PwC

Danskerne har rekordhøj tillid til erhvervslivet

Del

Danskernes tillid er generelt steget under Covid-19-krisen, og her spiller bl.a. danskernes stigende tillid til erhvervslivet en vigtig rolle. Der er dog fortsat et klart forbedringspotentiale, når det gælder danskernes tillid til deling, indsamling og adgang til dataoplysninger. Det viser Tillidsbarometer 2020 fra PwC.

PwC har i samarbejde med Epinion lanceret Tillidsbarometer 2020, hvor ca. 1.500 danskere siden 2017 har svaret på spørgsmål om tillid til hinanden og til deres omverden. Den generelle tillid i samfundet er steget markant siden 2019 (fra indekstal 62 til 65 på en skala fra 0-100). Det skyldes en stigning på tværs af de otte parametre i Tillidsbarometeret, hvor kun parameteret ‘danskernes tillid til hinanden’ ikke oplever en stigning i forhold til sidste år.  

“Tillidsbarometeret viser, at ud over den generelt stigende tillid blandt danskerne, er det særligt tilliden til det private erhvervsliv, institutioner og tilliden til databehandling, der er steget, og som trækker den generelle tillid op,” forklarer Mogens Nørgaard Mogensen, adm. direktør og Senior Partner i PwC.  

Tilliden til erhvervslivets samfundsansvar er steget
Tillidsbarometeret viser således, at danskernes tillid til erhvervslivet er steget fra indekstal 61 til 63. Stigningen skyldes særligt, at danskerne i stigende grad har tillid til, at erhvervslivet bruger ny teknologi til at levere bedre og/eller billigere løsninger, tager ansvar i samfundet og samfundsdebatten samt har fokus på ikke-økonomiske formål. 

“Det er meget glædeligt, at tilliden til det private erhvervsliv i Danmark er steget. I løbet af Covid-19-krisen har en lang række virksomheder vist stort samfundsansvar og taget en lang række initiativet for at holde hånden under danske arbejdspladser. Samtidig har en stor del af danskerne arbejdet hjemmefra og derfor anvendt nye teknologier i deres arbejde. Det kan være medvirkende til den øgede tillid hos danskerne,” vurderer Mogens Nørgaard Mogensen.  

Tilliden til det offentlige og privates databehandling er steget
Generelt er danskerne blevet mere tillidsfulde i forhold til den offentlige og private sektors databehandling ifølge Tillidsbarometeret. Hvor tilliden til den offentlige sektors databehandling ligger langt over tidligere niveau (er steget fra indeks 60 i 2019 til 64 i 2020), er den private sektors tillidstal steget til omkring niveauet i 2018 (er steget fra indeks 57 i 2019 til 60 i 2020).

Tilliden til den offentlige databehandling er især drevet af  trygheden ved selvbetjeningsløsninger, deling af oplysninger og fortrolig behandling af data.

“Rigtig mange danskere har under Covid-19-krisen ikke haft andre muligheder end at benytte sig af fx selvbetjeningsløsninger, og man har i det hele taget været mere i digital kontakt med det offentlige under Covid-19-nedlukningen end tidligere. Det har nok været med til at øge danskernes tillid til den offentlige databehandling,” vurderer Mogens Nørgaard Mogensen.

Erhvervslivet og det offentlige kan blive bedre til deling, indsamling, adgang og opbevaring af data
Ifølge Tillidsbarometeret, kan det offentlige dog fortsat gøre det endnu bedre, når det gælder ‘indsamlingen af kun de nødvendige oplysninger’, som danskerne finder vigtigt, men hvor det offentlige ikke lever op til forventningen. Et lignende billede tegner danskerne af det private erhvervsliv, hvor der fortsat er forbedringspotentiale, når det gælder deling, indsamling, adgang og opbevaring af oplysninger.

“Det offentlige såvel som virksomhederne står fortsat over for en stor udfordring med at skabe tillid online, hvis de ønsker at øge danskernes tillid generelt, da betydningen af online er stærkt stigende år for år. Det er bl.a. helt afgørende, at virksomhederne og det offentlige tydeliggør, hvordan man behandler og opbevarer eventuelle data, kunden eller borgeren har givet,” slutter Mogens Nørgaard Mogensen.  

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Information om PwC

PwC
PwC
Strandvejen 44
2900 Hellerup

51332378https://www.pwc.dk/

Om PwC
I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.500 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi over 280.000 PwC'ere i 155 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er. 

Succes skaber vi sammen …  

 

 

 

Følg pressemeddelelser fra PwC

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PwC

PwC investerer i en omfattende modernisering af hovedkontor8.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I takt med genåbningen vender danskerne tilbage til deres arbejdspladser. De virtuelle møder kan ikke stå alene, og derfor investerer PwC nu i en omfattende modernisering af hovedkontoret på Strandvejen 44 i Hellerup. Det sker med et ønske om at skabe de bedste rammer for fremtidens arbejdsplads, der kan være med til at understøtte relationer til kolleger og kunder, kulturen og ikke mindst den enkelte medarbejders trivsel.