Danskerne vil have symmetriske juletræer
Symmetri står øverst på danskernes ønskesedler i år. I hvert fald når det gælder juletræet. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Norstat for Landbrug & Fødevarer.
I undersøgelsen svarer 55 procent af danskerne, at juletræets symmetriske udsende er vigtigt, når de skal vælge det juletræ, der skal pynte hjemme i stuen. Det er signifikant flere end sidste år, hvor kun 38 procent svarede, at træets symmetriske udtryk var vigtigt. Og det bringer ’symmetrisk udsende’ øverst på listen over, hvad der er vigtigt for danskerne, når de skal købe juletræ.
- Vi ser en ret stor stigning i år i antallet af danskerne, der gerne vil have et flot symmetrisk juletræ, når vi sammenligner med sidste år. Corona krisen har allerede ændret meget i vores adfærd, herunder at vores hjem er blevet vigtigere end nogensinde før. Det er derfor nærliggende at tro, at Corona også påvirker vores jul på andre måder end at vi måske er færre samlet end normalt. Vi vil især i år gerne have en dejlig perfekt juleaften, når nu verden udenfor hoveddøren kan føles usikker, siger Per Vesterbæk, analysechef i L&F.
Danskerne finder juletræet lokalt
Når jagten sætter ind efter det perfekte symmetriske juletræ, besøger danskerne ofte en lokal producent. Faktisk køber hele 65 procent af danskerne deres juletræ hos en lokal producent i år ifølge undersøgelsen – og heraf vælger lidt under halvdelen af fælde træet selv.
Hos juletræsforhandleren Roerstensgaard i udkanten af Ishøj kan man godt mærke, at julen og det rette juletræ er vigtigere for danskerne i år:
- Vi sælger altid mange juletræer her på gården, men i år har der virkelig været gang i salget. Sammenlignet med sidste år har jeg solgt 30-40 pct. flere juletræer i de sidste to weekender end jeg gjorde sidste år. Det virker til, at langt flere er på jagt efter et juletræ i år. Det har nok noget at gøre med corona, da mange måske holder flere, men mindre, juleaftensfester og så bliver mange nok hjemme fra den årlige julerejse. Og det betyder, at flere end normalt har brug for et juletræ, siger Roerstensgaards gårdejer Peter Bertelsen og tilføjer:
- Så det glæder mig da meget. Jeg går jo og passer de her træer hele året, så det er skønt, der er så mange, der gerne vil have dem med hjem og pryde stuen.
Kontakter
Yderligere info om undersøgelsen via presserådgiver Mille Marie Christensen, mic@lf.dk, 61702047
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
L&F: Fremdrift i lavbundsprojekter viser, at frivilligheden virker9.7.2025 07:45:00 CEST | Pressemeddelelse
Over halvdelen af de lavbundsjorde, der ifølge trepartsaftalen skal udtages, er nu identificeret. Lokal inddragelse og frivillige aftaler er en del af forklaringen på den store succes.
1000 børn tager på Madskoler i sommerferien30.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Denne sommer tager 1000 madglade børn grydeskeen i egen hånd og sender forældrene ud af køkkenet. Sammen med frivillige instruktører bruger børnene fem dage på at dyrke madglæden imens nye venskaber spirer.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt24.6.2025 10:25:16 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Limfjorden er der opbakning fra lodsejerne. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring omegnen.
Lokale landmænd tager ansvar i den grønne trepart24.6.2025 10:24:45 CEST | Pressemeddelelse
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring lillebælt.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvar lokalt24.6.2025 10:23:50 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Lillebælt er der god stemning og opbakning fra lodsejerne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum