Erhvervsministeriet

Delegation i Düsseldorf skal flage det danske tour-bud

Del

En større dansk delegation gæster i weekenden Düsseldorf under årets Tour de France-start. Besøget skal være med til at overbevise folkene bag Tour de France om, at Danmark er det rigtige valg for placeringen af en Grand Départ i 2020 eller 2021.

På lørdag går starten for sommerens Tour de France. Starten – den såkaldte Grand Départ – går i år fra den tyske by Düsseldorf, men forhåbentlig går der ikke mange år, før verdens største cykelløb lægger vejen forbi Danmark.

I juni 2016 blev det danske bud på en dansk Tour de France-start officielt overrakt til tour-arrangøren A.S.O. Siden da har regeringen og parterne bag det danske Tour-bud arbejdet målrettet på at styrke relationerne til A.S.O. og fastholde opmærksomheden på det danske Tour-bud.

Denne weekend rejser en større dansk delegation til Grand Départ i Düsseldorf for at vise den massive opbakning til en dansk Tour de France-start, som indeholder i alt tre etaper: Åbningsetapen i København, en etape fra Roskilde til Odense og en etape fra Vejle til Sønderborg.

Bag buddet står: Erhvervsministeriet, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune, Roskilde Kommune, Odense Kommune, Vejle Kommune, Sønderborg Kommune, Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Syddanmark.

I weekendens delegation deltager blandt andet:

  • Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen
  • Regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen
  • Borgmester i Vejle Jens Ejner Christensen
  • Borgmester i Sønderborg Erik Lauritzen
  • Direktør i Sport Event Denmark Lars Lundov
  • Ambassadør i Tyskland Friis Arne Petersen

Derudover deltager en række repræsentanter fra bl.a. Erhvervsministeriet, Københavns Kommune, Odense Kommune, Wonderful Copenhagen m.fl.

Bud-bogen, præsentationsfilm, fakta og fotos kan findes på: www.em.dk/tdf

#TourstartDK

Følg os også TourstartDK på Facebook og Twitter.

Link til pressemeddelelse og fakta om det danske Tour-bud

Pressekontakt: Erhvervsministeriet, Sara Ringgaard Price, srp@em.dk, tlf. 91 39 94 07

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum