sundhed.dk

Det er familiens ansvar at tale om organdonation

Del

En ud af fire har aldrig talt med familien om organdonation

I dag markerer hele Danmark Organdonationsdagen med 60 events for at sætte fokus på at tage snakken om organdonation. 

Det er det nationale Videncenter Dansk Center for Organdonation der står bag Organdonationsdagen, der blev afholdt for første gang i 2016.

Ved udgangen af 2016 ventede 466 danskere på en transplantation, så behovet for organdonorer er fortsat stort:

"En ud af fire har aldrig talt med familien om organdonation, men det skal vi se at få gjort. Det er nemlig familien, som står med ansvaret og beslutningen, hvis ikke man har fortalt familien om sin holdning eller er registreret donor," siger Helle Haubro Andersen, centerleder, Dansk Center for Organdonation.

Danmark afholder Organdonationsdag hvert år den anden lørdag i oktober. Dagen er et led i udførelsen af den Nationale Handlingsplan for Organdonation vedtaget i 2014.

Dagen er koblet op på den europæiske Organdonationsdag (EODD), der har fundet sted siden 1996 på tværs af Europa. Forskellige europæiske storbyer skiftes til at have værtsskab for dagen og i år er det Bern, Schweiz.

 
Fakta
Organdonation i Danmark

•    380 danskere fik et nyt organ i 2016.

•    100 afdøde donerede organer i 2016.

•    109 nyrer blev doneret fra levende donorer i 2016.

•    466 danskere ventede på et nyt organ ved udgangen af 2016.

•    Knap 1 mio. danskere er lige nu registreret i Donorregisteret.

 På sundhed.dk kan læse mere om processen omkring organdonation. Det er også her, du kan registrere, hvorvidt du ønsker at være organdonor:
https://www.sundhed.dk/borger/min-side/mine-registreringer/organdonation/

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

35 29 83 10https://www.sundhed.dk/

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

Sæson for hvepse er gået ind16.8.2018 07:00pressemeddelelse

Sæsonen for hvepse er gået ind, og mange oplever, at blive stukket af en hveps. Insektstik giver smerte, rødme og hævelse hos alle. Utrolig generende, men for de fleste er fx et hvepsestik ikke farligt. Medmindre du bliver stukket, så hævelsen sidder i munden eller svælget. Som allergiker, er det selvfølgelig en anden sag. Et hvepsestik kan give alvorlige allergiske reaktioner på ganske kort tid. Dødsfald er heldigvis yderst sjældne og sker kun 1-2 gange om året. På sundhed.dk kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis du bliver stukket af en hveps: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/akutte-sygdomme/foerstehjaelp/bid-og-stik/insektstik/

Hvad gør du, hvis du bliver brændt af en brandmand?13.8.2018 07:00pressemeddelelse

I den sidste del af badesæsonen kommer der ofte flere brandmænd i de danske farvande. Og det stikker og svier, når du er blevet brændt af brandmandens lange tråde, men det er heldigvis sjældent farligt. Her er tips til at lindre smerten, når du er blevet brændt af en dansk brandmand på din strandtur: • Skyl det brændte område med havvand og/eller eddike • Fjern trådene - fx med barberskraber, kreditkort eller lignende • Læg noget koldt på området - fx en iispakning. Lad det sidde i cirka 10 minutter • Efter trådene er fjernet kan varmt vand på 40°-45°C lindre • Virker skaden alvorlig eller opstår der en allergisk reaktion, tilkald da 112 På sundhed.dk kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis du bliver brændt af en brandmand: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/akutte-sygdomme/foerstehjaelp/varme-og-kulde/brandmaend-foerstehjaelp/

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum