Ingeniørforeningen, IDA

Danskerne sætter deres lid til teknologi som løsning for klimakrisen

Del

Når klimaudfordringerne skal løses, satser danskerne på, at teknologien bliver vores bedste ven. Omtrent hver anden danskerne mener, at teknologi kan løse klimakrisen. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra IDA.

Teknologi kan løse klimakrisen. Det mener 48 procent af af danskerne ifølge en ny befolkningsundersøgelse, som Userneeds har lavet for Ingeniørforeningen, IDA.

»Vi er nået langt, siden man først begyndte at diskutere teknologi, da det første transatlantiske telegrafkabel blev trukket mellem USA og Storbritannien for 169 år siden. Mange taler i dag om teknologi som løsning på en af vor tids største udfordringer: klimakrisen. Heldigvis har befolkningen også forstået, at teknologi er en del af løsningen på klimakrisen,« siger Thomas Damkjær Petersen, der er formand for IDA.

Danmark har skrevet under på Paris-aftalen, der forpligter os til at bidrage med at holde den globaletemperaturstigning på under 1,5 grader. Danmark har også et officielt mål om at være CO2-neutralt i 2050. Ved at satse benhårdt på de rette teknologier, så er det rent faktisk muligt at gøre Danmark klimaneutralt allerede i 2045. IDAs Klimasvar viser vejen. Elbiler, solceller og vindkraft er allerede kendte teknologier, der bidrager til at løse klimakrisen, men flere teknologier skal i spil for at komme i mål.

»Danmark er et moderne, højteknologisk samfund, som kan bevare en høj levestandard samtidig med, at vi på længere sigt kommer vores CO2-udledning til livs. Heldigvis kan vi tage mange af de allerede eksisterende teknologier i brug som eksempelvis Power-to-X, når det kommer til at lede os hen mod et klimaneutralt samfund. Teknologi kan ikke alene løse klimakrisen, men den kan bidrage i væsentlig grad. Det er mennesker og kultur, der har drevet teknologierne i en uholdbar retning, som har skabt de klimaudfordringer, vi står med nu. Løsningen handler derfor også om at ændre mennesker og kultur,« siger Thomas Damkjær Petersen.

Nøgleord

Kontakter

Presserådgiver Tina Splidsboel - tsp@ida.dk - tlf. 60 666 700

Billeder

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum