Lidl Danmark

Danskerne donerede 10% mere pant i 2020: Danske Hospitalsklovne modtager rekordbeløb

Del

Lidls kunder har i 2020 doneret rekordmeget pant med en stigning på 10 % i forhold til 2019. Donationen går til Danske Hospitalsklovnes arbejde med at gøre en forskel for indlagte børn og deres familier på de danske hospitaler og i børne- og ungepsykiatrien. Lidl har siden 2015 været hovedsponsor for Danske Hospitalsklovne og pantdonationerne i 2020 slår alle tidligere års donationer.

Danske Hospitalsklovne gør hver dag en kæmpe forskel for indlagte børn og deres familier på de danske sygehuse. Som hovedsponsor donerede Lidls kunder og dagligvarekæden Lidl et samlet beløb på 1.500.000 DKK i 2020.
Danske Hospitalsklovne gør hver dag en kæmpe forskel for indlagte børn og deres familier på de danske sygehuse. Som hovedsponsor donerede Lidls kunder og dagligvarekæden Lidl et samlet beløb på 1.500.000 DKK i 2020.

Når Lidls kunder afleverer deres tomme pantflasker og dåser i pantautomaten, kan de med et enkelt tryk vælge at trykke på donationsknappen på automaten, og så går beløbet ubeskåret til Danske Hospitalsklovne. Det er der i 2020 10 % flere kunder, som har valgt i forhold til året før.

Samarbejdet mellem Lidl og Danske Hospitalsklovne har gennem årene budt på en lang række forskellige aktiviteter. Lidls kunder har i hele 2020 kunne støtte Danske Hospitalsklovnes arbejde gennem både pantdonationer, kampagner og i december gennem køb af bl.a. konfekt, kager og chokolade fra dagligvarekædens Favorina produktserie.

”Vi er meget glade for at vores kunder igen bakker op omkring vores samarbejde med Danske Hospitalsklovne. At vi i 2020 overgår sidste års donation med 10 %, er jeg virkelig glad for. 2020 har været et svært år for mange af vores faste samarbejdspartnere, men vi har fundet nye veje og løsninger i forhold til at fastholde niveauet for vores donationer. Det er helt fantastisk at vi trods coronakrisen kan se en stigning i pantdonationer i forhold til 2019. Vores samlede indsatser og initiativer gør, at vi igen kan donere i omegnen af 1.500.000 DKK til Danske Hospitalsklovne,” fortæller CSR-chef i Lidl, Lærke Skaksen.

En gerning som ifølge Kenneth Øhrberg, direktør i Danske Hospitalsklovne, gør stor gavn for de børn som er indlagt på landets hospitaler.

”Vi er både glade og ydmyg over at Lidls kunder igen i år vælger at donere deres pant til vores arbejde med at sprede glæde for de indlagte børn og deres familier. Det gør en kæmpe forskel – så der skal lyde en kæmpe tak fra hele foreningen”.

Trods Corona-epidemien er Danske Hospitalsklovne der stadig for de indlagte børn og deres familier. Nogen steder på sædvanligvis vis med besøg på hospitalerne, andre steder er de med på en skærm, når børnene f.eks. skal have taget blodprøver. Klovnene kører også ud og camperer foran sygehusene og leger med børnene foran vinduerne.

I november 2020 var Lidl samarbejdspartner på årets godnatkampagne, hvor hospitalsklovnene tog rundt på sygehusene og hyggede om de indlagte børn med tryllestøv, godnatsange og eventyrlige historier.

”Vi har et fantamastisk samarbejde med Danske Hospitalsklovne. Lidls kunder fik mulighed for at støtte godnatbesøgene ved at købe Lupilu-sutter og en bakke økologiske æg fra Danæg i vores butikker landet over. Her donerede vi en krone for hvert solgt produkt. Jeg håber, coronaen slipper taget i Danmark i år, og vi i højere grad kan mødes ansigt til ansigt,”fortæller CSR-chef i Lidl, Lærke Skaksen.

Læs mere om samarbejdet her: https://om.lidl.dk/ansvarlighed/samfund/subitems/undersider/danske-hospitalsklovne

Faktaboks

  • Lidl har siden 2012 haft et tæt samarbejde med Danske Hospitalsklovne, og fra foråret 2015 har vi været hovedsponsor.
  • Lidl støtter hospitalsklovnene løbende gennem året, bl.a. ved salg af Favorina produkter til jul og som hovedsponsor af Klovneløb
  • Lidl har donationsknapper på samtlige flaskeautomater i kædens butikker. Flaskepanten bliver doneret lokalt, og kunderne kan ved flaskeautomaten se, hvilke hospitalsklovne der kommer på det lokale sygehus.
  • Tal er baseret på 133 butikker. Ni butikker er åbent i løbet af 2020.

 

Om foreningen Danske Hospitalsklovne

Danske Hospitalsklovne er en velgørende forening, der ønsker at nå ud til alle indlagte børn, der kan have glæde af en hospitalsklovn.

Pt. har Danske Hospitalsklovne 52 professionelt uddannede hospitalsklovne, som normalt har 7.000 klovnebesøg fordelt på landets børneafdelinger og i børne- og ungepsykiatrien. I februar 2021 færdiguddannes yderligere 10 hospitalsklovne, som gør, at endnu flere indlagte børn kan få besøg.

Derudover besøger hospitalsklovnene særtilbud og institutioner for børn og unge, blandt andet otte børnepsykiatriske dag- og døgnafsnit. Hospitalsklovnene stilles gratis til rådighed for afdelingerne og lønnes af foreningen. Hospitalsklovnenes arbejde er kun muligt med økonomisk støtte fra private, virksomheder og fonde.

Kontakter

Kommunikationskonsulent i Danske Hospitalsklovne:
Samia Birchholdt, samia@danskehospitalsklovne.dk eller 31 35 38 66

Billeder

Danske Hospitalsklovne gør hver dag en kæmpe forskel for indlagte børn og deres familier på de danske sygehuse. Som hovedsponsor donerede Lidls kunder og dagligvarekæden Lidl et samlet beløb på 1.500.000 DKK i 2020.
Danske Hospitalsklovne gør hver dag en kæmpe forskel for indlagte børn og deres familier på de danske sygehuse. Som hovedsponsor donerede Lidls kunder og dagligvarekæden Lidl et samlet beløb på 1.500.000 DKK i 2020.
Download

Information om Lidl Danmark

Lidl Danmark
Lidl Danmark
Profilvej 9
6000 Kolding

7635 0000http://www.lidl.dk

I Lidl Danmark står vi for den bedste kvalitet til den bedste pris. Som dagligvarekæde koncentrerer vi os om det væsentlige. Gennem vores effektive processer og det tillidsfulde samarbejde med vores partnere garanterer vi et fremragende forhold mellem kvalitet og pris og et velgennemtænkt vareudbud. Som kunde i Lidl kan du trygt regne med, at vores produkter er friske og af god kvalitet. Vores medarbejdere arbejder hver dag for, at vores kunder nemt og enkelt kan købe ind i vores 133 butikker. 

Følg pressemeddelelser fra Lidl Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lidl Danmark

Fra Fyn til hele Danmark: Bryggeriet Vestfyen udvikler specialøl med Lidl18.12.2020 09:00:00 CETPressemeddelelse

For ti år siden var der ikke mange, der drak indian pale ale, brown ale og porter, men siden da er danskerne kommet efter det. I dag er cirka hver 10. øl, der bliver drukket, en specialøl. Derfor lancerer Lidl nu sin helt egen serie af specialøl, Karlens nordic craft beer, særligt udviklet af den anerkendte brygmester Christoph Behnke ved Bryggeriet Vestfyen. Øllene er netop landet i Lidl over hele landet.

Dansk-Tysk Handelskammer kårer Lidl Danmark til German Company of the Year 2020: Lidl hjælper danske virksomheder til eksport på en milliard kroner15.12.2020 15:00:25 CETPressemeddelelse

Lidl Danmark skaber vækst og eksport for kædens danske leverandører til en værdi af cirka 200 millioner kroner, og eksporterer for cirka 800 millioner kroner via Lidls internationale netværk. Dansk-Tysk Handelskammer kårede Lidl Danmark til German Company of the Year 2020 i dag ved en online prisoverrækkelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum