sundhed.dk

Det er familiens ansvar at tale om organdonation

Del

En ud af fire har aldrig talt med familien om organdonation

I dag markerer hele Danmark Organdonationsdagen med 60 events for at sætte fokus på at tage snakken om organdonation. 

Det er det nationale Videncenter Dansk Center for Organdonation der står bag Organdonationsdagen, der blev afholdt for første gang i 2016.

Ved udgangen af 2016 ventede 466 danskere på en transplantation, så behovet for organdonorer er fortsat stort:

"En ud af fire har aldrig talt med familien om organdonation, men det skal vi se at få gjort. Det er nemlig familien, som står med ansvaret og beslutningen, hvis ikke man har fortalt familien om sin holdning eller er registreret donor," siger Helle Haubro Andersen, centerleder, Dansk Center for Organdonation.

Danmark afholder Organdonationsdag hvert år den anden lørdag i oktober. Dagen er et led i udførelsen af den Nationale Handlingsplan for Organdonation vedtaget i 2014.

Dagen er koblet op på den europæiske Organdonationsdag (EODD), der har fundet sted siden 1996 på tværs af Europa. Forskellige europæiske storbyer skiftes til at have værtsskab for dagen og i år er det Bern, Schweiz.

 
Fakta
Organdonation i Danmark

•    380 danskere fik et nyt organ i 2016.

•    100 afdøde donerede organer i 2016.

•    109 nyrer blev doneret fra levende donorer i 2016.

•    466 danskere ventede på et nyt organ ved udgangen af 2016.

•    Knap 1 mio. danskere er lige nu registreret i Donorregisteret.

 På sundhed.dk kan læse mere om processen omkring organdonation. Det er også her, du kan registrere, hvorvidt du ønsker at være organdonor:
https://www.sundhed.dk/borger/min-side/mine-registreringer/organdonation/

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

35 29 83 10https://www.sundhed.dk/

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

Nyt Behandlingstestamente giver borgere større medbestemmelse, når de skal dø3.1.2019 12:22Pressemeddelelse

Med det helt nye Behandlingstestamente på sundhed.dk kan du nu som borger oprette et juridisk bindende dokument, hvor du skriver, om du ønsker livsforlængende behandling som for eksempel genoplivning ved hjertestop i tre situationer: Hvis du ligger for døden, og behandlingen kun vil forlænge livet og ikke gøre, at du får det bedre eller får lindret dine smerter. Hvis du er så svækket af sygdom, ulykke eller alder, at du aldrig vil komme til at kunne tage vare på dig selv fysisk og mentalt. Hvis behandlingen kan betyde, at du overlever, men lægen vurderer, at de fysiske konsekvenser af sygdommen eller af selve behandlingen vil være meget alvorlige og lidelsesfulde. Juridisk bindende i modsætning til Livstestamente - Behandlingstestamentet er en udvidelse af det hidtidige Livstestamente, som har eksisteret i en årrække. Behandlingstestamentet giver borgerne flere valgmuligheder end Livstestamentet og er i modsætning til Livstestamentet juridisk bindende. - Fra nu af kan der ikke længere

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum