DI - Dansk Byggeri

De sydjyske sommerhuse er nu Danmarks største

Del

De syd- og sønderjyske sommerhuse bliver større og større. De sidste ni år er de vokset så meget, at et gennemsnitssommerhus i Syd- og Sønderjylland nu er større end i alle andre landsdele. Det viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

- Flere af sommerhusområderne op langs den jyske vestkyst i Syd-, Sønder- og Vestjylland er karakteriseret ved at have flere store udlejningshuse end i de fleste andre landsdele. Det er formentlig en af forklaringerne, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard, Dansk Byggeri.

Sommerhusene i Syd- og Sønderjylland er i år mere end 84 kvadratmeter i gennemsnit. Det er halvanden kvadratmeter større end de vestjyske sommerhuse, som er næststørst. Landsgennemsnittet er 75 kvadratmeter, og i bund finder man de vest- og sydsjællandske sommerhuse, der er godt 65 kvadratmeter i gennemsnit.

De syd- og sønderjyske sommerhuse er vokset mest

Det er også i det syd- og sønderjyske, at sommerhusene har haft mest vokseværk. Her er sommerhusene i gennemsnit blevet 4,5 kvadratmeter større siden 2011.

- Hovedforklaringen på, at sommerhusene er blevet større, er, at ejerne bygger til. Det spiller også ind, at ældre sommerhuse bliver revet ned og erstattet af større, og endelig kan det have betydning, at nedlagte landbrugsejendomme opnår sommerhusstatus, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard, Dansk Byggeri.

 
 

Kontakter

Økonomisk konsulent Jacob Hangaard, jha@danskbyggeri.dk, telefon 61 66 53 58

Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Vedhæftede filer

Information om DI - Dansk Byggeri

DI - Dansk Byggeri
DI - Dansk Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

72 16 00 00http://Danskbyggeri.dk

 

 
 

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri

Vesthimmerland investerer over dobbelt så meget som Brønderslev28.10.2020 05:00:00 CETPressemeddelelse

Mens Vesthimmerland og Thisted har investeret i omegnen af 3.000 kr. pr. indbygger i renovering og nybyggeri af f.eks. børnehaver, plejehjem og ny asfalt, så har Brønderslev og Frederikshavn kun brugt godt 1.200 kr. pr. indbygger. Nordjylland er den landsdel, hvor kommunerne i gennemsnit investerer mindst pr. indbygger i byggeri, renovering og anlæg, viser nye tal. Det er godt at være fornuftig, men skoler, sportshaller og veje må ikke forfalde, mener DI Dansk Byggeri Nordjylland.