Derfor bliver der købt flexboliger
Natur, lokalmiljø, ro og muligheden for en fremtidig bolig er faktorer, der spiller ind, når folk køber en flexbolig på Sydsjælland og Lolland-Falster. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner.
Flere og flere vælger at købe en flexbolig. I Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner er der solgt knap 900 flexboliger, siden flexbolig-ordningen blev indført i 2013.
For at være med til at gøre livet som flexboligejer endnu bedre, og for at få endnu flere til at se fordelene ved at have en flexbolig, har de tre kommuner lavet en spørgeskemaundersøgelse og sendt ud til flexboligejere i de tre kommuner.
Undersøgelsen viser, at flexboliger i høj grad bliver købt med henblik på at gøre dem til fremtidige boliger. Det kan f.eks. være, når børnene er flyttet hjemmefra, eller når pensionen indtræder. Indtil da bliver flexboligerne flittigt brugt som sommerhuse eller fritidshuse.
Resultaterne viser også, at den unikke natur, det venlige lokalmiljø samt roen og muligheden for at komme helt ned i gear, spiller en vigtig rolle, når det kommer til køb af flexbolig.
Det er ikke nødvendigvis folk, der i forvejen har familie og venner i områderne, der anskaffer sig en flexbolig. Faktisk viser undersøgelsen, at hele 60 % ingen tilknytning har til områderne før køb af flexbolig. Samtidig har 42 % af deltagerne i undersøgelsen folkeregisteradresse i København og omegn. Københavnerne er vilde med at have en bolig i byen og et hus på landet. Med en flexbolig får de adgang til mere natur og mere ro end i storbyen. Samtidig kan det også være en god mulighed for at opleve livet på landet, og hvis man falder godt til, kan man flytte permanent ind.
”Her i Lolland Kommune er vi glade for at se resultaterne fra undersøgelsen. Det viser jo, at folk har fået øjnene op for de skønne ting, områderne tilbyder. Derudover er det fantastisk at se, at der er mange, der køber en flexbolig med henblik på at flytte permanent ind,” siger Birgitte Rønnow, sektorchef for Strategi- og Direktionssekretariatet i Lolland Kommune.
Flexbolig-ordningen er ikke kun en fordel for dem, der køber en flexbolig. Den er også en gevinst for lokalsamfundet, fortæller Birgitte Rønnow:
”Vi får mere vækst, det skaber liv i landområderne og flexboligejerne passer på de boliger, som er egnet til flexboliger. Og så er ordningen med til, at en stor del af flexboligejerne på sigt vil flytte herned fast.
Flexboliger er også med til at styrke overnatningskapaciteten og dermed turismen, da 11 % af flexboligerne faktisk også udlejes og heraf 33 % mere end 180 dage årligt. Det bidrager jo positivt for den enkelte flexboligejer til at gøre investeringen ganske god, da lejeindtægterne reducerer de faktiske omkostninger – måske endda vender det til et plus.”
Faktaboks
Undersøgelsen blev foretaget i maj måned 2018. Der ses link til undersøgelsen herunder.
Lige knap 900 flexboligejere i Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner blev inviteret til at deltage i undersøgelsen, hvoraf 239 deltog.
Hvad er en flexbolig?
En flexbolig er et helårshus uden bopælspligt. En flexbolig kan bruges som sommerhus, fritidshus eller bare et ekstra hjem.
En flexbolig er mellem 45 og 60 % billigere end traditionelle sommerhuse, hvilket gør dem attraktive at købe som alternativ til et sommerhus.
Der skal søges godkendelse hos kommunen til den bolig, der ønskes flexboligtilladelse til.
Til forskel fra traditionelle sommerhuse er der ingen begrænsning på, hvor meget man kan anvende flexboliger. Og man må til hver en tid flytte permanent ind i huset.
Læs mere om flexboliger på www.flexbolig.nu
Nøgleord
Kontakter
Birgitte Rønnow
Sektorchef, Lolland Kommune
T 29 38 83 19
Lasse Fonager Møller
Udviklingskonsulent & Bosætningskoordinator, Guldborgsund Kommune
T 25 18 18 97
Vedhæftede filer
Information om Lolland Kommune
Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune
Program for H.M. Dronningens besøg i Smålandsfarvandet8.7.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ø-charme, historie og driftigt erhvervsliv. Der bliver plads til lidt af det hele, når Hendes Majestæt Dronningen den 31. august besøger Fejø, Askø og Lilleø som et led i Dronningens sommertogt med Kongeskibet Dannebrog.
Lolland Kommunes administration og ledelse er blandt de billigste i Danmark24.6.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny undersøgelse fra Indenrigs- og Boligministeriet viser, at Lolland Kommunes udgifter til administration og ledelse er faldet med 1,4% fra 2020 til 2021. Sættes tallet i forhold til kommunens rammevilkår, er Lolland Kommune nummer 4 i Danmark, når det handler om at have de laveste administrationsudgifter i forhold til, hvad man kan forvente.
Dannelsesrygsækken fortsætter tre år mere i Lolland og Guldborgsund kommuner23.6.2022 14:37:38 CEST | Pressemeddelelse
Dannelsesrygsækken er et tilbud til børn og unge i Guldborgsund og Lolland kommuner, der sikrer, at alle børn fra de begynder i daginstitution og til afslutningen af 9. klasse oplever kultur og dannelse som en integreret del af deres skolegang.
Entreprenør fundet til renovering af Axeltorv23.6.2022 08:58:56 CEST | Pressemeddelelse
Der er nu fundet en entreprenør til renoveringen af Axeltorv i Nakskov. Renoveringen bliver en opgave for entreprenørvirksomheden JHH Entreprenør ApS, der indtager torvet i september i år. Hele torvet forventes færdigt i sommeren 2023.
Lolland runder milepæl: Nu under 500 kontanthjælpsmodtagere15.6.2022 06:10:00 CEST | Pressemeddelelse
Lolland Kommune har haft succes med at få flere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i job. Med en målrettet indsats og et godt samarbejde med de lokale virksomheder, er det lykkedes at nedbringe antallet af kontanthjælpsmodtagere med mere end 30 % over 5 år.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum