DEO

Debatarrangement i Vejle: Hvordan sikrer vi pressefriheden i EU?

Del

Pressefriheden bliver mere og mere truet i EU. Særligt i Polen og Ungarn ser vi, at antallet af statslige indgreb mod regeringskritiske journalister stiger. Hvad kan EU gøre for at styrke pressefriheden i EU og beskytte europæiske journalister? Oplæg og debat med Vibe Termansen (DEO), Kira Marie Peter-Hansen (SF) og Morten Løkkegaard (V).

De seneste år har vist, at pressefriheden bliver mere og mere truet i store dele af Europa. Polen er faldet fra en 18. til en 62. plads på World Press Freedom Index (ud af 180 lande) siden 2015, og Ungarn er i år helt nede på en 89. plads. 

Flere og flere demokratisk valgte politiske ledere forsøger at underminere mediernes rolle i et demokratisk samfund, og anser journalister for at være modstandere. Stats-tv i Polen er ifølge Reporters Without Borders (2020) blevet regeringens propaganda-apparat og dens bedste kampagneredskab ved valg. 

Hvad sker der, når regeringen kontrollerer pressen, der uafhængigt skal kontrollere magten? Hvad betyder det for ytringsfriheden – og for demokrati-opfattelsen? Og hvad kan EU gøre for at forhindre en yderligere nedgang i pressefriheden?

Oplæg og debat med de danske medlemmer af EU-Parlamentet Kira Marie Peter-Hansen og Morten Løkkegaard samt analytiker i DEO Vibe Termansen. Mette Frobenius er ordstyrer på debatmødet.  

Debatmødet afholdes på Vejle Bibliotekerne den 2. november kl. 16.00-17.30. 

Debatten er del af projektet Ytringsfrihed i EU, der gennemføres i et samarbejde mellem Mette Frobenius og DEO. Projektet er støttet af Europa-Nævnet. 

For yderligere information og kommentarer kontakt: 

Analytiker i DEO og Polensekspert Vibe Termansen 

70 26 36 66 eller vibe@deo.dk 

Nøgleord

Kontakter

Vibe TermansenSeniorprojektleder og analytiker

Ekspert i polsk politik, samfund og historie. Følger med i samudviklingen i hele Centraleuropa, derunder demokrati- og retsstatsprincipper, medier, menneskerettigheder, LGBT, historiepolitik, klima, udvandring, fri bevægelighed, og forholdet til udlandet.

Vibe er cand.mag. i historie og østeuropastudier. Arbejdede som journalist og redaktør ved Weekendavisen 2008-18. Desuden har hun arbejdet for Den danske Ambassade i Warszawa, skrevet for Information og holdt foredrag. Hun udgav i 2019 bogen Kampen om Centraleuropa.

vibe@deo.dk

Billeder

Links

Information om DEO

DEO
DEO
Nordkystvejen 2F
8961 Allingåbro

61 27 72 56https://www.deo.dk/

DEO er et landsdækkende oplysningsforbund, som arbejder for demokrati i Europa. Vi er partipolitisk neutrale, men stiller kritiske spørgsmål og sætter problemer til debat. Vi arbejder for at engagere folk i EU-spørgsmål og søger at skabe rammerne for en levende og kvalificeret demokratisk debat. 

DEO’s formål er at fremme debat og oplysning om Den Europæiske Union. Ud fra en demokratisk tankegang ønsker vi at aktivere flest mulige i en alsidig og fordomsfri debat om det europæiske samarbejdes indhold og rammer.

Følg pressemeddelelser fra DEO

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DEO

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum