Danskerne laver flødeboller som aldrig før: Sådan kommer du i gang
Den danske kagekultur er under rasende udvikling, godt hjulpet på vej af Blomsterberg-effekten, tv-programmer som Den Store Bagedyst og de bloggere, som deler ud af lækker inspiration og gode tips og tricks til at lykkes i køkkenet.
Den nyeste bagedille, som har ramt de danske bageentusiaster er den ærkedanske kending, flødebollen. Det kan mærkes hos en af landets største bageudstyrsbutikker, Bagetid.dk, der melder om markant stigende interesse i både rådgivning og råvarer til flødebollen.
– Vi får rigtig mange henvendelser og spørgsmål omkring smeltechokolade, kakaosmør og marcipanbunde, netop fordi folk kaster sig ud i flødeboller. Faktisk sælger vi otte gange så meget tilbehør til flødebollebagning i forhold til for et halvt år siden, fortæller Carmen Gesto der er prisvindende kageekspert og produktspecialist for Bagetid.dk.
Samme oplevelse har blogger og bageekspert, Frederikke Wærens:
– Alle kender flødebollen, men jeg tror også, at mange har fået i hovedet, at den er svær at lave og lykkes med. Og det er den virkelig slet ikke. Den kræver lidt udstyr, men når man først har været igennem flødebolletrinene en enkelt gang, så er det virkelig nemt at arbejde i.
– Det spændende ved flødebollen er, at du kan lave den på mange forskellige måder og med vidt forskelligt fyld. Den mest populære opskrift på hele min blog er faktisk en hel kage af flødebolle, siger Frederikke Wærens.
Bloggerens bedste tips: Sådan lykkedes dine flødeboller altid!
Vil du have succes med flødebollen, så er det vigtigt at have styr på grejet. Det fortæller Carmen Gesto:
– Succesen for flødebolleeventyret afhænger meget af ingredienserne, så køb godt kakaosmør til at blande i chokoladen. Det gør chokoladen meget lettere at holde flydende og giver dig et sprødt knæk, siger Carmen Gesto.
Og til den kommende flødebolleskaber, så har Frederikke Wærens tre gode råd til, hvordan du næsten altid får succes med de chokoladeovertrukne skumsager i køkkenet.
Hold temperaturen
Sukkeret skal koges op ved 117 grader mens chokoladen gerne skal blive flydende når den rammer 33 grader. Og det er svært på øjemål, så invester i et godt køkkentermometer. Det er virkelig vigtigt for flødebollesuccesen.
Hav tålmodighed
Når sukkeret har kogt, bundene er afbagte og chokoladen er perfekt tempereret, så kommer det store øjeblik. Men det er vigtigt, at skummet får lov at køle af, når det er sprøjtet op, inden de nøgne flødeboller dyppes i chokoladen.
Hold dig ikke tilbage
Klassisk flødebolle med kridhvidt skum og chokoladeovertræk er lækkert, men hvad med lidt hasselnøddedrys, eller måske et blødende karamelfyld. Tænk flødebollen som en base, som du kan variere næsten i det uendelige.
Nøgleord
Kontakter
Lars Schmidt Larsen
Direktør, GBOnline.dk
(+45) 60 20 20 71
lsl@gbonline.dk
Billeder
Links
Information om Bagetid ApS
Bagetid.dk er Danmarks største webshop og bageunivers med flere end 3.000 bageartikler, ingredienser og opskrifter. Bagetid har tilknyttet en af landets bedste kageeksperter, Carmen Gesto, til at udvælge produkter, vejlede og inspirere. Læs mere og bliv inspireret på bloggen Bagetid.dk
Følg pressemeddelelser fra Bagetid ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Bagetid ApS
Få is på: Sådan laver du sommerens søde fristelser23.6.2020 06:26:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark er en is-elskende nation, og ikke mindst når det kommer til de hjemmelavede af slagsen. Dessertmester guider dig i gang med de bedste begyndertricks til de hjemmelavede sommerfristelser.
Bageekspert guider: Sådan bager du den perfekte fastelavnsbolle4.2.2020 07:30:00 CET | Pressemeddelelse
Fastelavn er for mange danskerne lig med ballade, udklædning og selvfølgelig de traditionelle fastelavnsboller. Vil du lykkes med de syndige fyldte boller, så guider bageeksperten til perfekt bagværk.
Juletid er bagetid: Sådan byder du gæsterne på glutenfri lækkerier17.12.2019 06:13:00 CET | Pressemeddelelse
Julens bagværk er lig med brunkager, pebernødder og andre søde glæder. Men med glutenintolerance i stigning, er behovet for glutenfri alternativer stort. Kendt bagemester guider til glutenfri jul.
Bagedysten får danskerne til at bage: Kom i gang med det rigtige udstyr18.11.2019 06:09:00 CET | Pressemeddelelse
Den store bagedyst har fået danskerne i køkkenet for at bage kager og bagværk ud over det sædvanlige. Men hvilke redskaber er need to have eller blot nice to have, det giver kageekspert sin bedste udstyrstips til.
Skab god familietid: Træk vejret og tag børnene med i køkkenet18.10.2019 10:29:41 CEST | Pressemeddelelse
Det kan være stressende at have børn med i køkkenet, men det er samtidig en oplagt mulighed for at skabe god familietid. Få en af Danmarks bedste kagebageres råd til, hvordan du får succes med ungerne og kagedejen.