Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse demonstrerer: Midterregering er et klimasvigt

Del
Den Grønne Ungdomsbevægelse kræver en grøn regering. Mette Frederiksens udmelding om at danne en midterregering med partier uden reel klimapolitik i stedet for med det rød-grønne flertal er et svigt både over for klimaet og for partiets vælgere. For Socialdemokratiets valgslogan “Rødt flertal = grøn fremtid” var tilsyneladende rent bluff.

Den Grønne Ungdomsbevægelse vil torsdag den 24. november kl 8.30-9.30 stå foran Statsministeriet med kravet om en grøn regering. Mette Frederiksen meldte i går ud, at hun har fravalgt et rød-grønt flertal og i stedet vil danne en bred midter-regering. Det det et stort svigt, at Socialdemokratiet vil basere sin regering og et flertal på blå partier som Venstre og Moderaterne, der ikke har en seriøs klimapolitik. 

“Socialdemokratiet gik selv til valg på sloganet “Rødt flertal = grøn fremtid”. Socialdemokratiet svigter altså ikke kun klimaet og de kommende generationer med onsdagens udmelding. Man svigter også de vælgere, der stemte på partiet i den tro, at de ville gennemføre ambitiøs klimahandling med de eneste partier, der har vist sig i stand til at fremlægge konkret og tilstrækkelig klimapolitik. Det har ikke et eneste parti i blå blok gjort, hvorimod partierne i rød blok i højere og mindre grad har klimapolitik på linje med videnskaben,” udtaler Mette Susgaard.

Under valget forsøgte flere blå partier med klimaplaner, men ingen af dem er tilstrækkelige: 

“Valgkampen viste tydeligt, at Danmarks klimapolitik ikke må overlades til partierne til højre for midten. Mens de rød-grønne partier alle præsenterede forslag om højere CO2-reduktionsmål, omfattende omlægning af landbrug og langt mere natur, havde hverken Venstre eller Moderaterne regnet på CO2-reduktioner i deres klimaudspil. I stedet satser partierne på, at milliarddyre teknologier vil redde os fra klimakatastrofen,” siger Andreas Stokkendal.

Det flertal, som Socialdemokratiet ønsker at danne regering med, med, har en historie bag sig af klimanøl:

“Venstre har historisk fritaget landbruget for klimakrav, og partiet bakker heller ikke op om det altafgørende  2025-mål for CO2-reduktioner. Partiet har ingen konkret plan for, hvordan Danmark skal leve op til sine klimamål og sit internationale klimaansvar Derfor er vi dybt bekymrede for, at partiet kan få adgang til regeringskontorerne midt en accelererende klimakrise,” udtaler Eske Bentsen. 

Den Grønne Ungdomsbevægelse vil fortsætte med at presse på for en så grøn regering som muligt og huske politikerne på det grønne mandat, som valget gav dem.

Nøgleord

Kontakter

Information om Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse
Den Grønne Ungdomsbevægelse
Grundtvigs Sidevej 2
1865 Frederiksberg C

+45 ‪30 63 66 36https://www.dgub.dk/

Den Grønne Ungdomsbevægelse kæmper for en grøn og retfærdig fremtid. Vi er en græsrodsbevægelse af unge over hele landet og er partipolitisk uafhængige.

Følg pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse: Klimarådets rapport burde få alle advarselslamperne til at bimle i statsministeriet28.2.2023 11:05:00 CET | Pressemeddelelse

I dag d. 28. februar publicerede Klimarådet sin årlige statusrapport, der gør status over den politiske klimaindsats i Danmark. Her dumper rådet regeringens indsats og klarlægger, at den danske grønne omstilling hænger i en tynd tråd. Den vedtagne klimapolitik er for risikobetonet, og 2025-målet er næsten uden for rækkevidde. Altafgørende implementering mangler, og i alt fra industri til landbrug halter den grønne omstilling gevaldigt bagefter.

Den Grønne Ungdomsbevægelse byder velkommen til de nye klimaministre med åben invitation til drøftelser om regeringens klimaindsats15.12.2022 13:43:06 CET | Pressemeddelelse

Torsdag trådte 23 ministre ud igennem Amalienborgs grønne døre, og den Grønne Ungdomsbevægelse stod klar med skilte, hvorpå der stod “En Grøn Retfærdig Fremtid” skrevet. Den kommende regeringsperiode er afgørende for vores fælles fremtid, og regeringen står, ifølge bevægelsen, over for svære og vigtige valg om Danmarks indsats i en accelererende klimakrise.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum