forhånd.
Nu har Landbrugsstyrelsen med input fra Landbrug & Fødevarer trykt en ny folder, der skal sikre en fælles forståelse af, hvad der skal ske under et kontrolbesøg.
- Vi er meget bevidste om, at det kan opleves som en forstyrrelse, når vores kontrollør triller ind på gårdspladsen, selvom vi varsler det, når vi kan. Men jo bedre vi kan klæde landmanden eller virksomheden på generelt, des hurtigere og lettere vil det gå, når kontrolløren pludselig står der – til glæde for alle parter. Og med den nye folder i hånden ved man som udgangspunkt, hvad man kan forvente, siger vicedirektør i Landbrugsstyrelsen Steen Silberg Thomsen.
”Det gode Kontrolbesøg” er blevet til efter input fra Landbrug & Fødevarer, som har bidraget med konkrete bidrag til formuleringer og pointer, der sikrer at folderen er relevant og brugbar for landmanden.
- For Landbrug & Fødevarer er det vigtigt, at vores medlemmer modtager klar information om, hvad de bliver mødt med i en kontrolsituation. Og selvom vi ikke altid er enige om alle formuleringer, vil vi gerne kvittere for en konstruktiv dialog om kontrolfolderen, siger Niels Lindberg Madsen, EU-politisk chef i Landbrug & Fødevarer.
Den gode dialog om folderen skal styrke grundlaget for den gode dialog på selve kontrolbesøget.
- Det har været vigtigt for os, at folderen ikke kun afspejler vores tilgang til kontrollen som myndighed, men også ser på virksomhedens rettigheder og behov ved et kontrolbesøg. Og jeg er meget glad for det gode samarbejde, vi har haft med Landbrug & Fødevarer, som har været med til at sikre, at landmanden med folderen i hånden gerne skulle opleve at få præcis den information, som er vigtigst for ham i kontrolsituationen, siger Steen Silberg Thomsen.
Landbrugsstyrelsens medarbejdere vil tage folderen med til kommende kongresser, seminarer, og når de besøger dyrskuer, landbrugsskoler eller landboforeninger med flere.
Kontakter
Er du journalist, kan du kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på 41 89 25 07.
Links
Information om Landbrugsstyrelsen
Følg pressemeddelelser fra Landbrugsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrugsstyrelsen
Plantefonden giver tilsagn for 122,6 mio. kr.: 35 nye projekter skal styrke sektoren for plantebaserede fødevarer23.8.2024 13:00:37 CEST | Pressemeddelelse
Planter skal fylde mere i vores hverdag – både på tallerknerne og i vores måde at tænke mad på. I år er der skruet gevaldigt op for blusset i Plantefonden, der uddeler 122,6 mio. kr. til 35 nye projekter, som bl.a. skal øge kvalitet, tilgængelighed og viden om plantebaseret mad.
Stop madspild: Tonsvis af gammelt brød skal genanvendes til mel og rasp30.5.2024 15:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Hvert år ryger op imod 30.000 tons brød fra industribagere og detailhandelen direkte i skraldespanden. Det svarer til ca. 5 kilo brød pr. dansker om året. Et nyt projekt vil genanvende overskudsbrød til mel og rasp, så det kan blive til nye fødevarer fremfor at fylde op i affaldscontaineren.
Bi-venligt blomsterflor og utæmmet græs vil brede sig i Danmark til sommer3.5.2024 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Nye tal: Der er sket mere end en fordobling i antallet af landbrugere, der har søgt Landbrugsstyrelsen om tilskud til at plante blomster på landbrugsjord og lade græs vokse vildt på markerne. Blomstertæpper sætter kulør på landskabet – men er også godt nyt for biodiversiteten, lyder det fra Anna De Klauman, vicedirektør i Landbrugsstyrelsen.
OptiClean vil optimere håndteringen i grøntsagsvaskeriet og forlænge holdbarheden på dine gulerødder9.4.2024 12:35:00 CEST | Pressemeddelelse
Projektet OptiClean har, med 5,5 mio. kr. fra GUDP, blæst til kamp mod de halvrådne gulerødder i grøntsagsskuffen. En kombination af optimeret polering og håndtering i vaskeriet skal sikre branche, detailled og forbrugere mod unødvendigt madspild.
Nyt register med kortlægning af bigårde skal sikre sunde bier4.3.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fra i dag skal alle biavlere registrere sig igen i et nyudviklet centralt register for at sikre en effektiv inddæmning, hvis der sker udbrud af skadelige sygdomme blandt bierne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum