DEO

Største oplysningsprojekt om forsvarsforbeholdet går i luften i dag

Del
I dag den 4. maj lanceres oplysningsavisen om forsvarsforbeholdet på hjemmesiden www.eu-forbeholdet.dk. Avisen er politisk neutral og med en bevilling på 1,85 mio. kr. det absolut største oplysningsprojekt forud for folkeafstemningen. Bag projektet står OLFI, DEO, RIKO og Atlantsammenslutningen.
Illustration: https://mariepriem.dk/
Illustration: https://mariepriem.dk/

Omkring en tredjedel af vælgerne er i tvivl om, hvor de skal sætte deres kryds, når der skal stemmes ja eller nej den 1. juni. Men samtlige vælgere grubler nok over en række basale spørgsmål: Hvad er forsvarsforbeholdet? Hvordan fungerer EU’s forsvarssamarbejde i dag? Hvad er fremtiden for europæisk sikkerhedspolitik?

I dag er der hjælp på vej. DEO lancerer sammen med tre partnere en hjemmeside, hvor vælgerne kan finde ikke bare svar på deres spørgsmål, men også analyser og baggrund, der kvalificerer deres stillingtagen. Hjemmesiden har samme redaktionelle indhold, som den landsdækkende oplysningsavis, der udkommer i hundredtusindvis af eksemplarer midt i maj.

Bag avisen står fire partnere, der alle ser det som deres fornemmeste pligt at tage vælgernes kritiske spørgsmål og bekymringer helt alvorligt og søge nuancerede svar fra landets førende eksperter – og fra politikerne.

Avisen er et landsdækkende materiale på tryk, der forholder sig neutralt til afstemningsspørgsmålet. Den udkommer i et samlet oplag på over 600.000 eksemplarer. Avisen husstandsomdeles til 541.000 postkasser i hele landet og vil være at finde på alle biblioteker, rådhuse og uddannelsesinstitutioner.

Avisens indhold findes på hjemmesiden og det samlede projekt understøttes af videoproduktioner og oplysningskampagner på de sociale medier.

Folketingets pulje, der uddeles af Europa-Nævnet, har bevilget 1,85 millioner kroner til projektpartnerskabet, der består af Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO), specialmediet OLFI, Atlantsammenslutningen og Rådet for International Konfliktløsning.

Du finder hjemmesiden på: www.eu-forbeholdet.dk

Kontakt: Ansvarshavende redaktør, Rasmus Nørlem Sørensen.

Kontakt partnere: https://eu-forbeholdet.dk/om-avisen/

Kontakter

Rasmus Nørlem SørensenChefanalytiker og sekretariatsleder

Sekretariatsleder og chefanalytiker i DEO. Ekspert i EU’s demokrati, europæisk offentlighed, folkelig deltagelse og lobbyisme. Følger desuden nøje med i de store politiske debatter i Europa - herunder Brexit, EU's fremtid, social søjle, vækststrategi, og frihandel.

Rasmus har arbejdet som EU-journalist, redaktør og mødearrangør siden 2009 og optræder jævnligt i medierne som europæisk ekspert og kommentator.

Tlf:+45 61 27 72 56rasmus@deo.dk

Billeder

Illustration: https://mariepriem.dk/
Illustration: https://mariepriem.dk/
Download

Links

Information om DEO

DEO
DEO
Nordkystvejen 2F
8961 Allingåbro

70 26 36 66https://www.deo.dk/

DEO er et landsdækkende oplysningsforbund, som arbejder for demokrati i Europa. Vi er partipolitisk neutrale, men stiller kritiske spørgsmål og sætter problemer til debat. Vi arbejder for at engagere folk i EU-spørgsmål og søger at skabe rammerne for en levende og kvalificeret demokratisk debat.

DEO’s formål er at fremme debat og oplysning om Den Europæiske Union. Ud fra en demokratisk tankegang ønsker vi at aktivere flest mulige i en alsidig og fordomsfri debat om det europæiske samarbejdes indhold og rammer.

Følg pressemeddelelser fra DEO

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DEO

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye