Dansk Byggeri

Dennis sikrer, at de unge gør erhvervsuddannelsen færdig

Del

I Region Sjælland skal en særlig praktikpladskonsulent sikre, at de unge på erhvervsuddannelserne kommer godt fra start ude i virksomhederne og gennemfører både praktikperioden og erhvervsuddannelsen. Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster glæder sig over, at der er hjælp at hente, hvis lærling og mester går skævt af hinanden.

På EUC Nordvestsjælland fik 859 elever på hovedforløbet i 2019 en læreplads hos en lokal virksomhed. Det er det højeste antal indgåede uddannelsesaftaler i skolens historie. Praktikpladskonsulent Dennis Tom Pedersen skal sikre, at alle 859 elever får en god og lærerig praktikperiode ude i virksomhederne og ikke mindst fuldfører deres erhvervsuddannelse. I løbet af elevernes prøveperiode kontakter han derfor både mester og elev for at høre, hvordan det går med eleven på lærepladsen.

- Vi vil gerne mindste frafaldet, og vi kan se, at der nogle gange opstår udfordringer, fordi mester og elev har forskellige forventninger til hinanden. Mange af eleverne har ikke været på arbejdsmarkedet før, og de har derfor en anderledes måde at se et professionelt samarbejde på end den mester, de er i lære hos. Ved at få italesat de forskellige forventninger løses udfordringerne uden at få store og negative konsekvenser for elevens uddannelsesforløb, siger praktikpladskonsulent Dennis Tom Pedersen.

Praktikcentrene på Region Sjællands erhvervsskoler samarbejder om at mindske frafald på grund af udfordringer mellem læreplads og elev. Samarbejdet foregår i et fælles EU-projekt kaldet ”Styrket praktik i Region Sjælland.” 

- Særligt de små virksomheder i lokalområdet melder positivt tilbage på den dialog, de har haft med EUC Nordvestsjælland og praktikpladskonsulenten. De tager nemlig ofte mange elever, og de går op i at lære de nye elever deres håndværk, men de er jo ikke eksperter i at hjælpe med fx sociale problemer. Derfor er den sparring og dialog, de har med praktikpladskonsulenten rigtig god, fordi det ofte er små ting, der skal til, siger formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster Jesper Toftebjerg Andersen.

- Nogle gange opstår udfordringerne, fordi eleven kommer med en diagnose, som virksomheden ikke er klar over, eller skal have hjælp til at tilgodese på arbejdspladsen. Og her får virksomheden igen den nødvendige sparring i forhold til, hvordan virksomheden kan støtte eleven under uddannelsen. Fx ved at give eleven en mentor i virksomheden og på skolen, siger praktikpladskonsulent Dennis Tom Pedersen.

Praktikpladskonsulentens arbejde er, udover at være en del af EU-projektet ”Styrket Praktik,” også en del af partnerskabsaftalen mellem Holbæk Kommune, Holbæk Erhvervsforum, LO, Dansk Byggeri og EUC Nordvestsjælland, som har fokus på at mindske frafaldet af unge på hovedforløbet af en erhvervsuddannelse.

 

Kontakter

Praktikpladskonsulent Dennis Tom Pedersen, telefon 23 66 47 35
Formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster Jesper Toftebjerg Andersen, telefon 40 21 75 65

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

 

 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Corona har ikke fået udenlandske håndværkere til at blive hjemme26.8.2020 09:00:00 CESTPressemeddelelse

Coronakrisen har ikke fået de udenlandske medarbejdere i bygge- og anlægsvirksomhederne til at rejse hjem i større antal. Efter en nedgang på godt 1.600 fra marts til april steg tallet hurtigt igen. Og i juni var antallet af udenlandske medarbejdere oppe på niveau med juni sidste år, viser en analyse fra Dansk Byggeri, der er lavet på baggrund af tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum