Lolland Kommune

Derfor bliver der købt flexboliger

Del

Natur, lokalmiljø, ro og muligheden for en fremtidig bolig er faktorer, der spiller ind, når folk køber en flexbolig på Sydsjælland og Lolland-Falster. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner.

Flere og flere vælger at købe en flexbolig. I Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner er der solgt knap 900 flexboliger, siden flexbolig-ordningen blev indført i 2013.  

For at være med til at gøre livet som flexboligejer endnu bedre, og for at få endnu flere til at se fordelene ved at have en flexbolig, har de tre kommuner lavet en spørgeskemaundersøgelse og sendt ud til flexboligejere i de tre kommuner.  

Undersøgelsen viser, at flexboliger i høj grad bliver købt med henblik på at gøre dem til fremtidige boliger. Det kan f.eks. være, når børnene er flyttet hjemmefra, eller når pensionen indtræder. Indtil da bliver flexboligerne flittigt brugt som sommerhuse eller fritidshuse.

Resultaterne viser også, at den unikke natur, det venlige lokalmiljø samt roen og muligheden for at komme helt ned i gear, spiller en vigtig rolle, når det kommer til køb af flexbolig.

Det er ikke nødvendigvis folk, der i forvejen har familie og venner i områderne, der anskaffer sig en flexbolig. Faktisk viser undersøgelsen, at hele 60 % ingen tilknytning har til områderne før køb af flexbolig. Samtidig har 42 % af deltagerne i undersøgelsen folkeregisteradresse i København og omegn. Københavnerne er vilde med at have en bolig i byen og et hus på landet. Med en flexbolig får de adgang til mere natur og mere ro end i storbyen. Samtidig kan det også være en god mulighed for at opleve livet på landet, og hvis man falder godt til, kan man flytte permanent ind.  

”Her i Lolland Kommune er vi glade for at se resultaterne fra undersøgelsen. Det viser jo, at folk har fået øjnene op for de skønne ting, områderne tilbyder. Derudover er det fantastisk at se, at der er mange, der køber en flexbolig med henblik på at flytte permanent ind,” siger Birgitte Rønnow, sektorchef for Strategi- og Direktionssekretariatet i Lolland Kommune.   

Flexbolig-ordningen er ikke kun en fordel for dem, der køber en flexbolig. Den er også en gevinst for lokalsamfundet, fortæller Birgitte Rønnow:

”Vi får mere vækst, det skaber liv i landområderne og flexboligejerne passer på de boliger, som er egnet til flexboliger. Og så er ordningen med til, at en stor del af flexboligejerne på sigt vil flytte herned fast.
Flexboliger er også med til at styrke overnatningskapaciteten og dermed turismen, da 11 % af flexboligerne faktisk også udlejes og heraf 33 % mere end 180 dage årligt. Det bidrager jo positivt for den enkelte flexboligejer til at gøre investeringen ganske god, da lejeindtægterne reducerer de faktiske omkostninger – måske endda vender det til et plus.”

Faktaboks
Undersøgelsen blev foretaget i maj måned 2018. Der ses link til undersøgelsen herunder.

Lige knap 900 flexboligejere i Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner blev inviteret til at deltage i undersøgelsen, hvoraf 239 deltog.

Hvad er en flexbolig?
En flexbolig er et helårshus uden bopælspligt. En flexbolig kan bruges som sommerhus, fritidshus eller bare et ekstra hjem. 

En flexbolig er mellem 45 og 60 % billigere end traditionelle sommerhuse, hvilket gør dem attraktive at købe som alternativ til et sommerhus.

Der skal søges godkendelse hos kommunen til den bolig, der ønskes flexboligtilladelse til.  

Til forskel fra traditionelle sommerhuse er der ingen begrænsning på, hvor meget man kan anvende flexboliger. Og man må til hver en tid flytte permanent ind i huset.

Læs mere om flexboliger på www.flexbolig.nu

Nøgleord

Kontakter

Birgitte Rønnow
Sektorchef, Lolland Kommune
T 29 38 83 19

Lasse Fonager Møller
Udviklingskonsulent & Bosætningskoordinator, Guldborgsund Kommune
T 25 18 18 97

Vedhæftede filer

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Massiv opbakning til foreningskonference16.1.2020 08:42:45 CETPressemeddelelse

I forbindelse med revisionen af Masterplanen for Kultur og Fritidsfaciliteterne i efteråret 2019 foreslog Sportsråd Lolland, at der blev fulgt op med en konference, hvor foreningerne kunne drøfte udfordringer og muligheder på forenings- og facilitetsområdet i Lolland Kommune. Denne opfordring har Fritids- og Kulturudvalget taget til sig og inviteret til foreningskonference lørdag den 18. januar kl. 10-15 i Højrebyhallen. 110 foreningsfolk har tilmeldt sig konferencen, hvor de bl.a. skal drøfte fremtidens faciliteter og samarbejde på tværs.

Forslag om ændret adgang til ældreboliger sendes i høring14.1.2020 09:39:50 CETPressemeddelelse

Ældre- og Sundhedsudvalget besluttede på sit møde den 13. marts at sende forslag om justering af kommunens kvalitetsstandarder for ældre-, pleje- og midlertidige boliger i høring i otte uger. For kvalitetsstandarderne for pleje- og midlertidige boliger er der alene tale mindre præciseringer og ændringer af layout, mens der for kvalitetsstandarden for ældreboliger foreslås en ændring af kravene for adgangen til boligerne.

Mød Ældre & Sundhed på Skills14.1.2020 09:07:39 CETPressemeddelelse

Lolland Kommunes sektor for Ældre & Sundhed er med, når unge fra landets erhvervsskoler dyster i DM i Skills i Bella Center 16.-18. januar. En flok medarbejdere og to af kommunens social- og sundhedsassistentelever står i Hal E stand E-024, hvor de vil fortælle om de mange gode muligheder for at uddanne sig og arbejde inden for SOSU-området i Lolland Kommune. Fredag den 17. januar får de selskab af borgmester Holger Schou Rasmussen og sektorchef Søren Wollesen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum