BoligPortal

Desperat boligsituation for de studerende kan afhjælpes af boligejerne

Del

De mange studerende, der strømmer ud på boligmarkedet, presser et i forvejen lavt udbud af boliger. Det resulterer i desperate boligsøgende og desværre også i udlejere der ønsker at udnytte desperationen. Boligejerne sidder på en løsning der gavner både dem og de studerende.

Tusindvis af unge leder i disse dage efter bolig i landets store studiebyer på et allerede presset lejeboligmarked. Medierne rapporterer om udlejere, der forsøger at udnytte den desperate situation ved at kræve fysiske ydelser som betaling for tag over hovedet.

Anders Hyldborg, administrerende direktør for BoligPortal, Danmarks største portal for lejeboliger, udtaler: ”Det kan være meget stressende at søge bolig op til studiestart. Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, at nogle forsøger at udnytte dette, og hos BoligPortal bruger vi mange ressourcer på at skåne vores brugere for sådanne situationer. Udlejerne skal igennem en grundig validering,” siger Anders Hyldborg. Han forklarer også, at der bliver gjort kort proces over for udlejere, der udviser upassende adfærd. ”Vi lukker ned for udlejeren med det samme,” siger han.

Boligejerne sidder på løsningen

Hvad mange boligejere ikke ved er, at de kan være med til at afhjælpe den pressede situation og samtidig tjene gode, skattefrie lommepenge, når de vælger at leje gæsteværelset eller det tomme teenageværelse ud. Med et bundfradrag på 1,33% af boligens samlede værdi – og altid som minimum 24.000 kroner – kan boligejere tjene en god ekstra indtægt, uden det kræver skatteindberetning eller -betaling.

Dit gæsteværelse er guld værd!

Hver år ved studiestart hører BoligPortal fra kommende studerende der er desperate, fordi de endnu ikke har fundet studiebolig. Med kampagnen ”Dit gæsteværelse er guld værd!” håber BoligPortal, at flere får øjnene op for at værelsesudlejning kan være til fordel for både boligejere og boligsøgende.

”Med kampagnen gør vi det let at regne ud, hvor meget boligejeren kan tage i husleje om måneden uden skatteindberetning. Og så forsøger vi at understrege alle fordelene for boligejeren: De her unge mennesker er oftest glade og taknemmelige og giver liv i huset, samtidig med at man får råd til lidt mere. Og skulle det vise sig, at lejeren ikke var den rette, kan aftalen opsiges med en måneds varsel, når man lejer ud i den bolig, man selv bor i,” fortæller Anders Hyldborg.

Se mere om kampagnen på www.boligportal.dk/udlej-værelse

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om BoligPortal

BoligPortal
BoligPortal
Paludan-Müllers Vej 40B
8200 Aarhus N

https://www.boligportal.dk/

BoligPortal er Danmarks største online lejeboligportal. Siden 1999 har vi sat udlejere og lejere i forbindelse med hinanden og hjulpet hundredetusindvis af danskere videre til et nyt hjem. 

Følg pressemeddelelser fra BoligPortal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BoligPortal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum