Haderslev Kommune

Den legende skole bygges i Haderslev

Del

I foråret 2020 skal den nye skole i den sydlige del af Haderslev stå klar. Arkitema Architects A/S med Sloth Møller som underrådgiver har vundet konkurrencen om at bygge fremtidens læringsrum, hvor hver årgang samles i klynger uden klasselokaler.

Fredag den 8. december klokken 12.00 kunne Haderslev Kommune afsløre planerne for den nye skole i den sydlige del af byen.

”Fremtidens skole ligger i Haderslev Kommune. Vi har lavet et modigt udspil, hvor vi tænker nyeste læringsformer ind i bygningerne, og nu står vi med et projekt, der på fornemmeste vis imødekommer det krav og samtidig skaber udvikling og sammenhængskraft i det sydlige Haderslev”, siger borgmester i Haderslev Kommune, H. P. Geil.

Skolen, der skal bygges med træ som det væsentligste materiale, har ikke et eneste klasselokale, men hver årgang er samlet i klynger i såkaldte læringszoner. I læringszonerne er der plads til tavleundervisning, men også til at trække sig tilbage i fordybelse eller arbejde i grupper.

”Vi arbejder allerede med at tænke i årgange frem for klasser på begge vores afdelinger, og nu får vi så en skole, hvor rammerne til det arbejde bliver ideelle. Det kommer til at give os mulighed for at tilrettelægge undervisningen og tænke læring på en helt ny måde, hvor indretningen inviterer til indhold og form,”, siger Karsten Jessen, der er skoleleder på Sønder Otting Skole.

Arkitema har tegnet en skole, der består af en masse forskellige byggesten, som kan flyttes rundt efter kommunens egne ønsker. Nu følger en proces, hvor elever, medarbejdere, forvaltning og politikere skal kigge på, hvordan skolen helt præcist skal udføres. Derefter er byggeriet planlagt til at gå i gang i starten af 2019.

”Når valget i konkurrencen er faldet på Arkitema, skyldes det flere ting. Noget, der især har spillet en rolle, er muligheden for at tilpasse projektet efterfølgende. Og så har Arkitema virkelig forstået at omsætte vores vision om den legende skole til en skole, der flytter grænser for, hvordan børn og unge undervises”, siger Signe Knappe, der er formand for Udvalget for Børn og Familier og medlem af dommerkomitéen.

I byggeriet har man tilstræbt en vis bæredygtighed, hvilket for eksempel betyder, at al regnvand håndteres på stedet og ikke ledes i kloakken. Ligesom skolen er bygget med træ som det væsentligste byggemateriale, hvilket både giver et godt indeklima og reducerer co2-udledningen i forhold til produktion af byggematerialer.

Haderslev Kommune har afsat 123 mio. kroner til byggeriet af den nye skole, der skal bygges i den sydlige del af Haderslev mellem Erlev Bjerge og Gammel Hørregårdsvej. Skolen skal rumme Sønder Otting Skoles børne- og juniorunivers, det vil sige 0. til 6. årgang, og bliver dermed hjemsted for omkring 500 elever og 65 medarbejdere.

Finalisternes projekter kan ses i aulaen på Sønder Otting Skole i Buegade indtil skolen holder juleferie. Derefter flyttes de til Haderslev Rådhus, hvor de kan ses indtil midten af januar.

Kontakter

Karsten JessenSkoleleder, Sønder Otting Skole

60937164

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum