
Der er fart på investeringer i veje og bygninger i Hovedstaden
Kommunerne i Hovedstaden bruger samlet set flere penge på at reparere huller i vejene, bygge nye institutioner eller renovere slidte plejehjem sammenlignet med resten af landet. Dog er der store forskelle blandt kommunerne i området. Dragør er med 1.560 kr. i gennemsnit pr. indbygger blandt de kommuner i hele landet, som investerer mindst i byggeri og anlæg, mens Albertslund med investeringer på 8.910 kr. er den kommune i Danmark, der investerer mest.
En del kommuner i Hovedstadsområdet bruger mellem 3.100 og 3.700 kr. pr. indbygger på at bygge og vedligeholde bygninger og veje. Det gælder eksempelvis Lyngby-Taarbæk, Frederiksberg, Hvidovre og Glostrup. I Gentofte og København bruger kommunerne hhv. 4.000 kr. og 4.450 kr. I den høje ende ligger bl.a. Brøndby med 4.850 kr., Gladsaxe med 5.310 kr. samt Høje-Taastrup med 5.750 kr. pr. indbygger.
Det viser en ny opgørelse fra Dansk Industri over kommunernes bygge- og anlægsinvesteringer i 2021.
Mads Raaschou, formand for DI Byggeri Hovedstaden, er tilfreds med det høje investeringsniveau og ser gerne, at alle kommuner investerer i særligt energioptimering i de kommende år.
- Den nuværende energi- og klimakrise kalder på, at vi renoverer på en måde, der mindsker forbruget af el og varme. Det kræver ressourcer nu og her, men det er nødvendigt. Her kan kommunerne være med til at løfte en meget vigtig samfundsopgave, som samtidig har en positiv effekt på det lokale erhvervsliv, siger han.
De 17 kommuner i Hovedstaden brugte i gennemsnit 4.270 kr. på bygge- og anlægsinvesteringer pr. indbygger, hvilket er ca. 1.000 kr. mere end landsgennemsnittet. Regionen er dermed den landsdel, hvor kommunerne i gennemsnit investerede mest pr. indbygger i 2021. Og det høje niveau glæder Mads Raaschou.
- Jeg vil gerne rose kommunerne i Hovedstaden for at være topscorere på dette område. Ordentlige trafikforhold og velholdte institutioner er afgørende for, at indbyggerne i området trives. Og så er det en god investering for kommunerne på den lange bane at reparere huller i vejene og skifte utætte vinduer løbende i stedet for at skubbe regningen foran sig. Så den prioritering er jeg meget tilfreds med, siger Mads Raaschou.
Kontakter
Formand for DI Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou, telefon 28 44 00 88
Regional konsulent for DI Byggeri Hovedstaden Ron Amir, telefon 52 13 23 21
Billeder
Links
Information om DI Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V
3377 3377https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/
DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere.
Læs mere: DI Byggeri
Følg pressemeddelelser fra DI Byggeri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI Byggeri
Nordjyderne er vilde med håndværkerfradraget25.1.2023 11:13:56 CET | Pressemeddelelse
Som en del af krisehåndteringen under Corona blev håndværkerfradraget midlertidigt forhøjet i 2021. Ifølge nye tal fra Skatteministeriet steg anvendelsen af håndværkerfradraget dermed fra 3,5 mia. kr. i 2020 til 6,5 mia. kr. i 2021.
Investeringer i veje og bygninger ligger lavt på Fyn20.12.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Der er stor forskel på, hvor mange penge de fynske kommuner bruger på at reparere huller i vejene, bygge nye institutioner eller renovere slidte skoler. Det samlede billede er dog, at investeringsniveauet i landsdelen ligger lavt. Nyborg og Assens er med ca. 1.700 kr. i gennemsnit pr. indbygger blandt de kommuner i hele landet, som investerer mindst i byggeri og anlæg, mens Svendborg og Middelfart med investeringer på ca. 3.300 kr. ligger tæt på landsgennemsnittet.
Store forskelle på investeringer i veje og bygninger blandt kommunerne20.12.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
En ny analyse fra Dansk Industri viser, at der er stor forskel på, hvor mange penge de danske kommuner bruger på at bygge nye institutioner, reparere huller i vejene eller renovere slidte plejehjem. Bornholm er med 1.520 kr. i gennemsnit pr. indbygger den kommune i hele landet, som investerer mindst i byggeri og infrastruktur, mens Albertslund ligger i top med investeringer på 8.910 kr.
Store forskelle på investeringer i veje og bygninger i Østjylland20.12.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Der er stor forskel på, hvor mange penge de østjyske kommuner bruger på at bygge nye skoler, reparere huller i vejene eller renovere slidte plejehjem. Randers er med 1.560 kr. i gennemsnit pr. indbygger blandt de kommuner i hele landet, som investerer mindst i byggeri og anlæg, mens Horsens med investeringer på 3.880 kr. ligger en del højere end landsgennemsnittet.
Store forskelle på investeringer i veje og bygninger i Sydjylland20.12.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Der er stor forskel på, hvor mange penge de sydjyske kommuner bruger på at renovere slidte plejehjem, reparere huller i vejene eller bygge nye skoler. Vejen er med 1.870 kr. i gennemsnit pr. indbygger blandt de kommuner i hele landet, som investerer mindst i byggeri og anlæg, mens Fredericia med investeringer på 5.170 kr. ligger en del højere end landsgennemsnittet.