Alexandra Instituttet

Den grønne omstilling bør være digital - og ambitiøs!

Del

Vi ved godt, hvilke udfordringer vi står overfor med klimaforandringerne, og at de nye teknologier kan hjælpe os et stykke af vejen. Det er når den viden skal omsættes til handling i vores virksomheder, at vi har problemet. For hvordan griber man grøn omstilling an, og hvilke teknologier kan anvendes til hvad, så det både giver mening i forhold til klimaet og bundlinjen? Det var der mange gode bud på til InfinITs SummIT 2020 – du får et udpluk her.

Hvis du skulle finde på én ting, der kunne bidrage til at gøre verden mere grøn, hvad skulle det så være? Det spørgsmål åbnede InfinITs SummIT 2020 og satte stemningen for en dag, hvor der blev opfordret til at tænke nyt og stort. 

Der var en perlerække af dygtige oplægsholdere på programmet, og vi kan anbefale at gå ind at se optagelserne fra dagen for at få alle guldkornene med (https://getvisualtv.net/stream/?infinit-vh7qn-56dq0-vvz3i-om14a). Men nogle pointer gik igen i løbet af dagen, og dem samler vi op på her.

Hvordan ser den ideelle bæredygtige virksomhed ud, og hvilke teknologier kan understøtte min rejse derhen?

For det første kom flere af oplægsholderne ind på, hvordan mange virksomheder begår den fejl at tro, at de kun må kommunikere om den grønne omstilling, som de allerede er i gang med. Ofte ser virksomhederne på, hvad de gør noget inden for i dag, hvad de har data på, og hvor de kan justere lidt. Og selvfølgelig skal man starte et sted, og plukke de lavthængende frugter. Men det kan holde nogle tilbage fra at blive mere ambitiøse, hvis ikke de vil åbne op om, hvor langt man er fra målet på andre områder. I stedet bør man ikke begrænse sig ved at tage udgangspunkt i det man allerede gør, men i stedet spørge: hvordan ser den ideelle bæredygtige virksomhed ud, og hvilke teknologier kan understøtte min rejse derhen? Ud fra det kan man så sætte sig mål, man kan arbejde hen imod. Kunderne forventer ikke, at man allerede er i mål, men de vil gerne kunne se, at man er på vej.  

En ambitiøs og ærlig målsætning sender ikke kun et signal til jeres kunder men kan også hjælpe jer til at nå målet med hjælp fra jeres leverandører. For flere virksomheder er den egentlige grønne udfordring, at deres leverandørers forretningsgange ikke understøtter virksomhedens opstillede mål. Hvis man fortæller omverdenen, hvilke mål man jagter, så vil leverandørerne have en mulighed for at byde ind med deres hjælp og omlægge deres adfærd, så det passer ind i virksomhedens mål.  

Inddrag medarbejderne i den grønne omstilling – ikke kun CSR-afdelingen

Et budskab, der ligeledes gik igen på dagen, er, at grøn omstilling ikke er et projekt udelukkende for CSR-afdelingen. Som virksomhed har man langt større chance for at lykkes, hvis alle medarbejdere inddrages – fra dem på gulvet til det øverste lag. Ledelsen bør tage styring på projektet, så det kommer til at passe ind i forretningstankegangen, men også medarbejderne i alle dele af virksomheden vil kunne bidrage med gode ideer fra deres stol. Det er dem, der ved, hvordan jeres arbejdsgange kan optimeres, hvordan teknologierne virker og kan forbedres – og de vil føle større ansvar for at deltage i omstillingen, hvis de bliver inddraget fra starten. 

Digitale teknologier understøtter den grønne omstilling på mange måder

Digitale teknologier kan bruges på kryds og tværs af alle udfordringerne. Lige fra at få medarbejderne inddraget i processen med jeres grønne omstilling, over at få viden gennem data om, hvor man skal sætte ind for at få størst effekt i forhold til indsats, og til at gøre forretningsgangene mere grønne med en lille indsats. I optagelserne fra dagen kan du få konkrete eksempler på, hvordan eksempelvis Dell, Microsoft og COOP konkret har understøttet deres klimaindsatser med teknologi. 

Tak til jer der så med på dagen – nogle af jer helt fra Helsinki, Oslo, Wien, Paris og Neuruppin! Selvom vi i InfinIT er kede af ikke at kunne holde et fysisk arrangement i år, så er vi glade for, at SummIT blev tilgængeligt for flere. 

InfinIT er et af statens 17 innovationsnetværk med fokus på IT, hvor du kan få hjælp til, hvordan I får mest ud af jeres digitale indsatser. Ved årsskiftet bliver vi til DigitalLead sammen med en række andre aktører, hvor du kan hente den samme hjælp – men indtil da har vi stadig masser af spændende arrangementer på programmet – se, hvilke du ikke vil gå glip af her (https://infinit.dk/arrangementer/). 

Vi håber på at se jer til vores næste arrangementer, uanset hvor I ser med fra.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet
Alexandra Instituttet
Åbogade 34 · Njalsgade 76, 3. sal
8200 Aarhus N · 2300 København S

+45 70 27 70 12https://alexandra.dk

100 eksperter under ét tag 

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger. 

Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter

Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.

 
 

Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Beskytter coronapasset vores data godt nok?9.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det skabte stor debat, da smitteopsporingsapp’en blev lanceret, for vi ville gerne være sikre på, at vi ikke blev overvåget unødigt gennem app’en. Nu er der kommet et digitalt coronapas, og det har ikke skabt den samme debat om privatliv og overvågning. Vi bør dog være mindst lige så opmærksomme nu, for også her kan der være en risiko for tracking af vores færden. Vi giver et bud på, hvor godt vores data er beskyttet i det nuværende pas, og hvordan vi kan optimere sikkerheden med nye teknologier.

Sådan ser en række arkitektfirmaer på mulighederne med digitale services8.6.2021 16:07:20 CEST | Pressemeddelelse

Arkitektbranchen spår succes for de AI-virksomheder, der kan imødekomme arkitektfirmaers behov for at opsamle data om brugeradfærd og energiforbrug, hvis de også kan bringe data i spil inden for bæredygtighed. Sådan lyder en af konklusionerne fra en række arkitektfirmaer i en undersøgelse udført af Alexandra Instituttet om fremtidens brug af data til digitale services i en arkitektbranche i forandring.

Jammerbugt kommune skal tilpasse til klimaforandringer med kunstig intelligens fra KMD, DTU og Alexandra Instituttet7.5.2021 11:55:38 CEST | Pressemeddelelse

Voldsommere nedbør og ændringer i grundvandsstanden udfordrer byplanlægningen hos kommunerne. Jammerbugt Kommune sætter nu strøm til et prominent AI-signaturprojekt i form af et datadrevet screeningsværktøj med KMD som hovedleverandør i projektets første fase, og den nordjyske kommune forventer et markant bedre beslutningsgrundlag, når der skal anlægges infrastruktur og bygges nyt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum